Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Οι Ναι, οι Όχι και δύο ένθερμοι φίλοι μας

Οι "Ναι" προσπαθούν να μας πείσουν με τραγελαφικές δηλώσεις ότι το διακύβευμα του δημοψηφίσματος είναι μέσα ή έξω από την Ευρώπη. Έτσι έχουμε:
  • τον Αντώνη Καφετζόπουλο (αντιδήμαρχο Αθήνας, τελευταία) να λέει "ναι στην Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη" και "όχι στον Καμμένο, τον Λαφαζάνη, τον Γκρίλο, τη Λεπέν, τον ναζί με τη σβάστικα" και άλλα εμπριμέ.
  • τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη να δηλώνει, "Εγώ δεν θέλω να παραδώσω στην κόρη μου μια χώρα χειρότερη απ' αυτή που παρέλαβα" (ώπα, μεγάλε, ποιος σου παρέδωσε τη χώρα χωρίς να μας ρωτήσει;), επειδή είναι σίγουρος πως, αν βρεθούμε εκτός ευρώ, θα γίνουμε δορυφόρος της Τουρκίας!
  • Πιο πολύ, όμως, από όλους αυτούς, με ενόχλησε ο Μανώλης Μητσιάς που είπε ότι αν ζούσε ο Χατζιδάκις θα ψήφιζε Ναι! Πώς τολμάει να μιλάει για έναν νεκρό, ο οποίος μάλιστα δεν μπήκε ποτέ σε καλούπια; Κρίμα. Δεν περίμενα ποτέ τέτοια συμπεριφορά από τον Μητσιά.
Μην ξεχνάμε επίσης ότι ο Άδωνης Γεωργιάδης ομολόγησε στο γερμανικό περιοδικό Focus (εδώ) ότι στις 23 Ιουνίου είχε προτείνει στους Γερμανούς να κλείσουν τις τράπεζες, για να χρεοκοπήσει η Ελλάδα! 
 
Μια και μιλάμε για τράπεζες, χθες το μεσημέρι στο Κόκκινο, ο καθηγητής του αγγλικού πανεπιστημίου Πόρτσμουθ Κωνσταντίνος Βέργος εξήγησε ότι το όριο των 60 ευρώ το έχει βάλει ο Ντράγκι, με τη σύμφωνη γνώμη του Στουρνάρα, ενώ οι καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ είναι διασφαλισμένες από πέρυσι, με νόμο της ΕΕ.

Όσοι είχαν υπογράψει το 2010 το κατάπτυστο κείμενο "Τολμήστε" στηρίζουν φέτος το Ναι. Δηλαδή Μάρκαρης, Βαλτινός, Δοξιάδης και λοιποί. Επίσης, οι γαλλοθρεμένοι Αρβελέρ και Αλιάγας ισχυρίζονται ότι νοιάζονται για την επιβίωσή μας.
Αντίθετα, ο Κώστας Γαβράς και η σύζυγός του Μισέλ, η σοπράνο Βάσω Παπαντωνίου, καθώς και ο Βασίλης Βασιλικός τονίζουν ότι η πρόταση των δανειστών θα μας σκοτώσει οριστικά.

Το πρόβλημα με τους οπαδούς του Ναι είναι πως δεν καταλαβαίνουν ότι οι δηλώσεις του Κωστάκη, του Γιωργάκη και του Αντωνάκη, το χαμόγελο του Γιάννου Παπαντωνίου και η ξινίλα του Σημίτη μάλλον κακό τους κάνουν παρά καλό.

του Πέτρου Ζερβού από την ΕφΣυν
Τι να κάνουν όμως κι αυτοί οι έρμοι όταν η γαλλική Συνομοσπονδία Εργατών δηλώνει αλληλέγγυα στον ελληνικό λαό και κάθε μέρα οργανώνονται συγκεντρώσεις υπέρ του Όχι σε όλη την Ευρώπη;

του Γιάννη Καλαϊτζή από την ΕφΣυν
Υποθέτω πως για τους περισσότερους παπάδες μας δεν θα ήταν ευχάριστη η είδηση ότι ο πάπας Φραγκίσκος στηρίζει την Ελλάδα και την κυβέρνηση. Θα ήμουν πανευτυχής αν ήταν δικός μας ιεράρχης αυτός ο γλυκός άνθρωπος.

Πάντως και χθες, παραμονή του δημοψηφίσματος, ο Σκάι συνέχισε να προβάλλει συζητήσεις με οπαδούς του Ναι, οι οποίοι κράδαιναν τον κεραυνό του Grexit και της οικονομικής καταστροφής.

του Τάσου Αναστασίου από την Αυγή


Ο 29χρονος Τομ Φίνεϊ από το Γιορκ της Βρετανίας ξεκίνησε στην αρχή της εβδομάδας διαδικτυακή συγκέντρωση χρημάτων, για να μας βοηθήσει να αποπληρώσουμε τη δόση μας στο ΔΝΤ. Από τους πρώτους που κατέθεσαν τον οβολό τους ήταν Γερμανοί. Εγχείρημα ουτοπικό, αλλά τόσο συγκινητικό! Φήμη ότι πίσω του κρύβονται έλληνες εφοπλιστές ελέγχεται ως ανακριβής.


Ακόμα πιο συγκινητική είναι η κίνηση 88χρονου συνταξιούχου από την Κύπρο, ο οποίος έστειλε στον Αλέξη Τσίπρα επιταγή 505,65 ευρώ, που αποτελεί τη σύνταξη ενός μήνα, με ευχές για ευόδωση των προσπαθειών του! Ο Νούφρης Μιχαηλίδης είναι πρόσφυγας από την κατεχόμενη Αμμόχωστο, μέλος του ΑΚΕΛ από το 1943, ονειρεύεται την ευημερία όλων των ανθρώπων στον πλανήτη και επικρίνει το ΚΚΕ που "συντάχθηκε με τη Δεξιά".  (πηγή)
Στην εφημερίδα Φιλελεύθερος  δήλωσε συγκινημένος: "το χρωστάω στην Ελλάδα, που μου σπούδασε τρεις κόρες". Κύριε Μιχαηλίδη μου, υπάρχουν χιλιάδες συμπολίτες μας που τρώνε και πίνουν σε όλη τους τη ζωή εις βάρος της Ελλάδας, αλλά δεν νιώθουν υποχρεωμένοι να τη βοηθήσουν. Μόνο μπροστά στους δανειστές κλίνουν το γόνυ. Να είστε καλά!

5 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Σήμερα άκουσα και μια σωστή λέξη στην τηλεόραση! (ω ναι!) Ότι, ένα από τα αρνητικά της τάσης του ΝΑΙ, είναι ότι δεν υπάρχει ΕΝΑ πρόσωπο που να το εκπροσωπεί, σε αντίθεση με το ΟΧΙ, που το εκπροσωπεί ένα πρόσωπο, ο Τσίπρας. Καλημέρα και εύχομαι να πάνε όλα καλά..

Μαζεστίξ είπε...

Ναι σε όλα!
(ότι συμφωνώ εννοώ..χεχε!)

Η γαλλική συνομοσπονδία εργατών είναι με το μέρος της Ελλάδας, ενώ η ελληνική (γσεε) με το μέρος των δανειστών!
Ο πάπας της Ρώμης στο πλευρό της Ελλάδας, ενώ ο αρχιεπίσκοπος των Αθηνών (διακριτικά μεν, αλλά...) με το μέρος των δανειστών!

ΥΓ.: Είμαι σχεδόν βέβαιος πως το κείμενο του 2010 δε λεγόταν "Αγανακτήστε", αλλά "Τολμήστε"

Λωτοφάγος είπε...

@ Καλημέρα, Πέτρα. Υπάρχει κι άλλο ένα αρνητικό εδώ: τα πρόσωπα που εκπροσωπούν το Όχι είναι πατσαβούρες που θα έπρεπε να ήταν φυλακή ή στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας -για να θυμηθώ τον ιδρυτή του Πατσόκ.
Με τη νίκη!

Λωτοφάγος είπε...

@ Καλά κάνεις και είσαι βέβαιος, Μαζεστίξ. Το "Αγανακτήστε" είναι βιβλίο. Ελπίζω να μην τους πέρασε κανείς για εμπνευστές του κινήματος των Αγανακτισμένων. Οι μεταμεσονύκτιες αναρτήσεις τα έχουν αυτά. Το διορθώνω τώρα.

Για τη ΓΣΕΕ το έγραψα τις προάλλες. Μεταξύ μας, δεν περίμενα κάτι καλύτερο. Ούτε από την ΟΤΟΕ.
Με τη νίκη!

Λωτοφάγος είπε...

@ Μόλις μου υπέδειξαν ότι στην πρώτη μου απάντηση έγραψα "εκπροσωπούν το όχι", αντί του σωστού "εκπροσωπούν το ναι". Ζητώ συγγνώμη, Πέτρα.