Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Κι ο γιος του Κοκού!

Βρε, καλώς τα πουλάκια μου! Βγήκαν όλοι από τις τρύπες τους και έχουν άποψη: οι δήμαρχοι Γ. Καμίνης και Γ. Μπουτάρης, όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί, ο Γ. Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ, η ΠΑΣΕΓΕΣ εκ μέρους (;) των αγροτών, ακόμα και ο γιος του Κοκού. Εκείνου που στείλαμε σπίτι του με το δημοψήφισμα του 1974.

του Μάκη Θεολόγη (Ποντίκι)

Όλοι βγαίνουν "προβληματισμένοι", ανήσυχοι για τον "λαό και την πατρίδα", και μας συμβουλεύουν να πούμε ναι:
  • Στις περικοπές μισθών και συντάξεων ("είσαστε Βαλκάνιοι και δεν χρειάζεστε παραπάνω", είπε ο πολύς Τόμσεν από το ύψος του μισθού του), 
  • στην προκαταβολή 100% του φόρου από τους μικρομεσαίους ("θα κλείσω σε τρεις μήνες", μου είπε η εφημεριδοπώλισσά μου που δουλεύει από το πρωί ώς το βράδυ ακόμα και τις Κυριακές), 
  • την κατάργηση του ΕΚΑΣ για τους παππούδες,
  • τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα ταμεία -καμιά χρηματοδότηση από το κράτος, αν έχει σου δίνει, αν δεν έχει, ψόφα,
  • την κατάργηση χαμηλού φόρου στο πετρέλαιο για τους αγρότες (η ΠΑΣΕΓΕΣ τους το είπε, άραγε;),
  • την αύξηση του ΦΠΑ σε όλα σχεδόν τα αγαθά
  • το ξεπούλημα της ΑΔΜΗΕ και των υπόλοιπων μετοχών του ΟΤΕ, που εμείς φτιάξαμε,
  • την αύξηση του ΦΠΑ σε ΟΛΑ τα νησιά και νησάκια.
Υπέρ του ΟΧΙ ο Δ. Γιαννακόπουλος της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ, που βραβεύτηκε, εξηγώντας ότι ο κλάδος του ενισχύει την οικονομία και εξασφαλίζει την αυτάρκεια σε φάρμακα. Κάποιοι τον χειροκρότησαν και κάποιοι αποχώρησαν από την εκδήλωση. Ουδέποτε είχαμε μια αστική τάξη της προκοπής.

Παρακολούθησα τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στη Μαρία Χούκλη, ο οποίος επιτέθηκε στα κανάλια για τη διαρκή τρομοκράτηση των πολιτών. Παρουσίασε και στοιχεία του ΕΣΡ, που έλεγαν ότι τα βοθροκάναλα έδωσαν 48 λεπτά στη συγκέντρωση για το ΝΑΙ και μόλις 8 σε εκείνη για το ΟΧΙ. Αμέσως μετά, το ρεπορτάζ στους δρόμους έδωσε το λόγο μόνο σε όσους θα ψηφίσουν Ναι: κάτι τύποι, που δεν θα τους έριχνες δεύτερη ματιά, επέμεναν ότι πρέπει να μείνουμε στην Ευρώπη -λες και θα πάρουμε τα μπαγκάζια μας να πάμε στην Αφρική- και στο ευρώ, για να μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς περιορισμούς, ενώ κάποιοι καλοντυμένοι φοιτητές της Νομικής δήλωναν φοβισμένοι επειδή δεν θα μπορούν πλέον να σπουδάζουν εις τας Ευρώπας!
Ένιωσα το σφυγμό μου να αυξάνεται και έκλεισα την τηλεόραση. Πότε έγιναν τόσο κομφορμιστές οι νομικάριοι; Πόσα επεισόδια έχασα;

Από τον "Σατιρικό" (Ποντίκι)

Και κάτι ακόμα, πιο βασικό: τελικά έχει περάσει η άποψη πως το δημοψήφισμα ρωτάει αν θέλουμε να μείνουμε στην ΕΕ και το ευρώ. Όχι αν θέλουμε να επιβιώσουμε, με κούρεμα του χρέους και αναπτυξιακή προοπτική.
Οι ρακένδυτοι και ψειριασμένοι πρόγονοι, που έδωσαν τη ζωή τους για να ζούμε ελεύθεροι, θα μουντζώνονται αυτές τις μέρες!

Πάντως, το ΔΝΤ δεν έχει την ίδια άποψη. Διαβάστε εδώ την έκθεσή του για τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

6 σχόλια:

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Ε, αφού το είπε το κολλητήρι... σκιάχτηκα τώρα.
Ρε ουστ!

Λωτοφάγος είπε...

@ Χαχαχα! Γεια σου, Μαρία, λεβεντιά!

Παναγιώτης είπε...

Το μόνο σίγουρο είναι ότι την Κυριακή θα μετρηθούμε. Για να δούμε και εμείς που θέλουμε ρήξη εάν όντως μπορεί να γίνει με αυτό το λαό τη δεδομένη χρονική στιγμή. Διότι εάν το ποσοστό του ΟΧΙ είναι κάτω από 60% τότε θα έχουμε πρόβλημα νομίζω. Διότι ήδη από τη Δευτέρα η ελληνική κυβέρνηση θα έχει να αντιμετωπίσει σχέδια ολοκληρωτικού οικονομικού στραγγαλισμού και, πιθανά, κάποιου είδους πραξικοπήματος. Ποιος θα αντισταθεί αποφασιστικά απέναντι σε αυτά τα σχέδια; Ο Αλέξης Τσίπρας δε θα μπορεί μόνος του.

Κάτι τελευταίο. Η επιλογή Πάκη ήταν χείριστη. Φώναζα από την πρώτη μέρα. Τώρα να δούμε πώς θα ξεμπλέξουμε με αυτόν. Διότι ακόμη και να θελήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να εθνικοποιήσει τις τράπεζες (που δεν αποκλείεται καθόλου να χρεοκοπήσουν πλήρως) δε νομίζω ότι μπορεί με τον Παυλόπουλο Πρόεδρο της Δημοκατίας. Έχει απειλήσει πολλάκις.

Τώρα δίνουμε τη μάχη του ΌΧΙ και η κριτική μετά.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ο Αλέξης είπε στη Χούκλη ότι οι τράπεζες έχουν κεφαλαιακή επάρκεια, αφού πρόσφατα ανακεφαλαιοποιήθηκαν.
Ο Πάκης μου είχε φανεί καλή ιδέα τότε, στο πλαίσιο της ομόνοιας. Δυστυχώς, Παναγιώτη, οι αντίπαλοι δεν ορρωδούν προ ουδενός και φυσικά δεν σέβονται καμιά κίνηση καλής θέλησης.
Η παραμονή του Σαμαρά στη θέση του έπρεπε να προβληματίσει περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μακάρι το ποσοστό να είναι ψηλό. Μετά κριτικάρουμε με την άνεσή μας.
Καλή σου νύχτα.

Mia Petra είπε...

Όλοι -οι προβληματικοί- βγαίνουν "προβληματισμένοι". Συνεπώς, σε καλό δρόμο είμαστε όλοι οι υπόλοιποι..

Λωτοφάγος είπε...

@ Χαχαχα! Ακριβώς.