Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Ο έρπης του Τσίπρα

Χθες πέρασα μια από τις πιο μαύρες μέρες της ζωής μου. Η είδηση για μια συμφωνία χειρότερη και από αυτήν που απορρίψαμε εξοργισμένοι μόλις μία εβδομάδα πριν, με έκανε κουρέλι!
Κατέβασα όλα τα καντήλια των γειτονικών εκκλησιών, έπεσα με τα μούτρα στη δουλειά, ενημερωνόμουν διαρκώς με μια κρυφή ελπίδα πως δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα και τελικά πήγα για ύπνο πτώμα στην κούραση.
Σήμερα ξύπνησα με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Θύμωσα μόνο όταν είδα στο τουίτερ τα μούτρα των παπαγάλων που χαίρονται με την ήττα της κυβέρνησης. Και κατάλαβα πως είχα κάνει λάθος εκτίμηση:


Την Κυριακή στο τουίτερ το #ThisisACoup ήταν διεθνές σήμα κατατεθέν. Πρόκειται για τη φράση που έγραψε ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, μαθαίνοντας για τις απαιτήσεις της Γερμανίας και των λακέδων της και κυρίως για τη μεταφορά της δημόσιας περιουσίας σε "ταμείο" του Λουξεμβούργου, στο οποίο προεδρεύει ο... Σόιμπλε, με αντιπρόεδρο τον σοσιαλδημοκράτη(;) Γκάμπριελ.

@ruven_romero

"Είναι πραξικόπημα!", έγραψε λοιπόν ο Κρούγκμαν, και με αυτό το σύνθημα ανέβηκαν πολλά τιτιβίσματα από όλο τον κόσμο.

Δεν ξέρω τι θα γίνει με την κυβέρνηση. Θα διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα φύγουν οι ΑΝΕΛΛ; Θα προκηρυχθούν εκλογές; Θα συνεργαστεί ένα κομμάτι με τον Ποταμάκη, για να φτιάξουν το έκτρωμα που ονειρεύονται οι τραπεζίτες; Το αντεύχομαι με όλη μου την ψυχή.
Εκείνο, όμως, που ξέρω είναι πως η χώρα δεν ήταν έτοιμη για Grexit. Ναι, κι εγώ φώναζα την Κυριακή το βράδυ, "σήκω φύγε, Τσίπρα, φτάνει πια ο εξευτελισμός!", αλλά οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές.

Πολύ διορατικό το σκίτσο του Latuff. Προφανώς γνωρίζει καλά τους παρορμητικούς Έλληνες

Βλέπετε, έξι μήνες τώρα, δεν μας άφησαν να πάρουμε ανάσα. Κάποιοι από τους υπουργούς δεν δούλεψαν καθόλου. Κάποιοι άλλοι είχαν πιάσει στασίδι στα κανάλια και φλυαρούσαν σαν κοινοί καφενόβιοι. Οι τράπεζες είναι κλειστές και σχεδόν άδειες δυόμιση εβδομάδες τώρα, η οικονομία έχει γονατίσει, συμμάχους δεν έχουμε, οι λαοί δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί τη λαίλαπα που έρχεται. Υπάρχουν ακόμα χώρες, όπου οι πολίτες πιστεύουν ακράδαντα πως είμαστε τεμπέληδες και χαραμοφάηδες. Και χαίρονται που είμαστε στριμωγμένοι στα σχοινιά. Νομίζουν πως οι ίδιοι θα είναι πάντα θεατές. Ποτέ θύματα. Κούνια που τους κούναγε...

Πολλοί συμπατριώτες μας έχουν και πάλι επιδοθεί σε ανθρωποφαγία στα κοινωνικά δίκτυα. Δεν έχω καμιά διάθεση να τους μιμηθώ. Οι πρωταγωνιστές των πεντάμηνων διαπραγματεύσεων έκαναν πολλά λάθη, κυρίως από υπερβολική αισιοδοξία ή και επιπολαιότητα. Από σεχταρισμό ή κακό συντονισμό. Ας μην τους συγχέουμε με τη διαπλοκή, όμως. Ας κατεβάσουμε τους τόνους. Πολύ γρήγορα ξεχάσαμε τους σαμαροβενιζέλους. Είχαμε μια ανάταση, αλλά δεν ευοδώθηκε. Χάσαμε, αλλά δεν χαθήκαμε. Μπορούμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια.

Και κάτι τελευταίο: είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός αγωνίζεται τόσο σκληρά για τη χώρα του. Συνεχή ταξίδια, ξενύχτια, λεκτικό ξύλο από ανθρωπάκια που μισθοδοτούνται γενναία από τους τοκογλύφους, λάσπη από τους πολιτικούς αντιπάλους του, και ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας  παραμένει γελαστός και ευγενικός.
Μόνο ο έρπης που έβγαλε στο κάτω χείλος δείχνει τα μαρτύρια που έχει τραβήξει τις τελευταίες εβδομάδες από τους οικονομικούς δολοφόνους μας. 

Μήπως να θυμηθούμε πώς γίνονταν δεκτοί οι προηγούμενοι στις Βρυξέλλες;



Απόψε στις 10, ο πρωθυπουργός θα δώσει συνέντευξη στον Πάνο Χαρίτο (ΕΡΤ). Ελπίζω να λύσει πολλές απορίες μας.

Υ.Γ. Μόλις άκουσα ότι οι ΑΝΕΛΛ θα ψηφίσουν μόνο όσα μέτρα αποφασίστηκαν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Ο Πάνος Καμμένος έδωσε το πρωί στην ΕΣΗΕΑ κατάλογο των 38 δημοσιογράφων που πληρώνονταν μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, για να προπαγανδίζουν εμβόλια και λοιπά ωραία ψέματα. 

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το Υ.Γ. είναι απλά το κερασάκι για να καταπιούμε το 3ο Μνημόνιο. Δεν έχεις καταλάβει ακόμα τι γίνεται και ελπίζω να μην καταλάβεις γιατί ελπίζω οτι η Αρ. Πλατφόρμα, η Ζωή και άλλοι θα το σταματήσουν με κάθε τρόπο πριν γίνει νόμος το Μνημόνιο. Ο Τσίπρας είναι πολύ ύποπτο πρόσωπο και κυβερνά με μια σκιώδη κυβέρνηση έμπιστών, όπως Δραγασάκης, Φλαμπουράρης, Σταθάκης και άλλα μούτρα. Μια ιδέα δίνουν οι αποαλύψεις του Βαρουφάκη ο οποίος έφυγε γιατί κατάλαβε τη βρωμοδουλειά, χωρίς να λέω οτι δεν έχει ευθύνες, υπουργός ήταν.

Μαζεστίξ είπε...

Κι εγώ τα ίδια πιστεύω.
Κι εγώ φώναζα "σήκω φύγε", αν και ήξερα πως μάλλον δεν έπρεπε να φύγει.
Έβλεπα τις φάτσες των ευρω-κρατών και ήθελα να ρίξω πυρηνική βόμβα στις Βρυξέλλες.
Διαφωνώ σε σημεία της τακτικής του Τσίπρα (όπως π.χ. ότι είχε λυγίσει ήδη πριν το δημοψήφισμα, αλλά προφανώς -και καλά έκανε- δεν μπορούσε να το πάρει πίσω), αλλά δεν μπορώ να του προσάψω δόλο, κωλοτούμπες και τα τοιαύτα.
Είχε την τύχη ενός λαού, μιας χώρας στα χέρια του και με μια απόφαση δική του μπορούσε να γίνει οτιδήποτε. Από το καλύτερο ως το χειρότερο σενάριο.
Απ' τα καφενεία εμείς όλοι είμαστε σίγουρα καλύτεροι πρωθυπουργοί, έστω και "μιας μέρας".
Η αμφιταλάντευση καθρεφτίζεται στον έρπητα.
Εγώ θα 'χα βγάλει σπυριά σε όλο το σώμα από την πίεση, τις ενοχές και τη ντροπή που θα ένιωθα καθώς θα αναγκαζόμουν από τα πράγματα να υπογράψω κάτι που το έφτυνα.
Αλλά η πουτάνα η ζωή τα φέρνει να αναμετρώμαστε με τον εαυτό μας και το αποτέλεσμα είναι ένας έρπης, ένας καναπές ψυχαναλυτή και κάνα xanax...

Γλαύκη είπε...

Αυτό τον έρπητα είχα παρατηρήσει κι εγώ, χωρίς πλάκα και αυτό από μόνο τυ δείχνει την εσωτερική πίεση, στην οποία βρισκόταν και βρίσκεται.
Συμφωνώ με όσα λες και δεν θέλω να επαναλαμβάνω.
Είναι ο μόνος που παλεύει και δεν κοροϊδευει παρά τα λάθη που έχουν γίνει.
Μπορεί να ήταν και για μένα μια μαύρη μέρα εχτές, αλλά κάτω δεν το βάζω με βάση την κοινή λογική. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις τρελές προσπάθειες απέναντι στα φρικιά πάσης φύσεως!
Η αρχή μιας άλλης εποχής σίγουρα έχει γίνει. Να έχουμε καθαρό μυαλό να προχωράμε με ό,τι ρεαλιστικά δεδδομένα έχουμε!
Τους δικούς μας καννίβαλους να προσέχουμε..., γιατί μόνο να τον καπελώσουν ή να τον εξαφανίσουν θέλουν και να μας ξανακάτσουν στον σβέρκο!!!!

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Κι έλεγα πως είναι ιδέα μου, όταν παρατήρησα τα χείλη του.
Συμφωνώ σ' όσα γράφεις και μπράβο σου που μας θύμισες τους οσφυοκάμπτες πρώην υπουργούς. Άσχετα με την έκβαση, του αναγνωρίζω πως έδωσε μάχη με τα θηρία. Ας κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και ας μην ακυρώνουμε τόσο γρήγορα αυτό που πιστέψαμε. Μήπως έχουμε κι άλλη επιλογή;

Λωτοφάγος είπε...

@ Καλύτερα να μην βιαστούμε να κρίνουμε, Ανώνυμε. Πολλά λέγονται, πολλά ακούγονται. Το ίντερνετ έχει γίνει ένα απέραντο καφενείο. Στο μεταξύ, κανένας δεν έχει αρθρώσει μια πειστική εναλλακτική.
Έπρεπε να είχαμε φύγει το 2010. Αφού δεν έγινε τότε, αφού δεν κατέβηκε στο δρόμο η μισή Ελλάδα για να τοους φτύσει, καθόμαστε τώρα στον καναπέ μας και συνωμοσιολογούμε.

Λωτοφάγος είπε...

@ Στη συνέντευξη φάνηκε πως έχει βγάλει και δεύτερο έρπη, καθώς και χαλάζιο στο αριστερό μάτι, Μαζεστίξ.
Είδες ποτέ σου άλλον πρωθυπουργό να γερνάει και να βγάζει δερματικά μέσα σε πέντε μήνες;
Δεν πιστεύω ότι χωρίς το δημοψήφισμα θα μας φέρνονταν καλύτερα. Εξαλλου, το ταμείο του Λουξεμβούργου είχε ήδη συμφωνηθεί από τους σαμαροβενιζέλους:

http://info-war.gr/2015/07/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%AD%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%88%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%8C%CE%B9%CE%BC%CF%80/?utm_source=Infowar+productions+List&utm_campaign=b11ff21523-RSS_EMAIL_CAMPAIGN&utm_medium=email&utm_term=0_30a534d13d-b11ff21523-4944645

Λωτοφάγος είπε...

@ Και δυστυχώς, Γλαύκη, είναι πολλοί αυτοί που δεν αντιλαμβάνονται πως βοηθούν τον εχθρό.
Στη συνέντευξη φάνηκε όλη η μοναξιά που ένιωθε απέναντι στους υπαλλάηλους των πολυεθνικών.

Λωτοφάγος είπε...

@ Για την ώρα δεν έχουμε άλλη επιλογή, Μαρία. Είχαμε το 2012, όταν και ο λαός μπορούσε να πετάξει στον σκουπιδοτενεκέ τα παλιά κόμματα, και το ΚΚΔΕ μπορούσε να στηρίξει με βάση κάποιες προϋποθέσεις.

Ανώνυμος είπε...

Το 2010 βγήκαμε στους δρόμους όπως θυμάσαι. Μαρφίν!

Μου κάνει εντύπωση στα σχόλια ο θρίαμβος της ανάθεσης και μάλιστα σε ένα πρόσωπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ καίγεται αυτή τη στιγμή και εσείς σαν τους χωριάτες λατρεύετε ένα πρόσωπο, τον Τσίπρα. Ποιον ρώτησε; Δεν είπαμε ΟΧΙ; Πού είναι οι αποδείξεις οτι δεν γίνεται αλλιώς; Πού είναι το team που μελετά τις εναλλακτικές. Είναι ένας αυτοκράτορας που κάνει οτι γουστάρει για να μείνει στην ιστορία ως ο αναμορφωτής της Ευρώπης. Το ότι εμείς θα πεθάνουμε δεν τον ενδιαφέρει. Εμείς δεν καθόμαστε ούτε στον καναπέ ούτε στο καφενείο. Αυτές είναι ρητορικές που υποτιμούν το λαό. Εμείς είμαστε οι εργαζόμενοι που παράγουμε τον πλούτο όταν ο Τσίπρας δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του. Από μικρός προωθείται για πρόεδρος. Μας ρώτησε και πήρε την απάντηση ΟΧΙ και κάνει το ακριβώς αντίθετο. Αλλά άμα είστε πρόβατα θέλετε τον τσοπάνι σας, μόνο που είναι σίγουρο πως όσοι τα λέτε αυτά έχετε τις πισινές σας και δεν σας ενδιαφέρει. Ενδιαφέρει όωμς εμάς που δεν τα βγάζουμε πέρα και δεν πρόκειται να κάτσουμε στα αβγά μας σαν κότες.

Ο Τσίπρας έχει καταντήσει την ΕΡΤ προσωπικό του μαγαζί, ούτε καν η άλλη εσωκομματκή άποψη δεν περνά. Πολύ αριστερό, πολύ δημοκρατικό αυτό. Να τον χαίρεστε! Μπήτε τουλάχιστον στον κόπο να ενημερωθείτε για το τι είναι αυτό το μνημόνιο και το αν υπάρχουν άλλες λύσεις πριν να γράφετε δημόσια ότι σας κατέβει π.χ. Νότης Μαριάς για το νέο μνημόνιο που προωθεί η κυβέρνηση. Η πρόταση απερρίφθη σε δημοψήφισμα, δεν μπορεί να τη διαπραγματευθεί ο Τσίπρας αντίθετα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Μπορούσε νε εγγράψει στον προυπολογισμό τις πολεμικές αποζημιώσεις, δεν το έκανε. Μπορούσε με το λογιστικό έλεγχο και σύμφωνα με κανονισμούς της ΕΕ να διαγράψει χρέος, δεν το έκανε. Τώρα ζητά και άλλο δάνειο και μας φοράει χρέος 80 δις με μνημόνιο φυσικά.

https://www.youtube.com/watch?t=702&v=qPZ11lg11CU

Διαχειριστής είπε...

Η περίπτωση της Ισλανδίας. Εμείς γιατί δεν μπορούμε;

http://giatinalitheia.blogspot.gr/2015/07/blog-post_15.html

Ανώνυμος είπε...

Η συμφωνία της ΕΕ της 13ης Ιουλίου

http://konstantakopoulos.blogspot.gr/2015/07/13.html

Ανώνυμος είπε...

Ρεαλιστές τσιπρικοί, λίγο παρακάτω έχετε το βίντεο με τον Τάσσο Παπαδόπουλο. Εκεί που έχει σχέδιο Ανάν βάλτε μνημόνιο και εκεί που λέει Τουρκία, βάλτε ΕΕ.

Αν αδυνατείτε να καταλάβετε την αναλογία, τότε αφαιρέστε το βίντεο, δεν είστε αντάξιοι του.

Μην μου πείτε ότι δεν έχει σχέση, γιατί τότε η Κύπρος απειλείτο με μύρια κακά και οι υπέρμαχοι του ναι υποστήριζαν ότι η πιο συνετή λύση ήταν η αποδοχή.

Χρόνια μετά η κύπρος συνεχίζει να είναι μισή αλλά τουλάχιστον δεν ντρέπεται όπως ντρεπόμαστε εμείς σήμερα για τον τσίπρα αλλά περισσότερο γι αυτούς που με ζήλο τον υποστηρίζουν αδυνατώντας να δουν τα εγκληματικά του λάθη και το αδιέξοδο που μας οδήγησε.

Νίκος

Λωτοφάγος είπε...

@ Βγήκαμε, Ανώνυμε. Ήμουν εκεί όταν προσπαθούσαμε να στριμώξουμε τον κόσμο στο πεζοδρόμιο, για να περάσει η Πυροσβεστική. Δεν ήταν η μισή Αθήνα, όμως. Και μετά το έγκλημα μουδιάσαμε. Ένα χρόνο χρειαστήκαμε για να πάμε στις πλατείες.
Το 2010 μπορούσαμε να επιστρέψουμε στη δραχμή. Αν πιέζαμε, αν βγαίναμε κάθε μέρα στους δρόμους. Ο καθένας κρύφτηκε στο κουκούλι του.
Το 2012 ψήφισαν πάλι το παλιό κατεστημένο. Φοβήθηκαν. Το ΚΚΕ έμεινε περιχαρακωμένο, μην τυχόν μολυνθεί. Η επιστροφή στη δραχμή ίσως ήταν ακόμα εφικτή.
Σήμερα δεν είναι. Οι ναζί έχουν ριζώσει πια. Στις συνειδήσεις. Μια άτακτη χρεοκοπία θα οδηγήσει σε εμφύλιο. Πιστεύεις πως όλοι αυτοί οι χλιμίντζουρες που ξημεροβραδιάζονται στα κοινωνικά δίκτυα, ζώντας από τη σύνταξη της γιαγιάς ή το μισθό των γονιών τους, θα αντιδράσουν ψύχραιμα;
Δεν καταστρώθηκε κανένα σχέδιο. Τόσο οικονομολόγοι, νομικοί και καθηγητές δεν ετοίμασαν τίποτε.

Η συνέντευξη του Μαριά είναι πολύ κατατοπιστική. Υποθέτω ότι ξέρει τι λέει. Γιατί δεν αξιοποιήθηκαν, δεν γνωρίζω.
Δεν ψάχνουμε για τσοπάνη. Μόνο για κάποιον που να είναι και να φαίνεται άνθρωπος, έντιμος και ειλικρινής. Με αυτές τις τρεις ιδιότητες. Κι ο Τσίπρας είναι ό,τι πιο κοντινό σε αυτή την περιγραφή. Μπορείς να μας κατηγορήσεις για αφέλεια, όχι όμως για ραγιαδισμό.
Όσον αφορά εμένα, δεν έχω καμιά πισινή ούτε καταδέχτηκα ποτέ να αποχτήσω. Απλώς ήλπισα ότι η αλλαγή ήταν ρεαλιστική.

Λωτοφάγος είπε...

@ Διαχειριστή, σου απάντησα στο μπλογκ σου.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ευχαριστώ για το άρθρο του Κωνσταντακόπουλου, Ανώνυμε, έστω κι αν επιβεβαιώνει πως κάποιοι σαν τον Τσίπρα πίστευαν πραγματικά ότι οι εχθροί ήταν εταίροι.

Λωτοφάγος είπε...

@ Στη βιασύνη σου να μας βρίσεις, δεν διάβασες τις λίγες αράδες πάνω από το βίντεο με τον Τάσσο. Λες να το ανέβασα επειδή το βρήκα μπροστά μου;
Επιπλέον, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να αποτιμά την αξία και την εντιμότητά μου. Κυρίως αν δεν με ξέρει και σχολιάζει ανώνυμα.