Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Παραδόξως, δεν έφταιγε ο Στουρνάρας!

Εντάξει, δεν είναι σοφό το να μην έχεις πάρει από την τράπεζα τα τελευταία σου χρήματα για το σαββατοκύριακο. Όμως έτυχε. Και το μεσημεράκι βγήκαμε ξένοιαστοι, για να ψωνίσουμε κάποια τρόφιμα.
Από το πρωί στο τουίτερ υπήρχαν φωτογραφίες με ουρές στα ΑΤΜ, αλλά, αφενός τις θεωρήσαμε προπαγάνδα της αντιπολίτευσης, αφετέρου η Λ. Κατσέλη είχε δηλώσει ότι οι τράπεζες έχουν διαρκή τροφοδοσία, με εντολή Στουρνάρα.
Στη Λεωφόρο Ειρήνης, μποτιλιάρισμα. Στα δύο ταμειακά μηχανήματα της ΕΤΕ, ουρές. Όλοι έψαχναν -με αξιοσημείωτη ψυχραιμία- για μια θέση στάθμευσης εκεί κοντά.
Παρκάραμε στου διαόλου τη μάνα και μπήκαμε στο σούπερ μάρκετ: πανικός! Καρότσια ξέχειλα και ταμίες στα πρόθυρα κατάρρευσης. Τα ράφια με τα άλευρα σχεδόν άδεια -ο ευτραφής ηλικιωμένος που στεκόταν μπροστά μου στο ταμείο είχε τέσσερα (4) πακέτα! Προφανώς τρώει σπιτικό ψωμί.
Το ίδιο συνέβαινε και με τα μακαρόνια. Μάλλον δεν πιστέψανε τον Φίλη.
Αντίθετα, σχεδόν κανείς δεν ενδιαφερόταν για είδη μαναβικής και γάλατα ψυγείου, που χαλάνε γρήγορα και δεν αντέχουν σε μακροχρόνια πολιορκία.

Μια κοντόχοντρη κυρία μιλούσε με πάθος για πιθανότητα πολέμου (!), ενώ κάποιος άλλος μάζευε στην αγκαλιά του κουτιά εβαπορέ. Θυμήθηκα μέρες Τσέρνομπιλ, όταν σου άρπαζαν το γάλα από τα χέρια.
Όταν επιτέλους φτάσαμε στο ταμείο, πληρώσαμε με κάρτα ανάληψης, πήραμε τις τσάντες μας -ας κάνω και λίγη οικολογική προπαγάνδα- και βγήκαμε.
Μια κυρία περίμενε στην ουρά για το μηχάνημα, καπνίζοντας χαλαρά.

(Οι καπνιστές είναι οι πιο ευπροσήγοροι άνθρωποι. Να τους προτιμάτε για πληροφορίες. Αντιθέτως, οι πιο γκρινιάρηδες είναι αυτοί που μόλις έκοψαν το τσιγάρο.)

"Γιατί τόσος κόσμος;", τη ρωτήσαμε. "Διότι μόνο τα ΑΤΜ της Εθνικής δουλεύουν. Οι άλλες τράπεζες τα έχουν κλειστά από το πρωί", μας απάντησε.
Δεν είχαμε την υπομονή να ξαναμπούμε στην κίνηση για να διασταυρώσω την είδηση. Πάντως, αυτή τη φορά δεν φταίει ο Στουρνάρας.

Του Πέτρου Ζερβού (Εφ.Συν)

Δεν υπάρχουν σχόλια: