Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Το τοξικό νέφος ΠΑΣΟΚ/ΝΔ

Διαλύεται σιγά σιγά το τοξικό νέφος από την πυρκαγιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης, το οποίο είχε καλύψει για μέρες την Αττική.

news.in.gr.
Υπάρχουν ισχυρές υποψίες για εμπρησμό. Εξάλλου, ο ιδιοκτήτης Δημήτρης Λαζόπουλος συνήθιζε τα τελευταία χρόνια να καίει διπλανές εκτάσεις, για να μεγαλώνει το χώρο του εργοστασίου.
Αυτή τη φορά, όμως, η κατάσταση ξέφυγε, ο ίδιος επίσης, αλλά οι αρχές που ενεπλάκησαν στην κατάσβεση αρχίζουν να σχηματίζουν μια εικόνα.
Όπως έγραψε προχθές η Εφημερίδα των Συντακτών, η άδεια λειτουργίας είχε δοθεί από -ποιον άλλον;- τον Κώστα Λαλιώτη.
Η σκανδαλώδης εύνοια συνεχίστηκε όλα τα επόμενα χρόνια, με δάνεια από τράπεζες και δεδουλευμένα που δεν έχουν δοθεί, όπως και υλικά εύφλεκτα (ορυκτέλαια και βιομηχανικά λάδια), τα οποία δεν έπρεπε να βρίσκονται εκεί, βάσει της οδηγίας Sevezo II. 
Για να καταλάβετε πόσο κινδύνεψε το Θριάσιο και όλη η Αττική, διαβάστε το άρθρο της εφημερίδας:

https://www.efsyn.gr/arthro/synagermos-apo-tis-protes-metriseis-toy-toxikoy-kapnoy

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμπαιγνία δήμων-εργολάβων ανακύκλωσης, με τελικό θύμα τον ΧΥΤΑ Φυλής και φυσικά τις μελλοντικές γενιές που θα κατοικήσουν σε αυτή τη χώρα, διαβάστε το άρθρο του The Press Project:

http://www.thepressproject.gr/article/78099/Apo-emprismo-i-fotia-ston-Aspropurgo

4 σχόλια:

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Τελικά σ' αυτή τη χώρα από τύχη ζούμε...

Λωτοφάγος είπε...

Μεγάλη δόση τύχης, μάλιστα!

Mia Petra είπε...

Όσο καιρό θα προστατεύονται ακόμα, Λαλιώτες και Λαζόπουλοι, αυτά θα συμβαίνουν κι οι ζωές μας θα δηλητηριάζονται, κυριολεκτικά και μεταφορικά.. Καλή Κυριακή Λωτοφάγε :)

Λωτοφάγος είπε...

@ Καλή Κυριακή και σε σένα, Πέτρα.