Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Μια καλή είδηση

Καλό μήνα. Αυτό το ευχόμαστε κάθε φορά, αλλά σήμερα το πρωί είχαμε και μια πολύ καλή είδηση:
Ύστερα από θύελλα αντιδράσεων, τόσο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στα κοινωνικά δίκτυα, η Έλενα Παναρίτη αρνήθηκε το διορισμό της ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.
Προηγήθηκε συνάντηση Τσίπρα-Βαρουφάκη στο Μαξίμου, όπου προφανώς αποφασίστηκε η "παραίτησή" της. Τώρα τελευταία συνηθίζεται αυτό, μια και οι καρεκλοκένταυροι αρνούνται να ξεκουμπιστούν.


Η επιλογή αυτή των Τσίπρα-Βαρουφάκη-Σταθάκη ήταν κάτι πολύ χειρότερο από ατυχής, και ευτυχώς οι αντιδράσεις την ακύρωσαν.
Η Έλενα Παναρίτη υπήρξε σύμβουλος του ΓΑΠ. Αυτό από μόνο του δεν είναι τόσο κακό. Το γεγονός ότι ο ΓΑΠ υπήρξε πρωθυπουργός είναι ακόμα χειρότερο!
Το θέμα είναι πως υπήρξε σύμβουλος και του διαβόητου δικτάτορα του Περού Αλμπέρτο Φουτζιμόρι (1991-2000), προτείνοντας μεταρρυθμίσεις που διέλυσαν την ήδη φτωχή λατινοαμερικάνικη χώρα. Ο Φουτζιμόρι καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη, για σωρεία εγκλημάτων και διαφθορά, ενώ η γη των ιθαγενών είναι πλέον διαπραγματεύσιμη, όπως κι η δική μας.
Για περισσότερα, δείτε εδώ.

Η Ελλάδα είναι αναπληρωματικό μέλος του ΔΝΤ . Συνεπώς, ο εκάστοτε εκπρόσωπός μας είναι μάλλον διακοσμητικός. Το ερώτημα όμως είναι: με ποιο σκεπτικό επέλεξαν τη συγκεκριμένη κυρία να μας εκπροσωπεί και να πληρώνεται αδρά για αυτό, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση επέκρινε -και πολύ σωστά- τον ΓΑΠ επειδή την είχε διορίσει σύμβουλό του;

4 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Τρίτο φάουλ! (με ευτυχή κατάληξη ευτυχώς..) Καλό ξημέρωμα και καλό μήνα αμήν!

Λωτοφάγος είπε...

@ Καλή σου μέρα, Πέτρα μου.

akrat είπε...

εμένα δεν με έκοφτε αυτό αλλά τες πάντων

Λωτοφάγος είπε...

@ Χαχαχα! Πάντα αντιδραστικός, Ακράτ. Τι σε έκοφτε τότε;