Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Whodunnit?

  • Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δηλώνει στους New York Times πως τον φοβίζει η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.
  • Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου διώχνει τις κλούβες έξω από τη Βουλή, πιστεύοντας ότι οι υγειονομικοί, όπως και όλοι οι πολίτες, έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν ειρηνικά έξω από τη Βουλή ΤΟΥΣ.
  • Το νομοσχέδιο του υπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή βάλλεται από παντού, προφανώς επειδή θίγει τους ιδιοκτήτες των ποδοσφαιρικών ομάδων.
  • Περίπου 160... ανήσυχοι πολίτες διαδηλώνουν μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη εναντίον του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, με το μεγαλοφυές σύνθημα "ΟΧΙ ΜΠΑΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΊΑ". Ανάμεσά τους, πνευματικοί ογκόλιθοι, όπως οι Άρης Πορτοσάλτε, Θάνος Τζήμερος, Άδωνης, Λοβέρδος, Κούλης Μητσοτάκης. 
  • Εφόσον δεν υπάρχουν λεφτά για να επισκευαστούν τα πρωθυπουργικά αεροπλάνα, ο πρωθυπουργός και η ομάδα του μετέβησαν στη Ρίγα με C130. Ξέρετε, από εκείνα τα μεταγωγικά που τρίζουν σαν διάολοι. Και εθεάθη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να κολατσίζει σε αλουμινόχαρτο, συζητώντας με τον Αλέξη Τσίπρα.
Υποθέτω πως, αν ζούσε σήμερα η μακαρίτισσα η Ολυμπιακή, δεν θα ταξίδευαν σε τόσο άσχημες συνθήκες.

Τελικά, στην πολιτική, όπως και στην αστυνομική λογοτεχνία, το ερώτημα που τίθεται είναι "whodunnit?". "Ποιος το έκανε", δηλαδή. Αν το μάθεις, βρίσκεις και το κίνητρο.
Σε καθεμιά από τις πιο πάνω περιπτώσεις, η λάσπη προήλθε από όλη σχεδόν την αντιπολίτευση. Για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά. Είτε επειδή Βαρουφάκης και Κωνσταντοπούλου συστηματικά συκοφαντούνται, είτε επειδή εφοπλιστές και σχολάρχες απαιτούν όλη την πίτα, είτε επειδή ό,τι κάνει ο Τσίπρας πρέπει να χλευάζεται και να αποδομείται, για να μην φανεί πως κάνει κάτι διαφορετικό από τους προηγούμενους. 

Εκτός από την Τρόικα εσωτερικού, έχουμε και τους "εταίρους" μας, που εξακολουθούν να πουλάνε στους λοιπούς Ευρωπαίους το παραμύθι περί δωρεάν βοήθειας προς την Ελλάδα, ενώ αυτή προσλαμβάνει, αυξάνει μισθούς και  δίνει πρόωρες συντάξεις.

Οι λαοί της ΕΕ δεν πρέπει να καταλάβουν ότι ο πακτωλός χρημάτων που δόθηκε από το 2010 διέσωσε τις τράπεζες και όχι την Ελλάδα.

Στο πιο κάτω βιντεάκι, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου αντιμετωπίζει σε τηλεοπτική εκπομπή μια γερμανίδα συνάδελφό του με στερημένο στραβό στόμα και απροσδιόριστο δείκτη ευφυίας, η οποία φτάνει στο σημείο να κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση ως... "κομουνιστική"!




9 σχόλια:

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Η λεπτομέρεια με το αλουμινόχαρτο, τα λέει όλα. Κι επειδή κρινόμαστε στις λεπτομέρειες, μένω σ' αυτήν.
Μπράβο για την εξαιρετική ανασκόπηση των τελευταίων ημερών. Για να ενημερώνουμε το τεφτέρι της μνήμης μας.

BUTTERFLY είπε...

Κι εγω εκει θα μεινω! Στο αλουμινοχαρτο! Στην απλοτητα και την ταπεινοτητα. Κι οσο νιωθω οτι εχω απεναντι μου ανθρωπους ταπεινους που με σεβονται σαν πολιτη, θα ειμαι μαζι τους σε ο,τι κινηση κι αν κανουν!
Καλημερα!

Mia Petra είπε...

Δεν τις θεωρώ άσχημες τις συνθήκες. Όταν ο γιος μου υπηρετούσε στην Κύπρο, είχε ταξιδέψει όλες τις φορές με πολιτικό αεροπλάνο, δυο φορές όμως ταξίδεψε και με C130. Όταν λοιπόν ταξιδεύουν έτσι τα παιδιά μας, δεν βλέπω γιατί δεν μπορεί να ταξιδέψει ο οποιοσδήποτε. Απλά οι προηγούμενοι κυβερνήτες (των κυβερνήσεων εννοώ!) ήταν πολύ κυριλέ για να...ξεπέσουν σε C130. Στο μεταξύ ο κοσμάκης πλήρωνε κι ακόμα πληρώνει...

Λωτοφάγος είπε...

@ Καλησπέρα, Μαρία. Άκουσα τον Ευκλείδη για πρώτη φορά πριν από 3-4 χρόνια, νομίζω. Ήταν μια εκδήλωση για το χρέος. Μου έκανε εντύπωση η απλότητα, ή μάλλον η παιδικότητά του. Σκέφτηκα πως αυτός ο άνθρωπος είναι αλλιώτικος από τους άλλους.

Λωτοφάγος είπε...

@ Κι εγώ το ίδιο νιώθω, Πεταλούδα. Γι' αυτό και περιμένω, σχολιάζοντας χαμηλότονα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Συμφωνώ κατά το ήμισυ, Πέτρα μου: οι στρατιώτες δεν μελετάνε ούτε πάνε για διαπραγματεύσεις.
Επίσης, δεν πάνε στη Ρίγα, από την οποία απέχουμε 10 ώρες με απευθείας πτήση.
Καλό σου βράδυ

Mia Petra είπε...

10 ώρες η Λετονία; Όχι καλέ, δεν είναι πάνω από 3.30 ώρες από Αθήνα η Ρίγα.

Λωτοφάγος είπε...

@ 3,30 ώρες είναι το Άμστερνταμ, Πέτρα. Για τις 10 ώρες διάβασα σε ταξιδιωτικές ιστοσελίδες. Κι εμένα πολλές μου φάνηκαν.

Λωτοφάγος είπε...

@ Έχεις απόλυτο δίκιο, Πέτρα. Το Πάμε Διακοπές με πήρε στο λαιμό του:
http://www.pamediakopes.gr/cheap-flights/from/athe/to/riga/athens-riga