Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

"Κύριε Ταγματάρχη, δεν με πείσατε"!

Κάθισα να δω τη συνέντευξη του Νίκου Παππά στο The Press Project, και τελικά απόλαυσα το θέαμα του Λάμπη Ταγματάρχη, τον οποίο χτυπούσε σαν χταπόδι επί τρίωρο η Πρόεδρος της Βουλής, ανακρίνοντάς τον για το παρελθόν και το μέλλον του.
Σε αντίθεση, όμως, με τα καημένα τα χταπόδια που μετά το χτύπημα είναι έτοιμα για ψήσιμο στα κάρβουνα, ο κ. Ταγματάρχης ψηνόταν στα κάρβουνα όλη αυτή την ώρα και στα διαλείμματα χτυπιόταν στην καρέκλα του. Προς το τέλος είχε αρχίσει πλέον να τραυλίζει.

Στο τέλος, αφού του έριξε ξιδάκι και ρίγανη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε με σαδιστικό χαμόγελο: "Κύριε Ταγματάρχη, δεν με πείσατε!" Και διευκρίνισε -για όσους είχαν ακόμα αμφιβολίες- ότι είναι γνωστή η αντίθεσή της στην επιλογή του από τον Ν. Παππά για τη νέα ΕΡΤ.
Θεά! Μακάρι να είχαμε άλλες δέκα σαν κι αυτήν.

Υ.Γ. Αρνητική ήταν και η ψήφος της Ραχήλ Μακρή. Ο Ν.Παππάς σχολίασε τις δύο ψήφους με τη φράση "Εδώ ο κόσμος χάνεται..." Φράση άτοπη και αγενής, θα έλεγα.
Περίεργη βιασύνη ύστερα από 4 ολόκληρους μήνες απραξίας. Με εκείνα τα λεφτά που χρωστούν τα κανάλια, τι θα γίνει, Υπουργέ μου;

16 σχόλια:

Παναγιώτης είπε...

Ντάξει, θεά η Ζωή! Και ουσιαστικά καταψηφίστηκε από την επιτροπή ο Ταγματάρχης με 7 ΥΠΕΡ έναντι 8 ΚΑΤΑ (5 αρνητικές γνώμες + 3 παρών).

Κακώς ο Παπάς που τον επέβαλε επιβεβαίωσε το διορισμό του αφού υπάρχει τουλάχιστον ηθικό ζήτημα όταν η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας εισηγείται αρνητική γνώμη για το πρόσωπό του.

Διαχειριστής είπε...

Αυτό είναι το ήθος του Παππά, δηλαδή του Τσίπρα!

akrat είπε...

ενώ είχε δίκαιο η κα Κωσταντοπούλου επειδή την μπάνισα την διαδικασία δεν μου άρεσαν οι ατάκες της τες πάντων ΑΦΗΣΤΕ ΟΥΛΑ ΤΑ ΛΕΛΟΥΔΑ ΝΑ ΑΝΘΙΣΟΥΝ

Λωτοφάγος είπε...

@ Γενικά, ο Τσίπρας πρέπει να αποφασίσει αν ο Παππάς είναι ο εξ απορρήτων του ή ο υπεύθυνος για ΜΜΕ, Παναγιώτη.

Λωτοφάγος είπε...

@ Το ήθος του Τσίπρα είναι αποδεδειγμένο, Κερασιά. Του Παππά αμφισβητούμενο.

Λωτοφάγος είπε...

@ Αν δεν υπήρχε η Κωνσταντοπούλου, θα έπρεπε να την εφεύρουμε, Ακράτ. Με τα πάνω της και τα κάτω της. Και μόνη η αγανάκτηση των κρατικοδίαιτων βουλευτών, συνηθισμένων να περνούν μπέικα εις βάρος μας, μου φτάνει και μου περισσεύει για να γελάω χαιρέκακα.

Γλαύκη είπε...

Ως προς το ήθος συμφωνώ κι επαυξάνω με όσα λες, Λωτοφάγε!
Όσο για την Ζωή είναι Θεά και αυτό ενοχλεί πολύ, μα πάρα πολύ!
Καμιά φορά ξεφεύγει, αλλά όταν τολμάς να λες σκληρές αλήθειες και να τα βάζεις με βολεμένους χοντρόπετσους, πώς να μην ξεφύγεις κάποιες στιγμές; Θεά, θεά, αλλά έχει και ανθρώπινες αδυναμίες, που όλοι οι άλλοι δεν έεεχουουν...!!!!
Όσο για τον Ταγματάρχη να ήταν εκεί όταν τον χρειάζονταν και να μην έκανε την πάπια. Ασχολίαστος γενικά.
Την καλησπέρα μου!

Λωτοφάγος είπε...

@ Προσπαθώ να μην απαιτώ την τελειότητα από τους ανθρώπους, Γλαύκη, επειδή ξέρω πως είναι ανέφικτη. Έχουμε όλοι τις αντιφάσεις μας.
Δεν είναι τυχαίο που τα πρότυπά μας έχουν κατά κανόνα πεθάνει σε νεαρή ηλικία, όπως ο Τσε. Η εξουσία διαφθείρει, και αυτός ο νόμος ισχύει διαχρονικά. Ακόμα κι αν η διαφθορά εκφραστεί ως αίσθηση παντοδυναμίας.
Όσο για τον Ταγματάρχη, δεν μπορούσε να είναι εκεί, αφού ήταν η επιτομή της πιο σιχαμένης μορφής λάιφ στάιλ.
Την καληνύχτα μου.

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Ασχολίαστο ότι την κοπάνισαν Μεϊμαράκης και Κεφαλογιάννη, γράφοντας στα παλιά τους υποδήματα τη συζήτηση και τον θεσμό...
Όσο για τον Ταγματάρχη, αν δεν ήταν Ευλαμπία και τιμούσε τα παντελόνια του, θα είχε παραιτηθεί απ' τη θέση, μετά την απόλυτη αποδόμησή του απ' την Ζωή.
Μπράβο της, έχει κότσια, πήγε διαβασμένη (όπως πάντα), χειρίζεται τη γλώσσα με απίστευτη δεξιότητα και το ύφος της κατακεραυνώνει.
Χαίρομαι που υπάρχει στο κοινοβούλιο αυτή η γυναίκα!

Mia Petra είπε...

Κι ύστερα από όλα αυτά, ο διορισμός προχωρά ακάθεκτος; Τρατζικ! "Αν δεν υπήρχε η Κωνσταντοπούλου, θα έπρεπε να την εφεύρουμε"...Θεός επίσης! Καλό μεσημέρι. Καταιγίδα μου μυρίζει.. (στην κυριολεξία!)

Λωτοφάγος είπε...

@ Μαρία μου, παραιτείσαι αν έχεις αξιοπρέπεια. Και τύποι σαν κι αυτόν δεν έχουν. Μην την ψάχνεις.
Η Ζωή είναι απίστευτη! Έχει καταφέρει να δώσει στο κανάλι της Βουλής τόση δημοφιλία που ανταγωνίζεται στα ίσα τον Χατζηνικολάου!
Αν μείνει ένα χρόνο εκεί, θα τους στρώσει όλους τους χαραμοφάηδες.
Κι όλα αυτά, με το πιο αθώο χαμόγελο του κόσμου!

Λωτοφάγος είπε...

@ Πέτρα, ο Παππάς δεν έχει προφανώς καμία σχέση με την αριστερή κουλτούρα της συζήτησης και της δημοκρατίας. Η οποία τον τελευταίο καιρό είναι είδος υπό εξαφάνιση στα ανώτερα κλιμάκια.

KOYKLITIS είπε...

Λυπάμαι λωτο αλλά...δεν με έπεισες.
Σπάνια διαφωνώ μαζί σου αλλά τα έχει αυτά η ΖΩΗ...

Λωτοφάγος είπε...

@ Μου αρέσουν πολύ οι εποικοδομητικές διαφωνίες, Κουκλίτη. Σε τι διαφωνείς; Στο πρόσωπο της Ζωής ή στην ανάκριση του Ταγματάρχη;

KOYKLITIS είπε...

Στο στιλ, Λωτο, στο στίλ διαφωνώ!
Αδικεί τον εαυτό της με αυτό υπεράνω ανακριτικό ¨ήρεμο¨ και ταυτόχρονα αλαζονικό υφάκι.
Κατά τα λοιπά η πορεία θα δείξει...

Λωτοφάγος είπε...

@ Εννοείς αυτό την αργή ομιλία και το τάχαμου καθησυχαστικό χαμόγελο; Σε μερικά πράγματα συμφωνω λιγάκι με το δόγμα "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα". Κι ο σκοπός ήταν να εξουθενώσει τον Ταγματάρχη. Επιτεύχθηκε νομίζω.