Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Σαββατόβραδο και ψυχρούλα

Η καλύτερή μου, δηλαδή.
Λοιπόν, που λέτε, η σάτιρα ανακαλύφθηκε στην Ελλάδα τουλάχιστον 25 αιώνες πριν. Από ελεύθερους στο πνεύμα ανθρώπους. Οι εθελόδουλοι, οι δογματικοί, οι δυσκοίλιοι και οι μοχθηροί δεν σατιρίζουν ποτέ. Χλευάζουν, λοιδωρούν, συκοφαντούν ή διαπομπεύουν, αλλά δεν μπορούν να σατιρίσουν. Η αληθινή σάτιρα μπορεί να σε κάνει να λυθείς στα γέλια, μπορεί όμως και να σου αφήσει μια πικρή γεύση.
Στις μέρες μας, το μακραίωνο αυτό είδος διακονείται επίσης από εξαιρετικούς σκιτσογράφους, αλλά κι από ταλαντούχα παιδιά στα κοινωνικά δίκτυα:
  • Χθες είχαμε ένα άρθρο στη Daily Mail (στα ελληνικά, εδώ), όπου οι άγγλοι τουρίστες στην Κω περιέγραφαν πόσο αηδιαστικό ("disgusting") είναι να βλέπεις παντού αραδιασμένες κουβέρτες και βρομιά ή να τρως και να έχεις τον (bloody;) Σύρο πρόσφυγα να σε κοιτάζει στα μάτια. Οι... καθαροί Άγγλοι όλα αυτά. Που δεν έχουν καμιά ευθύνη για το φόνο.
Σε απάντηση, ο @epan_e_kinisi δημοσίευσε μια... άλλη φωτογραφία:
Αριστερά, η φωτο της εφημερίδας, ενώ δεξιά νεαροί Άγγλοι τρώνε, αφήνοντας παντού σκουπίδια!
  • Δυο φωτογραφίες με λεζάντες από το Ποντίκι της 28.5.15:




Ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός, ανηλεής διώκτης των αιώνιων φοιτητών, αξιώθηκε να πάρει το πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο Πειραιά (τέως Βιομηχανική Πειραιά), 42 χρόνια μετά!


και φυσικά τον περιποιήθηκαν δεόντως στο διαδίκτυο:


Η αποθέωση εδώ:

(από τον @Taxideutis)

2 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Στην αρχή νόμισα ότι κάνουν πλάκα στον Ψαριανό αλλά όταν είδα ότι όντως πήρε το πτυχίο μετά από 42 χρόνια ένιωσα μια ανακούφιση, επειδή τώρα θα ξέρω ότι οι κοτσάνες που αμολάει δεν θα είναι χύμα αλλά θα έχουν περιτύλιγμα το πτυχίο του!

Λωτοφάγος είπε...

@ Και με απ'όλα μέσα! Χαχαχα!
Κι εγώ στην αρχή το θεώρησα τρολάρισμα. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ένας 60χρονος, τον οποίο οι πάντες τρελαίνονται να βρίζουν, θα έριχνε τον εαυτό του στα λιοντάρια εκουσίως.
Απλώς επιβεβαιώνει όσα του προσάπτουν.