Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Οι κραυγές της Λερναίας Ύδρας

Γιατί Λερναία Ύδρα και όχι Σειρήνες; Για δύο λόγους:
  • Οι Σειρήνες τραγουδούσαν υπέροχα, ενώ οι εν λόγω κρώζουν
  • Οι Σειρήνες είχαν ανθρώπινη μορφή και ένα κεφάλι, ενώ η Λερναία Ύδρα πολλά, που ανανεώνονταν κάθε φορά που ο Ηρακλής έκοβε ένα.
Για να εμποδίσει τα κεφάλια να ξαναφυτρώσουν, ο ήρωας έκαιγε τους λαιμούς με έναν πυρσό. Έτσι κατάφερε να σκοτώσει το τέρας. Η κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει την ίδια μέθοδο. Πολύ φοβάμαι, όμως, ότι εντός της υπάρχει μια μικρότερη Λερναία Ύδρα, που την εμποδίζει να λύσει εγκαίρως και αποτελεσματικά τα προβλήματα.

Αυτές τις μέρες,  εν μέσω τρομερών πιέσεων από τους ηγέτες-υπαλλήλους των κερδοσκόπων, συστάθηκε πανηγυρικά η Επιτροπή για τον Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους. Ένα όνειρο, για το οποίο πολλοί είχαμε υπογράψει πριν από πέντε χρόνια στην Πλατεία των Αγανακτισμένων, αλλά το είχαμε ξεγράψει προ πολλού. Επικεφαλής, οι σπουδαίες κυρίες Κωνσταντοπούλου και Σακοράφα και ο Βέλγος φίλος μας Ερίκ Τουσέν, ο οποίος βοήθησε τον Ραφαέλ Κορρέα του Εκουαδόρ να διαγράψει πολύ μεγάλο μέρος του κρατικού χρέους.
Η Λερναία Ύδρα έκρωζε εναντίον της Κωνσταντοπούλου καιρό τώρα. Όπως και εναντίον του Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος τη στηρίζει επιστημονικά. Το σεξιστικό παραλήρημα του Σαμαρά, του Γιακουμάτου και άλλων είναι γνωστό και πρόσφατο.

Ο Ερίκ Τουσέν. Προσέξτε την έκφραση και τα μάτια του. Μετά κάντε τις απαραίτητες συγκρίσεις.

Διάβασα, όμως, στο Infowar και στον Άρη Χατζηστεφάνου ότι... οι κήνσορες της αισθητικής Πρετεντέρης και Μανδραβέλης ενοχλήθηκαν από τις ενδυματολογικές επιλογές του Τουσέν. Πέδιλα και παντελόνι παραλλαγής μέσα στη Βουλή; Τς, τς, τς...

[Να υπενθυμίσω ότι ο Πρετεντέρης κάποτε είχε συλληφθεί να πετάει μπουκάλι από νερό εισαγωγής μέσα στον αγωνιστικό χώρο γηπέδου, επειδή ενοχλήθηκε από ένα γκολ!]

Επίσης, η μη μου άπτου Έλλη Στάη στηλίτευσε στην ιστοσελίδα της The Toc το γεγονός ότι το γεύμα στο κυλικείο της Βουλής δεν ήταν... νηστίσιμο! Τίτλος, Το τσιμπούσι στη Βουλή για το... δημόσιο χρέος. Πολλά καλσόν σκίστηκαν το περασμένο Σάββατο, αγάπες μου.

Ως κλειδί για να καταλάβετε τα κίνητρα των δολοφόνων: τα μέλη της Επιτροπής θα εργαστούν αμισθί, ανεξαρτήτως αν είναι ιθαγενείς ή αλλοδαποί. Και υπόσχονται να αποκαλύψουν τέρατα και σημεία για αμαρτωλές συμβάσεις και ξεπουλήματα

Μητρόπουλος και Βαρουφάκης είπαν κάτι για δομικά προβλήματα του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος. Σαν το ποίημα που λέει το ΚΚΕ, δηλαδή. Μείνετε ακίνητοι μέχρι να περάσει ο κυκλώνας.

Δεν θα κουραστώ να το λέω: ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να είχε έτοιμο το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ ήδη από τις 24 Ιανουαρίου, να ξήλωνε ηγεσία Αστυνομίας, Τράπεζας της Ελλάδος και Δικαιοσύνης στις 28 Ιανουαρίου και να εξηγούσε στον λαό ότι, σε περίπτωση ισχυρής πίεσης, μόνη διέξοδος είναι η ρήξη.
Αλλιώς παίζουμε με τα κεφάλια του τέρατος, μέχρι να μας καταβροχθίσει.

6 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Είναι πολύ λυπηρό, αλλά ο επίλογος σου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη. Όποιος αργεί να ζυμώσει, τον βλέπω να τον καταπίνει το "κοσκίνισμα".. Το θέμα είναι ότι, για άλλη μια φορά, θα την πληρώσουμε εμείς.. Καλό βράδυ :)

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Συμφωνώ με κάθε λέξη σου και έχω τις ίδιες απορίες-ανησυχίες. Απ' την άλλη όμως, θεωρώ πως δεν είχαν την ετοιμότητα και την εμπειρία να τα βάλουν -κυριολεκτικά- με την Λερναία Ύδρα. Ο εσωτερικός πόλεμος που γίνεται απ' τους ανθέλληνες, θα μείνει στην ιστορία. Αντί να βάλουν πλάτη να γλυτώσουν τον τόπο, αναλώνονται σε σχέδια ανατροπής και δημιουργίας χάους. Είναι όλοι τους κατάπτυστοι!

Λωτοφάγος είπε...

@ Εκείνο που με χαροποιεί, Πέτρα μου, είναι ότι η Κωνσταντοπούλου δεν μασάει. Ούτε στους αντιπολιτευόμενους ούτε στους συμπολιτευόμενους εχθρούς.
Το ίδιο κι η Σακοράφα. Και η ιστορία θα προχωρήσει.
Ήδη πριν από μερικές ώρες, ο Μάρδας ανακοίνωσε στην Επιτροπή ότι το γερμανικό χρέος προς την Ελλάδα είναι 278 δισεκατομμύρια!

Λωτοφάγος είπε...

@ Μαρία μου, ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει μερικά από τα καλύτερα μυαλά. Όφειλαν να ετοιμάσουν το ν/σ για την ΕΡΤ τουλάχιστον.
Θα γλίτωναν μερικές πισώπλατες.
Σε σύγκριση με τους αποτυχημένους δικηγόρους που είχαμε ως υπουργούς τόσες δεκαετίες, περιμέναμε περισσότερα από καθηγητές πανεπιστημίου.

Λωτοφάγος είπε...

@ Πέτρα, 287,7 δισεκατομμύρια χρωστούν οι Γερμανοί. Έκανα αναριθμητισμό. χεχε!

KOYKLITIS είπε...

Αρχίζω να ανησυχώ με αυτά που βλέπω ακούω και διαβάζω.
Μου δημιουργείται η εντύπωση ότι τελικά δεν είναι ότι δεν μπορούν να συγκρουστούν αλλά ότι δεν θέλουν.
Πάμε για τις πρώτες εκατό μέρες διακυβέρνησης και αυτοί...χτενίζονται!

ΥΓ: εισαγόμενο νερό πίνει ο Ντερμπεντέρης; Γιαυτό ανησυχεί μη και πάμε στη δραχμή αφού εκτός του ότι δεν θα μπορεί να το βρίσκει εύκολα θα ακριβύνει κιόλας.