Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Σταύρωση και ανάσταση

Λεγόταν Φαρχούντα, ήταν μόλις 27 χρονών και τελειόφοιτη Θεολογίας. Θα διοριζόταν ως δασκάλα σε δημοτικό σχολείο. Τον περασμένο μήνα αποκάλεσε "παράσιτα" τους μικροπωλητές φυλαχτών και ταμάτων έξω από το τέμενος Σαχ-ντο Σαμσίρα και συμβούλευσε τις πελάτισσες να μην ψωνίζουν.


Εκείνοι κατήγγειλαν ότι η Φαρχούντα είχε κάψει το κοράνι και ξεσήκωσαν τον όχλο, που την ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου. Μετά την πέταξαν από τη στέγη ενός κτηρίου, ένα αυτοκίνητο πέρασε από πάνω της, της έβαλαν φωτιά και την πέταξαν στο ποτάμι!. Βλέπετε, στο Αφγανιστάν η ζωή μιας γυναίκας δεν αξίζει δεκάρα.
Δεκατρία άτομα συνελήφθησαν, ενώ είκοσι αστυνομικοί απολύθηκαν επειδή δεν εμπόδισαν τη δολοφονία της.

http://www.efsyn.gr/arthro/afganistan-eimaste-oles-farhoynta
Η κηδεία της Φαρχούντα μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ενώ γυναίκες ανέλαβαν να μεταφέρουν το φέρετρο, κόντρα σε παράδοση αιώνων. Οι Αφγανές εξακολουθούν από τότε να διαδηλώνουν ζητώντας δικαιώματα.

Στις ΗΠΑ, τη χώρα που ευθύνεται για τη σημερινή κατάντια του Αφγανιστάν, αποφυλακίστηκε την περασμένη Παρασκευή ο 152ος θανατοποινίτης που αποδεικνύεται αθώος! Πρόκειται για τον 58χρονο Άντονι Ρέι Χίντον, μαύρο φυσικά, που είχε κατηγορηθεί για διπλό φονικό το 1985 και έζησε επί 30 χρόνια περιμένοντας την εκτέλεσή του.
Ο 29χρονος τότε Άντονι βρισκόταν στη δουλειά του, αποτυπώματα δεν βρέθηκαν, οι σφαίρες δεν ταίριαζαν με το όπλο της μητέρας του, αλλά οι λευκοί ένορκοι αδιαφόρησαν και τον καταδίκασαν σε θάνατο.
Επί 16 χρόνια, ο δεύτερος συνήγορός του συγκέντρωνε στοιχεία για να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο. Ανάμεσα σε άλλα, ανακάλυψε ότι ο πρώτος συνήγορος, ελλείψει χρημάτων, είχε καλέσει ως εμπειρογνώμονα έναν πολιτικό μηχανικό που, όχι μόνο δεν γνώριζε από όπλα, αλλά ήταν και μονόφθαλμος, με αποτέλεσμα οι ένορκοι να γελούν σε βάρος του!


http://www.efsyn.gr/arthro/moy-eklepsan-ta-niata-moy
Ο Άντονι δήλωσε ότι στη φυλακή τον έσωσε το χιούμορ του και ότι δεν θα αφήσει το μίσος να του καταστρέψει και την υπόλοιπη ζωή του. Όταν αποφυλακίστηκε, ο συνήγορος τού χάρισε ένα smartphone, που ο ταλαίπωρος δεν ήξερε καν σε τι χρησιμεύει.
Οι αρχές της Αλαμπάμα δεν μπήκαν στον κόπο να του ζητήσουν συγγνώμη.για την κακοδικία...

4 σχόλια:

Unknown είπε...

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

Μαρία Κανελλάκη είπε...

...Με τον ακριβή ορισμό των λέξεων.
Συγκλονιστική και ανατριχιαστική η ανάρτηση σου. Και οι δυο ιστορίες, τόσο ακραίες και κανιβαλιστικές, που ξεπερνούν κάθε φαντασία. Όσο σκέφτομαι πως αν ήμασταν γεννημένοι κι εμείς στο Αφγανιστάν, θα αποτελούσαμε σίγουρα μέρος του όχλου που δολοφόνησε την Φαρχούντα.
Να ευχηθώ Καλή Ανάσταση;
Σχήμα λόγου είναι, αλλά και κρυφή ελπίδα.
Να'σαι καλά Λωτοφάγε!

Λωτοφάγος είπε...

@ Το συγκλονιστικό, Αγριόγατα, είναι πως αυτή τη στιγμή που μιλάμε, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ζουν τη δική τους σταύρωση στους Γολγοθάδες που στήνει η απληστία και το μίσος.
Χωρίς ελπίδα για ανάσταση.

Λωτοφάγος είπε...

@ Οι γυναίκες δεν λιντσάρουν στο Αφγανιστάν, Μαρία. Μόνο οι άντρες λιντσάρουν, μόνο οι άντρες σηκώνουν φέρετρα, μόνο οι άντρες έχουν δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω στις γυναίκες.
Να είσαι καλά. Ας ευχηθούμε για ένα πιο συμπονετικό μέλλον.