Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Ποιος ελέγχει την αστυνομία, κύριε Πανούση;

Αφού, λοιπόν, κατά τον κ. Πανούση, η "Αριστερά του τίποτα" άφησε τόσες μέρες τους "αντιεξουσιαστές" να οργιάζουν,
Αφού ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαφωνεί και αρθρογραφεί, μη παραιτούμενος,
Αφού μέσα στην κυβέρνηση άλλοι συμφωνούν και άλλοι διαφωνούν,

Την παραίτηση του Γιάννη Πανούση ζητούν μέλη του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική, μετά τα επεισόδια χθες το πρωί στις Σκουριές, όταν οι κάτοικοι δέχτηκαν την επίθεση των μεταλλωρύχων, ενώ οι αστυνομικοί τους έριχναν χημικά. Οι τραμπούκοι της εταιρείας Eldorado Gold.χτυπούσαν κυρίως γυναίκες, με καδρόνια και πέτρες!
Με τα κίτρινα μπουφάν, οι μεταλλωρύχοι:



Νωρίτερα, ο αστυνομικός διευθυντής Χαλκιδικής είχε προειδοποιήσει τους κατοίκους ότι δεν θα μπορούσε να τους προστατέψει αν έρχονταν οι μεταλλωρύχοι!


Η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη, η οποία βρίσκεται εδώ και χρόνια στο πλευρό του κινήματος, αναρωτιέται ποιος ελέγχει την αστυνομία: η κυβέρνηση ή η Eldorado Gold.
Κι εμείς αναρωτιόμαστε, κυρία Ιγγλέζη.

4 σχόλια:

Γλαύκη είπε...

Γι' αυτό λέμε, Λωτοφάγε μου, άλλο είναι δημοκρατία κι ελευθερία κι άλλο ασυδοσία. Η αστυνομία πρέπει να επανεκπαιδευτεί πάραυτα και να της δώσουν να καταλάβει ποιος είναι ο ρόλος της σε μια δημοκρατική κοινωνία και από πού θα παίρνει εντολές!
Αν δεν την εξοντώσουν την κυβέρνηση μέσα από όλα τα πυρά που δέχεται και θα δεχτεί, πιστεύω ότι θα βρει τον δρόμο να δείξει ότι εκείνη κυβερνά κι επιβάλλεται, όπως ήδη έχει δώσει δείγματα ότι μπορεί να το κάνει. Έχει ικανότατους ανθρώπους και αρκετούς αδιάφθορους, αλλά θα πρέπει να βρουν τρόπο να θέσουν ως στόχο την οικοδόμηση της χώρας και την ενδυνάμωσή της.
μην ξεχνάμε βέβαια τον οχετό που έχει να αντιμετωπίσει, την πλήρη καταστροφή που παρέλαβε, αλλά και την απειρία της!
Ποιο από όλα να βάλει τελικά σε προτεραιότητα; Εργάζεται σε τοπίο βομβαρδισμένο, όπου εξακολουθούν και πέφτουν διαρκώς βόμβες! Αν τα καταφέρει, θα είναι θαύμα, ενώ οι άλλοι γελάνε χαιρέκακα καθώς συνεχίζουν να της σκάβουν πιο βαθιά τον λάκκο που της παρέδωσαν!

Woman in Blogs είπε...

Μην ξεχνάμε, το παρακράτος της δεξιάς και των εταιρειών δεν είναι αστεία υπόθεση. Έχει γερά θεμέλια και δεν ξέρω πόσο μπορεί η κυβέρνηση να το αντιμετωπίσει, πόσο θέλει να το κάνει...
Θύμισε άλλες εποχές αυτή η βία μες στις γιορτές...
Καλημέρα!

Λωτοφάγος είπε...

@ Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα βασικό ελάττωμα, Γλαύκη: επειδή τα περισσότερα στελέχη του είναι διανοούμενοι και πανεπιστημιακοί, τείνει στη θεωρία και την ακατάσχετη φλυαρία.
Για κάποιον λόγο που μου διαφεύγει υποτίμησαν την επίθεση που θα δέχονταν και δεν κατάρτισαν σχέδιο των πρώτων ημερών, πέρα από τις διαπραγματεύσεις.
Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε: κανάλια, αστυνομία και δικαστές τον πολεμούν φανερά ή ύπουλα. Και ο χρόνος τρέχει.

Λωτοφάγος είπε...

@ Woman in Blogs, καλοπροαίρετα θεωρώ ότι θέλει να το κάνει, αλλά υποτίμησε τον αντίπαλο και άφησε πολύ χρόνο να κυλήσει ώσπου να το καταλάβει.
Μερικές επιλογές σε υπουργούς είναι αποτυχημένες, αν και σε καιρό ειρήνης δεν θα φαίνονταν καν.
ΚαΛό σου απόγευμα