Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Αλέξη, μην γίνεσαι Τσιπρανδρέου!

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατάφερε να τραβήξει όλα τα φώτα πάνω στο ελληνικό ζήτημα, μια εποχή που κανείς δεν μας έδινε σημασία. Μίλησε για Siemens και διεφθαρμένες γερμανικές εταιρείες,  που επί χρόνια ήταν το μικρό ένοχο μυστικό μας. Εξήγησε με άνεση οικονομικές έννοιες, άγνωστες στους περισσότερους από εμάς.
Η αντισυμβατική του εμφάνιση γοήτευσε πολλούς και -κυρίως- πολλές. Αυτό δεν είναι ποτέ κακό, ιδίως αν πρόκειται για έναν ευφυή και ακομπλεξάριστο άνθρωπο όπως αυτός.
Έγινε το είδωλο σκιτσογράφων, γραφιστών και σατιρικών εκπομπών. Για πρώτη φορά οι ευρωπαίοι πολίτες ενδιαφέρθηκαν για έναν πολιτικό χώρας του Νότου. Η Ευρωπαϊκή Αριστερά αναθάρρησε και πίστεψε πως υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ.

Και αφού τον είδαμε να παλεύει στην αρένα με τα λιοντάρια,  χωρίς να πτοείται, αφού δέχτηκε το τσουνάμι των ύβρεων από τους εντολοδόχους των  τραπεζιτών, ξαφνικά ο Πρωθυπουργός υποχωρεί στις απαιτήσεις του SSόιμπλε και τον υποβαθμίζει!

του Πέτρου Ζερβού
Τι ακριβώς πιστεύετε, κ. Τσίπρα; Ότι ο Βαρουφάκης έφταιγε για τις επιθέσεις των δήθεν εταίρων μας; Δεν εξέφραζε την κυβερνητική πολιτική;
Ότι αν βάλετε κάποιο λιγότερο αστραφτερό πρόσωπο, θα ηρεμήσουν οι Γερμανοί και οι Λετονοί; 
Μήπως με αυτή την κίνηση δείχνετε αλλαγή πολιτικής; Μήπως ετοιμάζετε άτακτη υποχώρηση;
Αν ναι, τότε κρίμα στον Γιάνη Βαρουφάκη και -πολύ περισσότερο- κρίμα για εμάς που πιστέψαμε ότι εκπροσωπείτε κάτι καλύτερο για τη χώρα.

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Μακάρι, φίλε Λωτοφάγε, να μπορούσα να σου πω ότι κάνεις λάθος ή ότι το βλέπεις από λανθασμένη οπτική... αλλά δεν μπορώ! Δυστυχώς!!

Το γεγονός αυτό είναι το λιγότερο αποθαρρυντικό. Ελπίζω, σε λίγο καιρό να βάλει τον Λαπαβίτσα υπεύθυνο και να γίνει αυτό που πολλοί έλεγαν ως αστείο: να εμφανιστεί στις διαπραγματεύσεις με τυπωμένες δραχμές!

Αλλά, δεν το βλέπω στον ορίζοντα! Τώρα πια μπορώ κι εγώ να πω ότι βλέπω στον ορίζοντα έναν ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να γίνεται ένα νεο ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Καλό σου βράδυ!

Λωτοφάγος είπε...

@ Αύριο στις 9 το πρωί, στο Κόκκινο 105,5 ο Γιάννης Δραγασάκης θα μιλήσει εφ' όλης της ύλης, Έρασμε.
Θα προσπαθήσω να τον ακούσω, μήπως καταλάβω τι γίνεται.
Καλό βράδυ και σε σένα.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Όταν η συνολικότερη λογική σου είναι η διαχείριση τότε...

Λωτοφάγος είπε...

@ Δεν θέλω να ακυρώσω όσα έγιναν, Ιχνηλάτη. Βλέπω, όμως, μια επικίνδυνη διολίσθηση. Αν δεν μπορούν να εκβιάσουν τους εκτελεστές μας, τότε τι θέλουν άτυπους συμβούλους σαν τον Γκάλμπρέιθ;