Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Ενός λεπτού ντροπή!

Με ενός λεπτού σιγή, οι ευρωπαίοι ηγέτες (ή μήπως εντολοδόχοι;) ξεμπέρδεψαν με τις ευθύνες τους στην τεράστια τραγωδία που συντελείται στη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Στη διάλυση χωρών, τη δολοφονία δεκάδων χιλιάδων αμάχων και τη μετατροπή της Μεσογείου σε υγρό τάφο.

του βραζιλιάνου Latuff
Και μετά συνέχισαν άνετοι να συζητούν για το πώς θα αναχαιτίσουν τα εκατομμύρια θύματά τους, ώστε να μην μαγαρίσουν την ανώτερη λευκή φυλή...

Του Καλαϊτζή από την ΕφΣυν


 Όταν έγραψα για τα sweatshop, δεν θυμόμουν πως χθες συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την κατάρρευση του εργοστασίου Rana Plaza στο Μπαγκλαντές, που έθαψε 1.100 ανθρώπους -γυναίκες κυρίως- και σακάτεψε άλλες 2.500. Η διεθνής αλληλεγγύη έφερε σημαντική βελτίωση στα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, αλλά δεν κατόρθωσε ακόμα να πετύχει αύξηση μισθών και πλήρη αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων.
Από τη χθεσινή διαμαρτυρία (TVXS)
Benetton, Primark, Mango, Gap, Walmart είναι μερικές από τις εταιρείες που προμηθεύονται τα κουρελάκια τους από τέτοια εργοστάσια, εις βάρος φτωχών ανθρώπων. Προσπαθήστε να μην τις ενισχύετε. Είναι σημαντικό να μην νιώθουν παντοδύναμες και ανεξέλεγκτες.

6 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Αμετανόητοι... Όσο για τα Primark, λυπάμαι που ενημερώνομαι τόσο αργά.. Όπως ξέρεις, βρέθηκα πριν από μερικές ημέρες στο Λονδίνο και αγόρασα μια μπλούζα από κει.. :( Αλλά δεν ήξερα, άσε που γινόταν χαμός από κόσμο (και Έλληνες!)

BUTTERFLY είπε...

Α ετσι εξηγηται πως ειναι τοσο φτηνα!
Για τα υπολοιπα, δεν εχω λογια...
Αν ποτε σε αυτον τον κοσμο απονεμηθει Δικαιοσυνη, τοτε θα ειναι σιγορα μια Δευτερα Παρουσια!

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Αυτά τα "λεπτά σιγής" είναι που μας φάγανε. Όπου τα ακούω, ξέρω πως στοιχειώνουν αδικοχαμένες ψυχές πάνω απ' τα κεφάλια μας...
Μπράβο και για την παρέμβασή σου στα επώνυμα κουρέλια κι όσοι δεν το έχουν κάνει ακόμα, ας γυρίσουν τις πλάτες τους σ' όλα τα μεγαλομάγαζα. Αν μη τι άλλο, πιάνονται κορόϊδα...

Λωτοφάγος είπε...

@ Και δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται χαμός, Πέτρα. Πριν από χρόνια, όταν πήγα για πρώτη φορά, δεν βρήκα τίποτε του γούστου μου.
Λίγο μετά, έμαθα για τα sweatshops.

Λωτοφάγος είπε...

@ Το σχόλιό σου, αγαπητή Πεταλούδα, μου θύμισε τον τίτλο ενός βιβλίου του Χωμενίδη. Δεν το έχω διαβάσει, και μάλλον δεν πρόκειται, διότι ο συγγραφέας μου προκαλεί αλλεργία. Όμως, ο τίτλος είναι ευρηματικός: "Στη Δευτέρα Παρουσία, ας μας βάλουν απουσία".

Λωτοφάγος είπε...

@ Κάποιοι λένε, Μαρία, πως οι αλυσίδες αυτές δίνουν δουλειά στους φτωχούς του πλανήτη.
Μόνο που δεν θα ήταν φτωχοί, αν δεν υπήρχαν οι δυτικές πολυεθνικές.