Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Μέρες αγάπης; Τι υποκρισία!

Από τις γιορτινές μέρες που έληξαν σήμερα, συνήθως θυμόμαστε μόνο πόσο φάγαμε και με ποιους τσακωθήκαμε στο γιορτινό τραπέζι. Φέτος, ας τις αποχαιρετήσουμε εικαστικά:

  • Ο Erik Ravelo, κουβανός καλλιτέχνης, εξηγεί τι απεικονίζουν οι έξι σταυρώσεις (πατώντας πάνω στην εικόνα, μπορείτε να τη μεγεθύνετε):



Πάνω (από αριστερά): 1. Η παιδεραστία στην καθολική εκκλησία. 2. Ο σεξουαλισμός τουρισμός με θύματα παιδιά στην Ταϊλάνδη. 3. Ο πόλεμος στη Συρία που εξοντώνει τα παιδιά.
Κάτω (από αριστερά): 4. Η εμπορία οργάνων από μικρά παιδιά στη μαύρη αγορά. 5. Η ελεύθερη οπλοκατοχή στις ΗΠΑ. 6. Η παχυσαρκία, για την οποία είναι υπεύθυνη η βιομηχανία τροφίμων.


  • Ο William Deburgh, ένας καλλιτέχνης που προφανώς δανείζεται το όνομα του ιρλανδού πολιτικού, ο οποίος αγωνίστηκε για την κατάργηση της δουλείας, βάζει έναν νεαρό να μιλά με τον Χριστό:

Άνθρωπος: "Λοιπόν, γιατί επιτρέπεις να υπάρχουν η πείνα, ο πόλεμος, ο πόνος, η ασθένεια, το έγκλημα, το πρόβλημα των αστέγων, η απελπισία κλπ στον κόσμο μας;"

Χριστός: "Είναι ενδιαφέρον που το θέτεις, επειδή ετοιμαζόμουν να σε ρωτήσω ακριβώς το ίδιο".

Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε καλύτερο τον κόσμο μέχρι του χρόνου.

5 σχόλια:

Woman in Blogs είπε...

Όλα αυτά που συμβαίνουν αυτές τις μέρες, στη χώρα μας, δίπλα και πιο μακριά μας οι καλλιτέχνες τα περιέγραψαν λυτρωτικά...
Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε καλύτερο τον κόσμο μέχρι του χρόνου ξεκινώντας από σήμερα!

Λωτοφάγος είπε...

@ Είναι σχεδόν προφητική η ανάρτηση Woman in Blogs! Από χθες βράδυ μέχρι σήμερα, εκατοντάδες πρόσφυγες των πολέμων που έστησε η Δύση βρέθηκαν στο βυθό της Μεσογείου.
Φοβάμαι πως η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη.

Mia Petra είπε...

Ανατριχιαστική η απεικόνιση των Σταυρώσεων, δυστυχώς όμως είναι η τραγική πραγματικότητα. Όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες, μας αφήνουν άφωνους κι αποδεικνύουν για άλλη μια φορά, πόσο αδύναμοι είμαστε... Καλό ξημέρωμα Λωτοφάγε..

Λωτοφάγος είπε...

@ Δεν είμαστε αδύναμοι, Πέτρα. Απλώς, ο καθένας δρα μόνος του. Η ισχύς εν τη ενώσει, έτσι δεν είναι;
Καλό μεσημέρι.

Mia Petra είπε...

Τώρα φοβάμαι πως μιλάς για το ιδανικό (αφού το αυτονόητο έχει πεθάνει..)