Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

"Η Αριστερά απολογείται μόνο στον εργαζόμενο λαό"

Πολύς λόγος γίνεται για τη δυνατότητα που θα δοθεί στους πάσχοντες από ανίατη ασθένεια ή σοβαρή αναπηρία κρατούμενους, οι οποίοι έχουν εκτίσει το 1/4 της ποινής τους, να τελειώνουν το βίο τους κατ' οίκον.
Είναι μια διάταξη που δείχνει ότι η Δημοκρατία δεν εκδικείται καταδικάζοντας κάποιον να ζει σε επίγεια κόλαση. Ευελπιστώ ότι το επόμενο βήμα θα είναι η αληθινή αναμόρφωση των ανθρώπων που έχουν υποπέσει σε αδικήματα ή εγκλήματα. Για να μην τα επαναλάβουν βγαίνοντας από τη φυλακή.

Όμως, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, γιος του δολοφονηθέντος από τη 17Ν Παύλου Μπακογιάννη, αντιμάχεται σκληρά τη συγκεκριμένη διάταξη. Κυρίως αφ' ης στιγμής η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Λέβα επισκέφθηκε τον Δ. Κουφοντίνα στο νοσοκομείο των φυλακών, τις μέρες που έκανε απεργία πείνας.
[Υπενθυμίζω ότι ο Σάββας Ξηρός έχει 98% αναπηρία: σκλήρυνση κατά πλάκας, κώφωση και τύφλωση είναι τρεις μόνο από τις παθήσεις του, οπότε θα είναι από τους πρώτους που θα αποφυλακιστούν.]


Τον Ιανουάριο του 1991, εν μέσω αντιδράσεων στις "αλλαγές" που έφερνε στην εκπαίδευση η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο καθηγητής μαθηματικών Νίκος Τεμπονέρας δολοφονήθηκε στην Πάτρα από τον Γιάννη Καλαμπόκα. Στη δίκη που ακολούθησε, συνήγοροι του φονιά ήταν τα στελέχη της ΝΔ Απόστολος Ανδρεουλάκος, Κώστας Κωνσταντινίδης και Επαμεινώνδας Ζαφειρόπουλος. Ο Γ. Καλαμπόκας καταδικάστηκε αρχικά σε ισόβια, που μειώθηκαν αργότερα σε 17 έτη και 3 μήνες. Επτά χρόνια αργότερα απελευθερώθηκε και σήμερα είναι προϊστάμενος σε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Βόλο!

Αυτά όλα υπενθυμίζει ο γιος του Τεμπονέρα, Διονύσης, μέσω φέισμπουκ Και καταλήγει: "Δικό τους το αίμα, δική τους κι η ενοχή! Θα είναι ΠΑΝΤΑ εκεί να θυμίζει στους φασίστες ότι η Αριστερά απολογείται μόνο στον εργαζόμενο λαό και σε κανέναν άλλο!"
(όλη την ανάρτηση του Διονύση Τεμπονέρα, καθώς και την απάντηση του Κώστα Μπακογιάννη, θα τη βρείτε εδώ)

2 σχόλια:

Woman in Blogs είπε...

Κι έχουν την ξεδιαντροπιά, αυτοί που κύριο επάγγελμά τους έχουν να διαιρούν το λαό και να κατασκευάζουν εμφυλίους, που ό,τι είναι το οφείλουν μονάχα στην αδικία, να δείχνουν με το δάχτυλο και να κάνουν υποδείξεις! Να τα θυμόμαστε, να τα λέλε και να μη φοβόμαστε να πούμε το αυτονόητο!!!
Καλησπέρα, Λωτοφάγε!

Λωτοφάγος είπε...

@ Να τα θυμόμαστε. Το πιο δύσκολο από όλα, Woman in Blogs.
Καλό σου βράδυ.