Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Μικρέ μου ήρωα, Γιώργο Θαλάσση

Στις 19 Ιανουαρίου είχα γράψει εδώ ότι ο Γιώργος Θαλάσσης, γυμνασιάρχης στη Σχολή Μωραΐτη και μάρτυρας υπεράσπισης των Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και Νίκου Ρωμανού, που υπήρξαν μαθητές του, είχε απολυθεί λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Ο Γ.Θαλάσσης θα έβγαινε στη σύνταξη το καλοκαίρι, ύστερα από 30 χρόνια ευδόκιμης υπηρεσίας.


Είκοσι δύο απόφοιτοι της Σχολής διαμαρτυρήθηκαν με επιστολή τους, στην οποία μάλιστα χρησιμοποιούν τον ίδιο στίχο του Κηλαηδόνη που έβαλα για τίτλο. Είναι αδύνατον να μην κάνεις το συνειρμό όταν ακούς αυτό το όνομα.

Σήμερα έμαθα ότι η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου τον διόρισε νέο Γενικό Γραμματέα της Βουλής. Ήταν η είδηση που μου έφτιαξε τη μέρα!

4 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Σειρά έχει η καθηγήτρια που έδιωξε ο Σαμαράς, όταν έπιασε η καθηγήτρια το γιο του να αντιγράφει.. Καλό ξημέρωμα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Για ψάξε, βρε Πέτρα μου, μήπως χηρεύει καμιά θέση γραμματέα ακόμα. Χεχε!
Καλό σου απόγευμα.

KOYKLITIS είπε...

Όλα καλά και ο Γιώργος Θαλάσσης, με τους συνειρμούς που φέρνει το ονομετεπώνυμό του, υπέροχος. Έχω μια όμως απορία. Γιατί επιμένουν να τοποθετούν στα διάφορα πόστα συνταξιούχους και όχι νέους που περιμένουν στην ουρά να προσφέρουν τις γνώσεις τους.
Έχω παρατηρήσει ότι όλοι οι αποτυχημένοι βουλευτές ¨τρουπώνουν¨ σε υπουργεία γραμματείες και σε λογής άλλες δημόσιες υπηρεσίες ενώ η ηλικία τους το μόνο προσόν που θάπρεπε να έχει είναι αυτό της συνταξιοδότησης.
Αυτά τα κόλπα τα έκαναν χρόνια οι προηγούμενοι.
Και δεν ήταν αριστεροί...

Λωτοφάγος είπε...

@ Συμφωνώ μαζί σου, όμως μην μπουζουριάζεις τον Θαλάσση με τους αποτυχημένους βουλευτές, φίλε Κουκλίτη.
Είναι ένας έντιμος άνθρωπος, που τόλμησε, αν και ιδιωτικός εκπαιδευτικός, να καταθέσει υπέρ του Ρωμανού. Ως έναν έντιμο άνθρωπο υποθέτω ότι τον επέλεξε η κα Κωνσταντοπούλου.

Ωστόσο, με ανησυχεί πολύ το δημοσίευμα της ΕφΣυν που λέει ότι ο υπουργός Υγείας Παν.Κουρουμπλής θέλει να διορίσει πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ τον Μιχάλη Χλέτσο. Αυτός συνέταξε τη μελέτη που βοήθησε Άδωνη και Βορίδη να στραγγαλίσουν τα νοσοκομεία:

http://www.efsyn.gr/arthro/kai-stin-ygeia-kratos-ehei-syneheia