Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Οι τελευταίες εξελίξεις

Το ίδρυμα Hans Boeckler, όπου μετέχει κι ο Τάσος Γιαννίτσης (επί Σημίτη ήθελε να "σώσει" τα ταμεία), ανακοίνωσε ότι μέσα σε πέντε χρόνια φορολογήθηκες 337% περισσότερο από πριν, φτωχέ μου συμπολίτη.
Εσύ, της μεσαίας τάξης γύρω στα 200%, άραγε;
Πάντως, οι πιο πλούσιοι, αυτοί που βγάζουν τα λεφτά τους σε παραδείσους, που εμφανίζουν πάντα ζημίες, που χρωστούν μισθούς και μεροκάματα, που απολύουν μεσόκοπους για να πάρουν νέους με 300 ευρώ, φορολογήθηκαν μόλις 9% παραπάνω. Ούτε 2% το χρόνο!


Κοιτάζω τη φωτογραφία από την επταμερή που ήταν οκταμερής στις Βρυξέλλες -κάποιοι την είπαν "η Χιονάτη κι οι 7 νάνοι"- και αναρωτιέμαι πως καταφέρνει ο Πρωθυπουργός να διατηρεί το χαμόγελό του. Βλέπεις τον Ντράγκι και παγώνεις! Απτόητος ο Ολάντ κοιτάζει τη Μέρκελ που μιλάει στη Γιαδικιάρογλου.

του @stenikito
Στο Σκάι είπαν, ότι μόνο ο Τσίπρας δεν κρατούσε φάκελο -ρεζίλι μας έκανε! Στη βιασύνη τους απάνω, δεν αναρωτήθηκαν γιατί όλοι οι φάκελοι ήταν γαλάζιοι. Μήπως τους μοίρασε κάποιος Αλέξης; 
Ο Γ.Κατρούγκαλος απαιτεί "συγγνώμη" από τον Βασίλη Χιώτη, ο οποίος στο Βήμα τον κατηγόρησε για πελατειακές σχέσεις με απολυμένους, καθώς και 10.000 ευρώ, που θα χαρίσει στο ΚΕΘΕΑ. Αν δεν ικανοποιηθεί, θα το πάει δικαστικά, ζητώντας πολύ περισσότερα. Υποθέτω ότι στο ΚΕΘΕΑ περιμένουν με αγωνία την έκβαση της υπόθεσης.  
Εδώ η ανακοίνωση του Δήμου Λάρισας.
Επί τη ευκαιρία, ας δούμε ποιοι είναι και τι ποσοστό κατέχουν οι ιδιοκτήτες των καναλιών, που έχουν κάτι εκκρεμότητες με την εφορία και τις κρατικές συχνότητες:


Ζωή Κωνσταντοπούλου, Σοφία Σακοράφα και Ερίκ Τουσέν -ο άνθρωπος που βοήθησε και το Εκουαδόρ του Κορρέα- ανακοίνωσαν ότι ξεκινά ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, με απώτερο σκοπό τη διαγραφή του απεχθούς και επονείδιστου τμήματός του. Αν μια κυβέρνηση δανείζεται χωρίς την έγκριση του λαού, χρησιμοποιεί τα χρήματα για λόγους πλουτισμού και όχι εθνικούς, αν οι δανειστές δίνουν χρήματα χωρίς να εξετάσουν το αξιόχρεο του δανειστή ή αν το γνωρίζουν μα κάνουν την πάπια, τότε αυτό το χρέος είναι παράνομο και απεχθές. 


Πρώτη χώρα που έκανε διαγραφή χρέους ήταν οι ΗΠΑ τον 19ο αιώνα, επειδή το είχε συνάψει η ισπανική αντιβασιλεία. Χάρη στον Τουσέν και την επιτροπή ελέγχου, το Εκουαδόρ κατόρθωσε πριν από μερικά χρόνια να διαγράψει το 80% του χρέους του, με αποτέλεσμα να περισσεύουν χρήματα για κοινωνικούς σκοπούς. Ο Άρης Χατζηστεφάνου τα περιγράφει εδώ.

από το Ποντίκι
Μου αρέσει πολύ η έκφραση "το κόμμα περνάει περίοδο εσωστρέφειας", που σημαίνει ότι τα μέλη του τσουρομαδιούνται και αλληλοβρίζονται! Για κακή μας τύχη, πού και πού σταματούν τον σκυλοκαβγά, για να λοιδωρήσουν τον Π.Καμμένο που ετοιμάζει φακέλους για τα εξοπλιστικά. Επίσης διασκεδάζω πολύ με τις "πειραγμένες" φωτογραφίες, όπως αυτή που αναπαρήγαγε ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας στο τουίτερ, και αφορά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου:


Μετά τον Βαγγέλη τον Βενιζέλο, που φεύγοντας από το Υπουργείο Άμυνας πήρε μαζί του τα αμυντικά σχέδια της χώρας, ο Γκ.Χαρδούβελης σούφρωσε τις δανειακές συμβάσεις, αναγκάζοντας τον Γιάνη Βαρουφάκη και τους υφισταμένους του να τις ψάχνουν για τρεισήμιση μέρες! Στο τέλος τηλεφώνησε στο ΔΝΤ και ζήτησε, λέει, αντίγραφο. Η χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας...

Παραμονή της εθνικής μας επετείου, θα βγεί η απόφαση για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Μου φαίνεται τόσο βλακώδες να ανοίξεις μια λίστα φοροφυγάδων και να σβήσεις τις ξαδέλφες σου, ώστε περιμένω αθώωση λόγω αμφιβολιών. Ήλπιζα, βέβαια, να έβγαινε και κάποια αποκαλυπτική μαρτυρία για τα άλλα σαΐνια, αλλά δυστυχώς θα μείνω με την προσμονή.

Στις 20 Απριλίου, ανήμερα των γενεθλίων του Χίτλερ, αρχίζει και η δίκη της Χ.Α. Αποφυλακίστηκαν Μιχαλολιάκος και Λαγός, λόγων παρέλευσης 18μήνου. Με κάτι τέτοιους είμαστε τυπικοί. Δεν είναι και τίποτε ανάρχες ή φτωχοδιάβολοι, για να τους ξεχνάμε μέσα.

Ο Latuff δεν παραλείπει ποτέ να σκιτσάρει για την Ελλάδα

Οι Γάλλοι ετοιμάζονται για περιφερειακές εκλογές. Η Μαρίν Λεπέν στέλνει φιλιά. Να έχει και λίγο αίσθημα, όπως λέει και το γνωστό ανέκδοτο.


Καλή σας νύχτα και καλή εβδομάδα να έχουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: