Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Βουλευτές και αυτοκίνητα

Ο Αλέξης Τσίπρας μάλλωσε προχθές όσους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απαιτούν αυτοκίνητα χωρίς να πληρώνουν. Βλέπετε, οι έλληνες πολιτικοί δεν καταδέχονται τα ΜΜΜ, όπως συνάδελφοί τους σε πολλές άλλες χώρες. Αφού, λοιπόν, τα λεωφορεία και τα τρένα είναι μόνο για την πλέμπα, δεν κάνουν καμιά προσπάθεια να τα βελτιώσουν.
Ίσως να μην αποκτήσουμε ποτέ έναν Μουχίκα. Το ρουσφέτι ανάγεται στην εποχή του Βυζαντίου και το πελατειακό κράτος στις δεκαετίες του ΠΑΣΟΚ. Δύσκολο να τα ξεριζώσεις.

Η εξουσία αμβλύνει τις αντιστάσεις, ξελογιάζει και τελικά διαφθείρει τους περισσότερους.
Προς το παρόν, αυτό είναι το δεύτερο καμπανάκι που χτύπησε. Το πρώτο ήταν η καθημερινή παρουσία κάποιων υπουργών σε κανάλια και σταθμούς -με προεξάρχοντα τον Γιάνη Βαρουφάκη, για τον οποίο ακούω ότι δίνει τόσες συνεντεύξεις καθημερινά, ώστε αναρωτιέμαι πότε θα ασχοληθεί σοβαρά με το υπουργείο του. Κυρίως, επειδή από χθες άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την τετράμηνη συμφωνία,γέφυρα ή όπως αλλιώς λέγεται.
Ελπίζω ότι η αποψινή συνέντευξή του στον Ενικό θα κορέσει τη δίψα του για λόγια και θα αρχίσει να αποδίδει έργο.
Υπάρχει όμως ένας βουλευτής Τρικάλων, ο οποίος χρησιμοποιεί το ΚΤΕΛ για τις μετακινήσεις του! Λέγεται Χρήστος Σιμορέλης και ανεβάζω το σχετικό βιντεάκι, με την ευχή να μην καταντήσει... συλλεκτικό κομμάτι:


8 σχόλια:

Γλαύκη είπε...

Καλά έκανε και τους μάζεψε πάραυτα! Η εξουσία πραγματικά διαφθείρει. Θέλει αρχές και αξίες σοβαρές, για να αντισταθείς στης γοητείας της τα καλέσματα!
Όσο για τον Βαρουφάκη νομίζω ότι το κάνει, για να κλείσει ίσως μερικά στόματα και να καθησυχάσει τον κόσμο. Αλλιώς μπορείς να συγκεντρωθείς σε κάτι τόσο σοβαρό και με σύντομη προθεσμία λήξης; Κι αυτό που λέω μόνο αν δούμε την θετική και αισιόδοξη όψη...
Καλό ξημέρωμα, Λωτοφάγε μου!

Unknown είπε...

Μπράβο στον κύριο (με όλη τη σημασία της λέξης) Σιμορέλη για αυτή του την κίνηση! Δεν είναι λαϊκισμός, αλλά πρακτική και συμβολική ανάγκη! Δεν μπορεί ο κόσμος να πεινάει επειδή βρισκόμαστε σε δεινή οικονομική κατάσταση και μια μερίδα να απολαμβάνει πολυτέλειες με λεφτά του κρατικού προϋπολογισμού!

Πριν λίγες μέρες, έμαθα ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Τσώνης, πλήρωνε το νοίκι της κόρης του, η οποία σπούδαζε στην Αθήνα, με λεφτά του κράτους. Και το θέμα είναι ότι τον άνθρωπο αυτόν τον ξέρω. Πέρα από τις υπηρεσίες του που τις χρειάστηκα κάποτε (είναι γιατρός), ήταν και χρόνια συνάδελφος της μητέρας μου. Άνθρωπος, τον οποίο συμπαθούσα, όχι ιδιαίτερα πολυμήχανος, καλός και εξυπηρετικός στη δουλειά του και από όσο ξέρω δεν έχει πάρει ποτέ φακελάκι! Αυτό που θέλω να πω μέσα από αυτό το παράδειγμα είναι ότι όντως τους περισσότερους η εξουσία τους διαφθείρει! Γλυκαίνονται μάλλον και τα ξεχνούν όλα!

Ανώνυμος είπε...

Είναι και άλλοι βουλευτές του Συριζα που μετακινούνται με τα ΚΤΕΛ.
Νεοεκλεγείσα βουλευτής της Αχαιας,συνδυάζει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο διαβάζοντας.Ετσι το καλό παράδειγμα προς τα έξω είναι διπλό.
Η παρέμβαση του Τσίπρα ελπίζω να συνεφέρει και να προσγειώσει όσους απαράδεκτους βουλευτές ζητούν αυτοκίνητο,ώστε να πάψουν να έχουν ιδιαίτερα προνόμια την ώρα που υποφέρει η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.
Ειδάλλως δεν θα διαφέρουν απο τους προηγούμενους.

Mia Petra είπε...

Κι εγώ πιστεύω πως ο Βαρουφάκης βγαίνει και μιλάει για να εξηγήσει κάποια πράγματα (πέρα από το μικρόβιο της διδασκαλίας!), επειδή, πολλοί διαστρεβλώνουν τα λόγια του, αλλά και τις πράξεις του. Ίδωμεν. Καλημέρα :))

Λωτοφάγος είπε...

@ Μακάρι να τους μαζέψει, αγαπητή Γλαύκη. Ασυμμάζευτοι είναι!
Δεν καθησυχάζεις τον κόσμο χαμογελώντας, πάντως.

Λωτοφάγος είπε...

@ Αυτή η σαγήνη της εξουσίας είναι το πρόβλημα, Έρασμε.
Το παράδειγμα του Κωστή Στεφανόπουλου, που πλήρωνε τα ιδιωτικά του γεύματα ο ίδιος, παραμένει φωτεινό και αξεπέραστο.

Λωτοφάγος είπε...

@ Αγαπητέ Ανώνυμε, το να υπάρχουν και άλλοι βουλευτές που καταδέχονται τα ΚΤΕΛ -και μάλιστα νεοεκλεγέντες και αναγνώστες- είναι παρήγορο.
"Εμείς λέω να πρωτοτυπήσουμε", έλεγε ο πρωθυπουργός. Προς το παρόν, ο ίδιος και μερικοί ακόμα πρωτοτυπούν.

Λωτοφάγος είπε...

@ Λέγε-λέγε, όμως, Πέτρα μου, σε διάφορους "καλοθελητές", καταλήγει να τα μπερδεύει ο ίδιος!