Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

216 εναντίον; Γιατί;

Διάβασα στον Καρτέσιο ότι, παρόλο που η πρόεδρος Ζ. Κωνσταντοπούλου πρότεινε την αναβολή επειδή οι χρυσαυγίτες δεν ήταν παρόντες, έγινε τελικά η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του Άδωνη Γεωργιάδη.
Ο βουλευτής έχει κατηγορηθεί από πολίτη ότι πουλούσε βιβλία στη διάρκεια της θητείας του ως υπουργού! Είναι να απορεί κανείς πώς προλάβαινε να πιάνει στασίδι κάθε μέρα στα κανάλια, να πουλάει βιβλία και ταυτόχρονα να διαλύει το σύστημα υγείας -αλλά αυτή η απορία δεν θα λυθεί ποτέ.

Σατιρική φωτογραφία που είχε ανεβάσει το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

Το πρόβλημα είναι πως 216 αρνήθηκαν την άρση της ασυλίας, μόνο ένας βουλευτής την ψήφισε, ενώ 7 δήλωσαν "παρόντες". Πολύ θα ήθελα να μάθω γιατί οι 216 δεν θεώρησαν σημαντική την κατηγορία. Δεν είναι μονάχα η αντιπάθεια που προκαλεί ο εν λόγω. Είναι και το "Ε" (=επανάληψη) που υπήρχε στην οθόνη, χλευάζοντας όλους μας.
Μήπως, λέω μήπως, είναι θέμα ηθικής τάξης; Μήπως, λέω μήπως, δίνεται και επίσημα η άδεια στους πολιτικούς που ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ να μας φτύνουν κατάμουτρα;

8 σχόλια:

Χριστίνα Πεταλωτή είπε...

Αυτό με προβλημάτισε κι εμένα... κάτι άκουσα πως η δικογραφία δεν έστεκε και είχε κενά η υπόθεση. Θα μάθουμε στη συνέχεια τι έγινε.

Και να συμπληρώσω σε όλες αυτές τις δραστηριότητες του μπουμπούκου και το ακατάπαυστο τουϊτάρισμα. Και στη φωτό που έβαλες πάω στοίχημα ότι στέλνει τουϊτ!

KOYKLITIS είπε...

Νομίζω ότι για να μη ψηφίσει κανένας την παραπομπή του μάλλον η καταγγελία θα ήταν ξεκρέμαστη.
Είναι τόσο αντιπαθής στους περισσότερους συναδέλφους του που αν η κατηγορία έστεκε κάπως δεν θα έχαναν την ευκαιρία να τον στείλουν να λογοδοτήσει.
Και το λέω αυτό γιατί δεν θέλω να πιστέψω ότι λειτούργησε το κόρακας κοράκου...

Mia Petra είπε...

216 εναντίον ή μήπως 216 υπέρ;;.....

Διαχειριστής είπε...

Εγώ δεν καταλαβαίνω πώς και άλλοι βουλευτές εξακολουθούν να εργάζονται π.χ. ο Χαϊκάλης κάνει διαφημίσεις ή παίζει στο θέατρο.Πώς γίνεται αυτό; Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο;

Λωτοφάγος είπε...

@ Christina Andromeda και Κουκλίτη, δεν είμαι νομικός. Όμως, τα βιντεάκια που ανέβηκαν στο διαδίκτυο από τις εκπομπές του αποδείκνυαν ότι δεν ήταν επαναλήψεις, αφού ο τηλε-βιβλιοπώλης αναφερόταν σε θέματα που "έτρεχαν" εκείνη την περίοδο και όχι στο παρελθόν.

Λωτοφάγος είπε...

@ Και τα δύο, Πέτρα: 216 εναντίον της άρσης και 216 υπέρ του Μπουμπούκου. :))

Λωτοφάγος είπε...

@ Αν δεν κάνω λάθος, το ασυμβίβαστο καταργήθηκε εδώ και χρόνια, Κερασιά.
Ο Άδωνης, όμως, δεν ήταν μόνο βουλευτής, αλλά και υπουργός. Και με το "Ε" στο πάνω μέρος της οθόνης προσπαθούσε να εξαπατήσει.

Mia Petra είπε...

Υπέρ του συστήματος γενικότερα θα έλεγα, κι αυτό είναι το πιο εξοργιστικό...