Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Je suis Varoufakis!

"Βρείτε τις διαφορές" (thepressproject.gr)
Όπως ίσως οι πιο παρατηρητικοί καταλάβατε, το πρώτο μισό της χθεσινής ανάρτησής μου, γράφτηκε στο χαλαρό. Αμέσως μετά έψαξα να βρω τη φωτογραφία με την "κυβέρνηση Σταρ Τρεκ" και τότε διάβασα ότι άρχιζε η συνέντευξη τύπου.
Μου χρειάστηκαν κάποια (πολλά) δευτερόλεπτα, για να συνειδητοποιήσω πως, πέντε σχεδόν χρόνια μετά το Καστελόριζο, κάποιος αποκάλεσε την Τρόικα "σαθρά δομημένη επιτροπή" και εννοούσε, "δεν είμαστε προτεκτοράτο". Κι όμως, κάπως έτσι έχει χαρακτηρίσει την τρόικα και το ίδιο το Ευρωκοινοβούλιο!

 του @antistachef
Ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο ποταμίσιος Λυκούργος Λιαρόπουλος (εδώ μπορείτε να διαβάσετε τι έγραψε) και ο Νίκος Δένδιας (αυτός που μας έδερνε, αν ενθυμείστε) φρόντισαν να λοιδωρήσουν τον Βαρουφάκη.
Η φυλλάδα Athens Voice γράφει ότι Ισπανία, Πορτογαλία και Κύπρος δεν συμφωνούν μαζί του. Αυτό είναι αλήθεια για τις δεξιές κυβερνήσεις των δύο πρώτων, αλλά παρακάτω διαβάζουμε ότι η Κύπρος εύχεται καλή επιτυχία στους στόχους της κυβέρνησης, παρόλο που τονίζει ότι θα συνεχίσει το πρόγραμμα.
Πάντως, ύστερα από την επίθεση του Ποταμιού, κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να μην συνεργαστεί μαζί του ήταν σοφή!
Φυσικά έσπευσε και το ΚΚΕ να βγάλει μια "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε" ανακοίνωση, όπου μιλάει για τον λαό που ματώνει. Δεν καταλαβαίνει κανείς τι προτείνει, αλλά τότε τι ΚΚΕ θα ήταν;

Το δημόσιο χρέος της Ολλανδίας είναι διπλάσιο από το δικό μας, αλλά κανείς δεν της έστειλε την τρόικα.

Αντίθετα, ο δημοσιογράφος Πέτρος Παπακωνσταντίνου εξηγεί τις επιλογές της κυβέρνησης, αλλά και τους κινδύνους,  εδώ.

(αγνώστου πατρός η εικόνα)

"O εφιάλτης της Ευρώπης Αλέξης Τσίπρας. Ο οδηγός-φάντασμα"

Εκτός από τις εικαστικές δημιουργίες, στο τουίτερ είχαμε και νεολογισμούς τύπου Varufucked και V for Varoufakis, όπως και δηλώσεις τύπου, "Ο Βαρουφάκης είναι ο λάιτ. Αν δεν σας αρέσει, έχουμε και Λαπαβίτσα". Δείτε κι άλλα εδώ


Για την Ιστορία, εδώ είναι το βιογραφικό του Ολλανδού με τα μπουκλάκια, που έχει συνηθίσει να μιλάει σε δούλους. Το ανέβασε στο τουίτερ ο @anleft.

@matmanarolis


Και κάτι ακόμα:
Ο Άρης Χατζηστεφάνου υπενθύμισε χθες βράδυ ότι πριν από 82 ακριβώς χρόνια, ο Αδόλφος Χίτλερ διοριζόταν καγκελάριος της Γερμανίας! Κάποιοι αναρωτιούνται μήπως αυτός είναι ο λόγος που τα χρυσάβγουλα θα συγκεντρωθούν στη Βασιλίσσης Σοφίας σήμερα, και όχι η επέτειος των Ιμίων.

Τέλος, για όσους ξέρουν αγγλικά, η συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στη στεγνή Αγγλίδα του BBC:


2 σχόλια:

Διαχειριστής είπε...

Εξαιρετικό!!!

Θα σου πω όμως το εξής: έχει σημασία να μην προσωποποιήσουμε αυτές τις νίκες, για να μην μπορεί κανείς να "φάει" τα πρόσωπα. Να ξέρουν οτι είμαστε χιλιάδες και εκατομμύρια Βαρουφάκιδες, Τσίπρες κλπ. Καταλαβαίνεις... Με αυτό τον τρόπο τους προφυλάσσουμε... και τους στηρίζουμε!

Λωτοφάγος είπε...

@ Κερασιά μου, δίκιο έχεις. Όμως, άσε με να χαρώ λιγάκι έναν "ΟΧΙ". Έχω να νιώσω έτσι από το 2004, με το ΟΧΙ του Τάσσου Παπαδόπουλου!
Είχα πιστέψει πως δεν θα το άκουγα ξανά.
Όσο για τον Βαρουφάκη, προσωποποιεί μια στροφή. Στο τέλος της ξέρουμε όλοι ότι περιμένουν οι δράκοι. Τώρα, όμως, χαιρόμαστε.