Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ορκωμοσία και παρατράγουδα

"Ορκίζομαι ότι θα τηρώ το σύνταγμα και τους νόμους και ότι θα υπηρετώ το συμφέρον του ελληνικού λαού", ήταν ο πολιτικός όρκος του Αλέξη Τσίπρα.



Ο Ηρακλής καθάρισε την κόπρο από τους σταύλους του Αυγεία. Ο Αλέξης και οι υπουργοί του θα πρέπει να καθαρίσουν πολλούς σταύλους. Ο ένας από αυτούς είναι της ΕΛ.ΑΣ, η οποία έδωσε και πάλι ποσοστό 40-50% στα χρυσάβγουλα! Τα εκλογικά τμήματα των Αμπελοκήπων όπου ψήφισαν φέτος οι αστυνομικοί ήταν διαφορετικά από εκείνα του 2012. Μια σύγκριση, λοιπόν, στις δύο χρονολογίες έδειξε ότι: τα τμήματα όπου είχαν ψηφίσει το 2012 έδωσαν φέτος πολύ λιγότερες ψήφους στη Χ.Α., ενώ στα τμήματα όπου ψήφισαν φέτος, τα ποσοστά αυξήθηκαν κατακόρυφα!

Πάντως, οι Ανωγειανοί είναι και πάλι περήφανοι, επειδή κανείς τους δεν ψήφισε Χ.Α.
Να υπενθυμίσω ότι στις Ευρωεκλογές του 2014, βρέθηκε μία ψήφος για τους νεοναζί και χρειάστηκε να διεξαχθεί έρευνα, επειδή οι κάτοικοι των Ανωγείων υποστήριζαν ότι την έριξε ετεροδημότης αστυνομικός.

Ο Ευάγγελος Αντώναρος, κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Κωστάκη, στηλίτευσε στο τουίτερ το γεγονός ότι ο τέως πρωθυπουργός δεν υποδέχθηκε τον νυν, τονίζοντας ότι στη ΝΔ "έχουν μάθει να σέβονται τις αρχές του πολιτικού πολιτισμού" και "η μεγαλοσύνη στην ήττα κάνει κάποιον μεγάλο ηγέτη". Ο γιος του σπουδαίου σκιτσογράφου Αρχέλαου, όμως, δείχνει να ξεχνά ότι ο Σαμαράς δεν εξέθεσε την παράταξη μόνο με τη σημερινή συμπεριφορά του, αλλά την ταπείνωσε μαζεύοντας φασιστοειδή και κουρελιάζοντας το σύνταγμα.  
Και γιατί να μην το κάνει, άλλωστε, αφού του το επέτρεψαν. Σάμπως δεν εξέθεσε και ταπείνωσε ολόκληρη χώρα; Στην παράταξη θα σταματούσε;

2 σχόλια:

Γλαύκη είπε...

Πολύ χαίρομαι που τα αναφέρεις, αυτά Λωτοφάγε! Είναι τεράστιο αγκάθι να έχεις τέτοιο φίδι στον κόρφο, όπως μια φασιστική αστυνομία και στρατό (κι εδώ υπάρχουν πολλές αμαρτίες! Πώς θα τα βγάλει πέρα ένας προοδευτικός πρωθυπουργός;
Οι πρώην για ακόμη μία φορά από τις εκατομμύρια έδειξαν τον "πολιτισμό" τους... Καλύτερα μακριά, γιατί θα μίαναν την πρώτη μέρα του νυν!
Καλή συνέχεια σε όλους!

Λωτοφάγος είπε...

@ Φοβάμαι ότι ο τέως δεν άντεχε να ζήσει αυτή την εμπειρία, Γλαύκη μου.
Πήγε να ατενίζει πάλι το ταβάνι, αφού πρώτα γκρέμισε τη χώρα!
Καλή σου νύχτα.