Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ο άνθρωπος που τσάντισε τον αγέρωχο Γερούν.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ένας χαρισματικός ομιλητής, που καταφέρνει να κάνει κατανοητά τα οικονομικά, αφηγούμενος ιστορίες. Γι' αυτό και πρώτευσε σε σταυρούς (προσωπικά, πάντα προτιμούσα τον Λαπαβίτσα). Είναι τόσο ερωτευμένος με τον εαυτό του, ώστε μιλάει ακατάπαυστα -ίσως έβγαλε τον πρώτο του λόγο, προτού ακόμα περπατήσει.
Τώρα πια μιλάει προτού προλάβει να σκεφτεί. Προχθές έκανε μια άκυρη δήλωση περί καγιέν και λιτού βίου (εδώ και εδώ). Ελπίζω ότι τα λεχθέντα στο BBC δεν προοιωνίζονται λαϊκισμό και υποχωρήσεις. Εκείνο που ενδιαφέρει όλους τους λογικούς ανθρώπους είναι να διαπραγματευτεί σωστά στις Βρυξέλλες. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι εύχονται οι μικρόψυχοι και οι ηλίθιοι. Προέχει το θέμα του χρέους για την Ελλάδα και όλο τον Νότο.

"Κυβέρνηση Στάρ Τρεκ" του @giopso

Παρακολουθησα πριν από λίγα λεπτά τη συνέντευξη τύπου που έδωσε από κοινού με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ (φτου σκουληκομερμηγκότρυπα!): με το που είπε "δεν διαπραγματευόμαστε με τη σαθρά δομημένη Τρόικα", ο Ολλανδός αιφνιδιάστηκε, τα πήρε στο κρανίο, έβγαλε τα ακουστικά και σηκώθηκε!
Μια εθνική υπερηφάνεια την ένιωσα.
Αν τα καταφέρετε να ανακτήσετε την αξιοπρέπειά μας, κύριε Βαρουφάκη, την επόμενη φορά θα σας δώσουμε πέντε εκατομμύρια σταυρούς!

Υ. Γ. Ευχαριστώ τον φίλο Παναγιώτη για το βιντεάκι που μου έστειλε:

7 σχόλια:

Παναγιώτης είπε...

Το είδα live. Παρότι κι εγώ προτιμώ Λαπαβίτσα, ο Βαρουφάκης βγάζει μία δυναμικότητα που είναι πολύ χρήσιμη σε τέτοιες καταστάσεις. Όλα τα λεφτά η αντίδραση του Ντάισελμπλουμ εδώ: http://youtu.be/bHwvnaIPmgY

Λωτοφάγος είπε...

@ Ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη που μου το έστειλες. Όπως θα δεις, το ανάρτησα.

Παναγιώτης είπε...

Ναι, και με το που τελειώνει το βίντεο περπατούσε παγωμένος σιγά σιγά προς την έξοδο νομίζω. Μετά άρχισε να μιλάει η δημοσιογράφος της ΝΕΡΙΤ(άντε, πότε θα ανοίξει η ΕΡΤ;)

Καλό απόγευμα Λωτοφάγε.

Παναγιώτης είπε...

Και κάτι τελευταίο σχετικά με τη γλώσσα του σώματός του. Αν παρατήρησες, η χειραψία που αντάλλαξαν αμέσως μετά ήταν ιδιαίτερα δυνατή από τη μεριά του Γερούν. Δεν ξέρω αν ο ίδιος το συνηθίζει ή το έκανε λόγω της νευρικότητας του ή επειδή ήθελε να δείξει τη "δύναμή" του (με την έννοια της κυριαρχίας).

KOYKLITIS είπε...

Για τους ίδιους λόγους που αναφέρεις ούτε κι εγώ πήγαινα το Βαρουφάκη.
Κάτι μου λέει ότι μετά από αυτό που είδα θα γίνω φαν του.
Μέχρι στιγμής τα πάμε γενικά καλά και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι.

Παναγιώτης είπε...

Συγγνώμη που επεμβαίνω και πάλι αλλά ανέβηκε το βίντεο στο site της ΝΕΡΙΤ και είναι χαρακτηριστικό το σύνολο των αντιδράσεων των δύο πλευρών. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να δει από το 13:30 και μετά.
http://webtv.nerit.gr/katigories/enimerosi/dilosis-varoufaki-nteselmploum/

Woman in Blogs είπε...

Πολλές στιγμές του Βαρουφάκη με οδήγησαν να τον αμφισβητήσω, πάντα απολαμβάνοντας τη γλώσσα που χρησιμοποιούσε για την οικονομία.
Αλλά αυτή εδώ η στιγμή, έστω κι αν είναι στιγμή, είναι τόσο ενθαρρυντική!!!!!!!