Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ιδρυματισμός

Πέντε μέρες εξαφανισμένος ο τέως πρωθυπουργός! Είχα αρχίσει να αναρωτιέμαι μήπως μας είχε αφήσει χρόνους. Είναι σε επικίνδυνη ηλικία, έβλεπα κι εκείνο το χάσιμο στα μάτια του τον τελευταίο χρόνο, ε... πολύ θέλει ο άνθρωπος;

Πιο ορατός ήταν ο Βενιζέλος. Παρέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών στον Νίκο Κοτζιά, κουνώντας το δάχτυλο και απαιτώντας να συνεχιστεί η δική του πολιτική! Ψιλογραμμένο τον είχε ο άλλος, μα πότε έδωσε σημασία στον συνομιλητή του ο Βαγγέλας;
Χθες είπε πως θα παραμείνει επικεφαλής του δείγματος ΠΑΣΟΚ μέχρι τον Μάιο που θα γίνει το συνέδριο. Δεν ρώτησε φυσικά κανέναν, αλλά δεν άκουσα και καμιά αντίδραση. Μάλλον οι δικοί του είναι πιο σοκαρισμένοι, αφού θα αναγκαστούν να δουλέψουν αντί να τους τρέφει γενναιόδωρα ο ελληνικός λαός για να τον καταδικάζουν στην ανέχεια.


Και ξαφνικά, σαν την Ωραία Κοιμωμένη, ξύπνησε κι ο Αντωνάκης και έκανε δηλώσεις τύπου, "αριστερή παρένθεση" και "σύντομα θα επανέλθω" και "δεν είχα καμιά απώλεια στις εκλογές". Αυτά, φυσικά, μόνος του. Διότι οι δικοί του, με την ευγενή επικουρία του Μητσοτακέικου φαντάζομαι, τα έχουν πάρει στο κρανίο και πλακώνονται με τα πρωτοπαλίκαρά του -όπως ο Σάκης Ιωαννίδης της ΟΝΝΕΔ, που την έπεσε στον Άδωνη για παλιές του δηλώσεις (εδώ).

Είναι φανερό πως και οι δύο πάσχουν από σοβαρής μορφής ιδρυματισμό και αρνούνται να παραδεχτούν την πικρή αλήθεια. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που ο Σαμαράς δεν υποδέχτηκε τον Τσίπρα στο Μαξίμου.


Ο άλλος λόγος είναι πως αδυνατεί να βάλει μόνος του πέντε φράσεις σε σειρά. Κάτι που φάνηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε στους δύο δοτούς της ΝΕΡΙΤ διαβάζοντας ότο κιου, αλλά και στην άρνησή του να αντιμετωπίσει τον Τσίπρα σε ντιμπέιτ.
Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει τώρα να ζήσουν τα υπόλοιπά τους χρόνια μακριά από την εξουσία. Κι αυτό δεν μπορούν να το αντέξουν!

Αντίθετα, εμείς κοντεύουμε ήδη να τους ξεχάσουμε. Αυτό περιγράφει θαυμάσια η φίλη Κερασιά εδώ.

Στο μπλογκ της βρήκα και το γνωστό βίντεο με τον Χίτλερ, ο οποίος αυτή τη φορά ακούει για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ:



4 σχόλια:

Διαχειριστής είπε...

Πάντα επίκαιρο αυτό το απόσπασμα του Χίτλερ. Αυτοί που τα φτιάχνουν ειναι πολύ καλοί!

Ευχαριστώ για το λινκ!

Mia Petra είπε...

Καλά, ο Αντώνης είναι: "πες μας τι πίνεις και δεν μας δίνεις"!! Ο Χίτλερ όπως πάντα όνειρο! (ως παρωδία φυσικά, διότι στην πραγματικότητα υπήρξε εφιάλτης..)

Λωτοφάγος είπε...

@ Υπάρχουν καταπληκτικά ταλέντα στο ίντερνετ, Κερασιά.

Λωτοφάγος είπε...

@ Χμ, ναι, Πέτρα. Ίσως, όμως, να μην ήθελες να πάρεις αυτό που πίνει. :))