Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Μικρές(;) ατιμίες

Οι Σαμαροβενιζέλοι οδήγησαν τη χώρα σε εκλογές, ελπίζοντας να κερδίσουν. Αν εφάρμοζαν πρώτα τα μέτρα για το 2015, θα ήταν σίγουρα χαμένοι.
Με αυτόν τον τρόπο, επίσης, απέκλεισαν -το επαναλαμβάνω, για να μην το ξεχνάτε- τις 100.000 παιδιά που γεννήθηκαν το 1997 και δεν "πρόλαβαν" να συμπεριληφθούν στους καταλόγους του Φεβρουαρίου, και τουλάχιστον 200.000 νεο-μετανάστες, πολλοί από τους οποίους είχαν ήδη έρθει για τις γιορτές και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ξανακάνουν το ταξίδι.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία 3-4 χρόνια, η προσφορά εργασίας στην Εσπερία από παιδιά του Νότου είναι τόση, ώστε οι μισθοί έχουν συμπιεστεί αναλόγως. Επίσης, πολλά ξενάκια στέλνουν χρήματα στις οικογένειές τους που έμειναν εδώ, ενώ κλείνουν τα εισιτήρια για τις γιορτές αρκετούς μήνες πριν, για να μην τους κοστίσει ο κούκος αηδόνι.

Στη χθεσινή ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ να μην αφήσει καμιά ψήφο να πάει χαμένη, ως φόρο τιμής στους 18ρηδες και στους δικούς τους συμμαθητές και φίλους που αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν!



Από τον χρήστη του τουίτερ @epan_e_kinisi, για το βιντεάκι με την ομιλία Βορίδη.

Την επομένη της Πρωτοχρονιάς, το Μέγαρο Μαξίμου παρήγγειλε καταστροφέα εγγράφων αξίας 639,60 ευρώ. Ήδη από τις 29 Δεκεμβρίου, ο Α. Τσίπρας είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση να μην διανοηθεί να πάρει μαζί της δημόσια έγγραφα και κυρίως την αλληλογραφία με την Τρόικα.
Τηυ υπόθεση έφερε στο φως η βουλεύτρια των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη. (εδώ και εδώ)
Εξάλλου, από στις 29 Δεκεμβρίου 2014, μετά την τρίτη ψηφοφορία, ο Μεσσήνιος διοικητής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος είναι αρμόδιος για την καταστροφή εγγράφων του ΣΔΟΕ.

Εκείνο, όμως, που προσωπικά με εξόργισε ήταν η απόφαση του ΚΚΕ να κάνει την κεντρική του συγκέντρωση την Πέμπτη στην Πλατεία Συντάγματος και να ζητήσει τη διακαναλική μετάδοσή της.
Υπενθυμίζω ότι, μετά το 1977 (αν θυμάμαι καλά), είθισται την Πέμπτη πριν από τις εκλογές να κάνει τη συγκέντρωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ το πρώτο σε ψήφους κόμμα την Παρασκευή. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση (εδώ), τονίζοντας πως τέτοιες πρακτικές δεν έχουν σχέση με την Αριστερά.
Εννοείται πως, αν το είχε κάνει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είχαν σηκωθεί και οι πέτρες για να τον χτυπήσουν. Με πρώτο το ΚΚΕ, το οποίο βρίσκει πιο επικίνδυνη την αξιωματική αντιπολίτευση από τους Σαμαροβενιζέλους!
Όμως, το κόμμα που χειροκροτήθηκε από τα Χρυσάβγουλα και το ΛΑΟΣ, και επαινέθηκε από τη ΝΔ και το ΠΑΤΣΟΚ ως σοβαρό και υπεύθυνο, έχει χάσει κάθε μέτρο. Προφανώς, μιμείται την κατάπτυστη συμπεριφορά της Λιάνας Κανέλλη, προστατευόμενης κάποτε του Κων/νου Καραμανλή και σήμερα νεοφώτιστης χριστιανο-αριστερής.
Αν ακούτε κάποιους θορύβους, είναι τα κόκκαλα των αγωνιστών που τρίζουν για το χαμένο ήθος των κομουνιστών.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΚΕ πρέπει να συντριβεί μαζί με τους δοσίλογους και σε αυτές τις εκλογές.
Η πολιτική του δεν διαφέρει απο δοσιλογική.
Οσοι ακόμα θεωρούν πως αυτό το κόμμα-επιχείρηση έχει σχέση με αγώνες και θυσίες του παρελθόντος,ας το ξεχάσουν.
Είναι ένα θλιβερό δεκανίκι της αστικής τάξης που μπαίνει εμπόδιο και ανάχωμα στην ελπίδα του λαού.

Mia Petra είπε...

"Το παιχνίδι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο". Προχθές το απόγευμα έβλεπα τηλεόραση. Εκείνη την ημέρα μιλούσε ο Τσίπρας νομίζω στη Λάρισα ή Θεσσαλονίκη, δεν θυμάμαι. Η ΝΕΡΙΤ ανέγραφε στο πρόγραμμα της: "προεκλογική ομιλία Τσίπρα στην τάδε πόλη", όμως...έδειχνε ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ! Ή ο,τι είχε βρει μπροστά της τέλος πάντων. Λίγη ώρα μετά, ξεκίνησε η ομιλία του Κουτσούμπα και ω του θαύματος, πάει και το ντοκιμαντέρ, πάνε και όλα. Η ΝΕΡΙΤ μετέδιδε την ομιλία του Κουτσούμπα! Θύμισε μου, αυτό το "κόμμα"-απόκομμα, γιατί είπαμε πως λέγεται "κομμουνιστικό";...

KOYKLITIS είπε...

Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε ευτυχώς που υπάρχει και ένα κόμμα σαν το ΚΚΕ που με αυτά που λέει και πράττει μας προσφέρει άφθονο γέλιο.
Και φυσικά δεν αναφέρομαι στους φίλους που το ψηφίζουν,όντας συναισθηματικά δεμένοι μαζί του,επειδή βλέπουν σε αυτό το ΚΚΕ της ασυμβίβαστης πάλης για την ανατροπή του κατεστημένου,αλλά στην ηγεσία, που η διατήρηση της καρέκλας και η προάσπιση ενός τίτλου χωρίς περιεχόμενο είναι το μοναδικό τους μέλημα.

Διαχειριστής είπε...

Έτσι ακριβώς!

Λωτοφάγος είπε...

@ Ίσως, Ανώνυμε, το αποτέλεσμα τους αναγκάσει να αλλάξουν ηγεσία. Μικρή η πιθανότητα, βέβαια.
Αν δεν ήταν ανάχωμα στους αγώνες, κάποια πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Λωτοφάγος είπε...

@ Στη Λάρισα πρέπει να ήταν, Πέτρα μου, επειδή στη Θεσσαλονίκη μίλησαν κι οι δυο χθες και μάλιστα συνταξίδευαν. Είδα μια φωτογραφία που ανέβασαν κάποιος από το αεροπλάνο στο τουίτερ.
Δεν ξέρω γιατί λέγεται κομουνιστικό. "Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις", είχε πει ο Τσαρούχης.

Λωτοφάγος είπε...

@ Γελάς με τα καμώματά του, Κουκλίτη; Η πρώτη μου αντίδραση είναι πάντα ο θυμός. Αργότερα το ρίχνω και στην πλάκα.
Όμως ποτέ δεν άντεχα τις υποσχέσεις περί Δευτέρας Παρουσίας.

Λωτοφάγος είπε...

@ Γεια σου, Κερασιά!