Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Με λένε Φώφη, νούμερο 2: Η επιστροφή

Καλή και απελευθερωτική χρονιά!
Από χθες προσπαθώ να βρω αφορμές για να γελάσω ή έστω να χαμογελάσω. Έτσι, για να αρχίσει η καινούρια χρονιά αισιόδοξα.
Παραδόξως, δεν δυσκολεύτηκα καθόλου:

 του Γιάννη Καλαϊτζή από την Εφ.Συν..
  • Πιέζουν, λέει, τον Βενιζέλο να παραιτηθεί, για να αναλάβει η Φώφη Γεννηματά τον προεκλογικό αγώνα. Θα έβαζα πέντε θαυμαστικά, αλλά προτιμώ να μην βάλω κανένα. Η είδηση είναι από μόνη της φαιδρή. Εξού και η παράφραση του Πανούση στον τίτλο.
Καλούν έναν άνθρωπο που επιβίωσε στην πολιτική σκηνή μόνο και μόνο επειδή ήταν κόρη του μπαμπά της -όπως ακριβώς ο Κυριακούλης, ο Μίλτος, ο Γιωργάκης, ο Κωστάκης και τα άλλα παιδιά- να αναλάβει ένα πεθαμένο κόμμα, γεμάτο λαμόγια και τυχοδιώκτες, με την ελπίδα... ποια ελπίδα, άραγε;
(Όταν είναι πασιφανές πως οι γόνοι αυτοί ούτε ως θυρωροί δεν θα έκαναν καριέρα στην αληθινή ζωή)
  • Οι συνομιλίες ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέληξαν, λέει, σε γάμο, επειδή (εδώ γελάμε!) ο Κουβέλης δεν δέχτηκε τους όρους του Τσίπρα.
Κοντοστέκομαι για λίγο και αναρωτιέμαι: από πότε ένα απόκομμα, μη ανιχνεύσιμο στις δημοσκοπήσεις, κάνει νάζια σε ένα κόμμα του 35%; Με ποια προίκα διαπραγματεύτηκε ο κυρ Φώτης μια θέση στο Επικρατείας; Την προίκα του 0,5%;
Με τον ίδιο καιροσκοπισμό παρίσταναν οι Δημαρίτες την τσόντα στη δικομματική κυβέρνηση, παρόλο που αυτή δεν τους χρειαζόταν. Και τώρα στράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, για να έχουν κι αυτοί οι έρμοι έναν μισθουλάκο, μια έδρα, ένα μέλλον τελοσπάντων. Ουστ!
  • Η περιφερειάρχισσα Αττικής Ρένα Δούρου έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες την επανασύνδεση ρεύματος σε φτωχά νοικοκυριά. Είναι μια από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της. Είχε προηγηθεί η ακύρωση των συμφωνιών για τη "διαχείριση" των απορριμμάτων από ιδιωτικές εταιρείες, που είχε προλάβει να εγκρίνει ο Σγουρός.
Βέβαια, θα μου πείτε πως ο Άδωνης την κάρφωσε στο τουίτερ ότι δεν εκκλησιάστηκε χθες. Μέγα παράπτωμα, κυρία Δούρου μου, αλλά ας μην απελπιζόμαστε. Ευτυχώς έχουμε κάβα από υποκριτές, που προσευχήθηκαν και για τις άπιστες ψυχές μας.

του Πέτρου Ζερβού από την Εφ.Συν.
  • "Όταν λέω ότι είμαι πιο ΠΑΣΟΚος από τους ΠΑΣΟΚους, εννοώ ότι είμαι σοσιαλδημοκράτης ενσυνείδητος. Τώρα λέω ναι, μου αρέσει το Ποτάμι. Το Ποτάμι έχει μια φωνή λογικής. Το ΠΑΣΟΚ ξέχασε τι θα πει λογική".  
Ποιος είπε αυτά τα βαρύγδουπα; Μα, ο Γιάννης Μπουτάρης, που επανεξελέγη δήμαρχος Θεσσαλονίκης, για να μας θυμίζει, αφενός ότι κάποτε φτάνει η στιγμή που οι ηλικιωμένοι οφείλουν να πάνε σπίτι τους, και αφετέρου ότι οι αιρετοί πρέπει να έχουν μόνο μια θητεία. Αν είναι αρκετά νέοι, τότε μπορούν να διεκδικήσουν ξανά τη θέση ύστερα από μια τετραετία.
  • Παρά τους τραμπουκισμούς και τη λεκτική βία που υπέστη από τους "οπαδούς" της ΑΕΚ, το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας κατάφερε τελικά να συνεδριάσει και να απορρίψει το ρυθμιστικό σχέδιο που σκοπεύει να αποψιλώσει έξι στρέμματα από το Άλσος για χάρη του γηπέδου του Μελισσανίδη!
Ζητώ συγγνώμη από τον δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο, επειδή πίστευα πως θα λύγιζε μπροστά στις απειλές. Αν η παράταξή του αποφασίσει επιτέλους να ενημερώσει τους δημότες ότι οι αντιρρήσεις δεν είναι για το γήπεδο μα για την έκτασή του, θα έχει και τη στήριξή τους. Μολονότι, με τα σημερινά μέσα, κανένας δεν δικαιολογείται να επιλέγει την ιδιωτεία -με την αρχαιοελληνική έννοια.

 του Μιχάλη Κουντούρη από την Εφ.Συν.
  • Τέλος, χάρηκα βλέποντας ότι οι χθεσινές επισκέψεις στο μπλογκ ήταν μόλις το ένα τρίτο των συνηθισμένων. Αυτό σημαίνει πως οι αναγνώστες μου είχαν καλύτερα πράγματα να κάνουν από το να λιώνουν μπροστά στην οθόνη, πρωτοχρονιάτικα. 
Άντε να βγούμε σιγά σιγά από το καβούκι μας και να συναντήσουμε την πραγματική ζωή.

6 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Μακάρι να συνεχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι με όσους ζητάνε συνεργασία μαζί του.
Ο Κουβέλης και μόνο που ζήτησε να μπει στο επικρατείας ήθελε κλωτσιά χωρίς δεύτερη κουβέντα.
Στεναχωρήθηκα που η Δούρου δεν πήγε στην εκκλησία την πρωτοχρονιά αλλά αυτός δεν είναι και λόγος να ¨απολογείται¨ στον Άδωνι γιατί δεν το έκανε...
Ο Βασιλόπουλος κέρδισε το θαυμασμό όλων με τη στάση του απέναντι στις συμμορίες των οπαδών του Μελισανίδη.Ελπίζω με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα θρασύδειλα κατακάθια να εξαφανιστούν.
καλό μήνα καλή χρονιά.
22 και 1 έμειναν...

Mia Petra είπε...

Καλημέρα Λωτοφάγε. Να σου πω την αλήθεια μου, εγώ είχα ανησυχήσει πολύ όταν είχε πει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα συνεργαστεί με τον Κουβέλη, καθότι έχω ότι την άποψη ότι "μια φορά προδότης, για πάντα προδότης" κι εύχομαι να μη γίνει καμιά "στραβή" και "αναγκαστεί" ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί στην πορεία με προδότες και δοσίλογους, γιατί τότε δεν θα έχουμε πια καμία διέξοδο, θα μας έχουν παγιδεύσει όλοι τους από παντού. Καλή σου μέρα και καλή χρονιά και κυρίως καλή λευτεριά!

Λωτοφάγος είπε...

@ Ούτε κι εγώ πήγα στην εκκλησία την Πρωτοχρονιά, Κουκλίτη.
Είναι δικαίωμά μου και δεν απολογούμαι σε κανέναν. Σύμφωνα με το σύνταγμα, έχουμε ανεξιθρησκεία.
Αυτό πρέπει να πει η Δούρου. Να μην ανεχτεί να την κάνουν υποκρίτρια σαν κι αυτούς.
Βαρέθηκα πια αυτήν τη θρησκευτική καταδυνάστευση. Αρκετούς αιώνες κράτησε, δεν νομίζεις;

Λωτοφάγος είπε...

@ Όπως τα λες είναι, Πέτρα.
Επειδή πήραν τις έδρες τους και έφυγαν, νομίζουν πως έγιναν κόμμα, οι μικρομέγαλοι.
Μακάρι να διαλυθούν τώρα, για να ηρεμήσουμε.
Να είσαι καλά.

Woman in Blogs είπε...

Δίχως να εκτιμώ το κόμμα του Κουβέλη ως κάτι αξιόλογο, θα πω ότι έχει το δικαίωμα της επιλογής ανεξάρτητα από τα ποσοστά του!
Ένα ξεκαθάρισμα της πολιτικής σκηνής με βάση την ηλικία των πολιτικών θα ήταν μια πολύ καλή αρχή, μα, δυστυχώς, κι αυτό ακόμα φαντάζει άπιαστο όνειρο...
Καλή και δημιουργική χρονιά!!!

Λωτοφάγος είπε...

Woman in Blogs, καλή χρονιά με υγεία.
Το δικαίωμα της επιλογής το έχει. Το δικαίωμα της επιβολής δεν έχει. Το έχασε όταν στήριξε τους σαμαροβενιζέλους και ανάγκασε -αυτός, ένας γέρος καλοζωισμένος και κακομαθημένος- τους νέους να ξενιτευτούν ή να πουλάνε τη δύναμη και τη ζωντάνια τους σε εξευτελιστικές δουλειές για λίγα ευρώ.
Συνεπώς, και λίγα του σέρνουμε.
Έχω σιχαθεί αυτή την κοινωνία που εμπιστεύεται μόνο τους εσχατόγερους, ενώ νεάζει με μπότοξ και πλαστικές.