Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Ο Νίκος, η Ανθούλα, η Άννα και η Μαρία

  • Σήμερα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ο Νίκος Ρωμανός και οδηγήθηκε ξανά στη φυλακή.
 Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας έχει δηλώσει πως ο ίδιος και οι καθηγητές της σχολής θα τον βοηθήσουν να καλύψει τα κενά και να περάσει το 1/3 των μαθημάτων που απαιτούνται, ώστε να δικαιούται το βραχιολάκι και τις εκπαιδευτικές άδειες.
 Ο θυμωμένος πιτσιρικάς, με την αγέρωχη στάση του, κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό, αλλά και τον φθόνο των σκυφτών συμπατριωτών του. Κι αυτό από μόνο του είναι επίτευγμα.
Άλλωστε, ο φθόνος, μαζί με την αιώνια διχόνοια -δύο μόνο Έλληνες αν απομείνουν στον πλανήτη, θα ανήκουν σε διαφορετικά κόμματα- και τη δικομανία αποδεικνύουν ότι είμαστε γνήσιοι απόγονοι των ανθρώπων που κατόρθωσαν να αυτοδιαλυθούν με τους δύο Πελοποννησιακούς Πολέμους, προτού καν εμφανιστεί ο Φίλιππος και, φυσικά, πριν κανείς ακούσει το όνομα των Ρωμαίων!

  • Τη Δευτέρα το πρωί στο Κόκκινο, ο Γιάννης Βαρουφάκης αφηγήθηκε πάλι κάποιες ενδιαφέρουσες ιστορίες. Για την Ανθούλα την καθαρίστρια στο ΕΚΠΑ και την Άννα Καφέτση του ΕΜΣΤ. 
Αν δεν σας ενδιαφέρει η σύντομη ανάλυση της οικονομικής κατάστασης, προχωρήστε τη "βελόνα" στο 10ο λεπτό:  http://stokokkino.gr/article/1000000000001661/Terra-Nullius

  • Κάποιοι βιαστήκαμε να χαρούμε, ακούγοντας ότι η Μαρία Δαμανάκη προσελήφθη σε ΜΚΟ που σώζει τους ωκεανούς. Τρομάρα μας!  
Η Nature Conservancy χρηματοδοτείται από πετρελαϊκές όπως η BP και η Chevron, χημικούς γίγαντες όπως η Dow Chemical και την κατεξοχήν πολυεθνική των μεταλλαγμένων Monsanto! Επίσης επενδύει σε πετρελαϊκές εταιρείες και διαθέτει δική της πετρελαιοπηγή στο Τέξας!Την είδηση έβγαλε η Βάλια Μπαζού στο Ποντίκι.
Βλέπουμε, λοιπόν, πως κανένας δεν πάει χαμένος, αρκεί να βρεθεί στις Βρυξέλλες. Και η "Εδώ Πολυτεχνείο", αφού ως επίτροπος Αλιείας "γλίτωσε από του σπάρου τα δόντια", όπως είπε με χιούμορ ο Γ. Ανανδρανιστάκης, προήχθη σε επικεφαλής του Παγκόσμιου Προγράμματος για τους Ωκεανούς! Το πάθος για το χρήμα, εκτός από Παύλο Τσίμα σε κάνει και Δαμανάκη.

Τώρα ακούω πως οι ψήφοι για τον Σταύρο Δήμα ήταν μόλις 160! Θα πάμε για δεύτερη ψηφοφορία ή θα αλλάξουμε πίστα με εκλογές;

7 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Θα αλλάξουμε πίστα! :))

Μαζεστίξ είπε...

Το πάθος για τις Μι-Κι-Ο
σε κάνει ένα λαμόγιο πανευρωπαϊκό.


ΥΓ.: Κιμούλη, εσύ φταις!
:-)

KOYKLITIS είπε...

Από τις λίγες φορές που θα διαφωνήσω μαζί σου Λωτο.
Νομίζω πως το παράδειγμα της Ανθούλας της καθαρίστριας πρέπει να είναι παράδειγμα προς αποφυγή.
Τι θα πει ότι εργαζόταν πέρα από το ωράριό της χωρίς μισθό;
Προσωπική ζωή δεν είχε η Ανθούλα;
Άκουγα το Βαρουφάκη να εξυμνεί τις ¨αρετές¨της Ανθούλας και το μυαλό μου πήγαινε στα χρόνια του υπαρκτού στη Σοβιετική Ένωση με τους ¨εθελοντές¨ που χτίζανε με ιδρώτα και αίμα τον καινούργιο κόσμο...
Λυπάμαι αλλά αν τέτοιο κόσμο ονειρεύεται ο κ. Βαρουφκης (κόσμο ¨εθελοντικής εργασίας¨)εγώ δεν τον θέλω.
Δεν λέω περισσότερα αν και θα μπορούσα να μιλάω ώρες για αυτό το θέμα...

Λωτοφάγος είπε...

@ Για να είμαι ειλικρινής, Πέτρα, αυτή τη φορά φοβάμαι πολύ αυτήν την τρομοκρατική εκστρατεία του Σαμαρά. Οι άνθρωποι έχουν αλλάξει από το 2012. Εσύ τι μαθαίνεις;

Λωτοφάγος είπε...

@ Χαχαχα! Πάντως είναι μαϊμού ΜΚΟ. Πιο μαϊμού δεν υπάρχει, Μαζεστίξ.
Το τονίζω, για να μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι.

Λωτοφάγος είπε...

@ Είναι πολλά αυτά που δεν ξέρουμε για την Ανθούλα, Κουκλίτη. Αν λαχταρούσε να σπουδάσει αλλά δεν μπόρεσε, για παράδειγμα.
Ή η κατάσταση στο σπίτι της ήταν τόσο χάλια, ώστε ένιωθε καλύτερα στο σπουδαστήριο.
Ίσως, επίσης, για πρώτη φορά στη ζωή της, η ατμόσφαιρα, οι άνθρωποι, το περιβάλλον την ενέπνευσαν, την έκαναν να νιώσει χρήσιμη, σπουδαία και ανεκτίμητη. Έχω γνωρίσει τέτοιους ανθρώπους.
Δεν νομίζω πως ο Βαρουφάκης ήθελε τόσο να προτείνει τον εθελοντισμό, όσο το να τονίσει πως ο μόνος άνθρωπος που απολύθηκε τελικά ήταν και ο πιο χρήσιμος.

Woman in Blogs είπε...

Αξιοπρέπεια;;;;; Έστω για τα μάτια;;;;