Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Ο μπαμπάς του υπουργού

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου δεν συγκινείται από την απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού και των συντρόφων του. Δηλώνει αναρμόδιος, πετάει το μπαλάκι στον Λοβέρδο, που με τη σειρά του, ως άρτι αφιχθείς από Κίνα, το παίζει Κινέζος.


Γιατί, όμως, είναι τόσο ανάλγητος ο κύριος υπουργός; Μήπως επειδή ανατράφηκε από έναν πατέρα που υπήρξε αρχηγός των Χιτών (συνεργάτες των Γερμανών στην Κατοχή) και γνωστός για την... αγαθοεργό δράση του σε όλη τη Λέσβο; Οι ΕΑΜίτες του χάρισαν τη ζωή -με κάτι τέτοιες χαζοευαισθησίες φτάσαμε ώς εδώ- συγκινημένοι από την κλάψα του, κι αυτός φρόντισε να πάρει σύνταξη ως... αντιστασιακός, χάρη στον περίφημο νόμο του ΠΑΣΟΚ που ξέπλυνε πολλούς τότε!

Η πονεμένη αυτή ιστορία αποκαλύφθηκε από το περιοδικό Hot Doc του Κώστα Βαξεβάνη το περασμένο καλοκαίρι και μπορείτε να τη διαβάσετε περιληπτικά εδώ:

http://info-war.gr/2014/12/%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%B1%CE%BC-%CF%83%CF%85%CE%B3%CF%87%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B5-%CE%BF-%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AD/

Να προσθέσω επίσης πως ούτε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πολύ σωστά. Τι αξία έχουν τέσσερα παιδιά που λήστεψαν μια τράπεζα, σε σύγκριση με το επενδυτικό κύρος ενός Λαυρεντιάδη;  Ό,τι θέμε λέμε; Ας τα μάζευαν οι γονείς τους, να μην ήταν τώρα στο νοσοκομείο.

Υ.Γ.  Η αντιπολίτευση (υπογράφουν όλοι, ακόμα και το ΠΑΣΟΚ!) κατέθεσε απόψε τρίτη τροπολογία για το θέμα του Ρωμανού, η οποία προβλέπει μεν εξ αποστάσεως φοίτηση, αλλά όποιος δέχεται να φορέσει "βραχιολάκι", θα έχει το δικαίωμα να παίρνει εκπαιδευτικές άδειες.
Αν η στάση της κυβέρνησης δεν ήταν εκδικητική απέναντι στους απεργούς πείνας, των οποίων πλέον κινδυνεύει η ζωή, θα ήταν απολύτως γελοία. Αφού δίνεις τη δυνατότητα στους κρατούμενους να δίνουν πανελλήνιες, και τους βραβεύεις για την επιτυχία τους, θα πρέπει να τους δίνεις και άδεια για να παρακολουθούν τα μαθήματα. Τα υπόλοιπα είναι τουλάχιστον φαιδρότητες. 

2 σχόλια:

Unknown είπε...

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΕΞΟΥ ΚΑΙ ΤΟ "ΠΑΕΙ ΣΟΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ"

Λωτοφάγος είπε...

Γεια σου, Αγριόγατα.
Θα έγραφα πολλά για τους φασίστες που μας κατσικώθηκαν, μα δεν θέλω να χαλάσω την ευτυχία που νιώθω από χθες το μεσημέρι.
Ο Ρωμανός είχε μπει στο σπίτι μας. Είχε γίνει παιδί μας. Και τώρα χαιρόμαστε.
Να είσαι καλά.