Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Ονοματεπώνυμα και ψευδεπίγραφη δημοκρατία

166 ψήφοι συν 2 χρυσαυγιτών. Κύριε Δήμα, δεν είναι αργά για να παραιτηθείτε.

Μια ομορφιά οι δηλώσεις Σαμαρά και σήμερα:
Για "τρομοκρατία και λάσπη" κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛΛ,
"Όργιο αστήρικτων και άθλιων κατηγοργιών" χαρακτήρισε την καταγγελία του Παύλου Χαϊκάλη που μπήκε στο αρχείο.
(το "γ" στη λέξη "κατηγοριών" δεν είναι λάθος, πρόκειται για το πελοποννησιακό αξάν που καθιερώθηκε από τον Σημίτη της "πχοιότητας" και έκτοτε ακούμε "νηπγιαγωγείο", "συνωμοσχιών" και άλλα χαριτωμένα)

του Πάνου Ζάχαρη από το Ποντίκι

Και το καλυτερότερο:
Αφού απείλησε ότι στην τρίτη ψηφοφορία της Δευτέρας δεν θα υπάρχει "παρών", αλλά καθένας θα ψηφίσει με ονοματεπώνυμο -λες και στις δύο προηγούμενες ψήφισαν με ψευδώνυμο- αποκάλεσε "εθνικό κίνδυνο" τις εκλογές.
Τις εκλογές, κυρίες και κύριοι!
Την απόλυτη έκφραση της λαϊκής θέλησης.
Για τις οποίες κάποιοι αναμασούν το απαρχαιωμένο, "αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν κάτι, θα ήταν παράνομες", ούτως ώστε να δικαιολογήσουν την αποχή ή τις ιδιοτελείς επιλογές τους.
Ας πάνε, λοιπόν, αυτή τη φορά να εκφράσουν την οργή τους για αυτούς που τους ρήμαξαν τη ζωή, την απελπισία τους για τις μηδενικές επιλογές, τον πόνο τους για τα ξενιτεμένα παιδιά τους.
Χωρίς να τρομάξουν από την κινδυνολογία, χωρίς να πουλήσουν για ένα 20ευρω την ψήφο τους, χωρίς να προτιμήσουν να κάτσουν σπίτι για να δουν τους πρετεντέρηδες να τους κουνάνε το δάχτυλο.
Κι ας είναι έτοιμοι να δεχτούν την αλήθεια και τις συνέπειές της. Απαιτώντας να είναι συνοδοιπόροι και όχι καναπεδόβιοι.
του Πάνου Ζάχαρη από το Ποντίκι


Υ.Γ. Ο Αποστολόπουλος είπε πως... δοκίμαζε την τιμιότητα του Χαϊκάλη. Μαγνητοσκόπησε, μάλιστα, τη συνάντηση στο πολυτελές ξενοδοχείο, με κάμερα που τοποθέτησε στον ανιχνευτή καπνού στην οροφή! Και αυτές τις εξηγήσεις τις δέχτηκε ο εισαγγελέας.
Και θεώρησε νόμιμο αυτό το βιντεάκι και παράνομο το άλλο του Χαϊκάλη; Δηλαδή, αν πάω σε ξενοδοχείο και ζητήσω να βάλω κάμερα στο ταβάνι θα μου το επιτρέψουν; Μας δουλεύετε;
Ποιος με πήρε απ' το δωμάτιο και λείπω; (γεια σου, Χάρρυ Κλυνν!)

4 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Όσα περισσότερα διαγγέλματα προς το λαό κάνει ο Σαμαράς τόσο πιο αηδιαστικός γίνεται και μακάρι να συνεχίσει έτσι ώστε οι μόνοι που δεν θα αισθάνονται την επιθυμία να τον φτύσουν να είναι οι διορισμένοι συμπατριώτες του και λίγοι ηλίθιοι φανατικοί που ασπάζονται τις ιδεοληψίες του.
Τώρα,για το αν σε αφήσουν να βάλεις κι εσύ κάμερα στο ταβάνι του ξενοδοχείου εξαρτάται από το ποιος είσαι και τι πληρώνεις...

Mia Petra είπε...

Για να μην εκφραστώ (και πάλι) με οργή, θα αρκεστώ στον μαγικό σου επίλογο: Ποιος με πήρε απ' το δωμάτιο και λείπω; Αχαχα! Θεϊκή ατάκα μακράν! Καλά Χριστούγεννα και καλή λευτεριά! :))

Υ.Γ Εμ δεν είμαι ρομπότ, εν δεν χρειάζεται να το αποδείξω! Χαχα. Εννοώ πως ούτε αυτή η μέθοδος "πιάνει". Και πάλι μια χαρά στέλνω το σχόλιο.

Λωτοφάγος είπε...

@ Πάντως, όταν άκουσα πως ο Σαμαράς θα απηύθυνε διάγγελμα μετά την πρώτη ψηφοφορία, φαντάστηκα ότι θα πηγαίναμε στις κάλπες, σε πόλεμο κατά των Σκοπίων ή σε πραξικόπημα! :))
Το διάγγελμα δεν περιγράφει το πώς ξύπνησες. Πρόκειται για πολύ σοβαρό θέμα. Δυστυχώς, το έκαναν κι αυτό σαν τα μούτρα τους.
Χρόνια πολλά, Κουκλίτη

Λωτοφάγος είπε...

@ Τελικά, πάντα ανατρέχουμε σε ατάκες σατιρικών καλλιτεχνών, όταν θέλουμε να εκφράσουμε τον σουρεαλισμό της πραγματικότητας, Πέτρα μου. Χάρρυ Κλυνν, Λαζόπουλος, αλλά και Ράδιο Αρβύλα, μας έχουν δώσει άφθονο υλικό.
Χρόνια σου πολλά.