Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Μην κοιτάς, κάνε κάτι!

Έγραψα την προηγούμενη ανάρτηση λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Αργότερα, λες και ήθελαν να μου θυμίσουν ότι άγριος δεν είναι μόνο ο δυτικός κόσμος, μου έστειλαν ένα λινκ από την ιστοσελίδα Το Κουτί της Πανδώρας, με το βίντεο από την επίθεση τριών ανδρών εναντίον δύο φοιτητριών στην Ινδία.
Οι δύο αδελφές επέστρεφαν σπίτι τους με το λεωφορείο, όταν τρεις άνδρες άρχισαν να τις παρενοχλούν και να τις αγγίζουν! Αφού κανείς -ούτε καν ο οδηγός κι ο εισπράκτορας- δεν τις υπερασπίστηκε, οι κοπέλες άρχισαν να τους χτυπούν με τις ζώνες τους και συνέχισαν να τους κυνηγούν, ακόμα κι όταν το λεωφορείο σταμάτησε.
Χάρη σε επιβάτη που βιντεοσκόπησε το περιστατικό, οι δράστες συνελήφθησαν. Πρόκειται για έναν φοιτητή και δύο εργαζόμενους στο στρατό, οι οποίοι θα δικαστούν με βαριές κατηγορίες. Ο πρωθυπουργός του κρατιδίου τόνισε ότι θα λάβει μέτρα για την ασφάλεια των γυναικών στα ΜΜΜ, οι κοπέλες θα βραβευτούν για το θάρρος τους κι ότι ο οδηγός και ο εισπράκτορας έχασαν τη δουλειά τους επειδή δεν αντιμετώπισαν ώς όφειλαν το περιστατικό.


6 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Να πω ότι δεν το καταχάρηκα το ξύλο που του έριξαν οι κοπελιές θα ήταν ψέμα.
Ψέμα θα ήταν και αν δεν έλεγα ότι καταλυπήθηκα που από τον οδηγό μέχρι και τον τελευταίο επιβάτη αποδείχτηκαν όλοι κτήνη που με απάθεια αντιμετώπισαν το γεγονός.

Mia Petra είπε...

Αυτός είναι ο λόγος -επειδή εκδηλώνουν κτηνώδη ένστικτα- που αποφάσισα να μην επισκεφθώ ποτέ αυτήν τη χώρα... :(

το φονικο κουνελι είπε...

Αναρωτιέμαι... Αν δεν είχε βιντεοσκοπηθεί το περιστατικό, ποιος θα νοιαζόταν? Ποιος θα έχανε τη δουλειά του και ποιος θα έπαιρνε βραβείο? Ποιος πρωθυπουργός θα μιλούσε για μέτρα? Σκέφτομαι για όλα τα αντίστοιχα περιστατικά που γίνονται παντού και γύρω μας, μα πέρα και πίσω από τις κάμερες - εκείνα για τα οποία δεν υπάρχει καμια θετική συνέπεια, ποτέ.

Και φυσικά δεν έχει σημασία αν μιλάμε για Ινδία, για ΗΠΑ, για Ελλάδα... Ο κόσμος είναι ένας και οι άνθρωποι είμαστε όλοι ίδιοι.

Καλό μήνα Λωτοφάγε!

Λωτοφάγος είπε...

@ Κι εγώ το απόλαυσα, Κουκλίτη. Φαντάστηκα τις κόρες μου στη θέση τους και τρελάθηκα!
Ο καθένας εκεί πέρα νομίζει πως μπορεί να βιάζει ελεύθερα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Εγώ, Πέτρα μου, δεν αντέχω την απίθανη βρόμα και την απίστευτη εκμετάλλευση της κάστας των ανέγγιχτων.
Κάτι που οι λευκοί σπανίως προσέχουν, φυσικά, κυκλοφορώντας με πούλμαν και μένοντας σε πολυτελή ξενοδοχεία.
Γι'αυτό δεν πάω.

Λωτοφάγος είπε...

@ Κούνελέ μου, πολύ σωστά τα λες. Ο κόσμος είναι ένας -και απελπιστικά βίαιος για τους αδύναμους!