Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Ο άγριος δυτικός κόσμος

Αυτή την ανάρτηση τη χρωστώ από τις 25 Νοεμβρίου, ημέρα κατά της βίας εναντίον των γυναικών.
  • Εκείνη τη μέρα σκόπευα να σας δείξω μόνο ένα βίντεο, που αφορούσε ένα κοινωνικό πείραμα του Σουηδού Konrad, ο οποίος προσποιήθηκε ότι κακοποιούσε την κοπέλα του μέσα σε ασανσέρ με κάμερα, για να δει πόσοι θα αντιδρούσαν. Τα αποτελέσματα ήταν άκρως απογοητευτικά:


  • Χθες βράδυ, όμως, έμαθα ότι πέθανε μια κοπέλα 23 μόλις χρόνων, η οποία ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις για βοήθεια δύο έφηβων κοριτσιών, που παρενοχλούνταν από ομάδα ανδρών σε τουαλέτες εστιατορίου στο Όφενμπαχ της Γερμανίας. Ο ένας από αυτούς την περίμενε αργότερα στο χώρο στάθμευσης, όπου τη χτύπησε άγρια στο κεφάλι με ρόπαλο. 
Μικρή σημασία έχει που τα κορίτσια είναι Γερμανίδες και οι επιτιθέμενοι νεαροί Σέρβοι.
http://left.gr/news/toygtse-almpairak-thrinos-sti-germania-gia-koritsi-poy-den-koitaxe-alloy
Εκείνο που έχει σημασία είναι πως η γενναία Τούγτσε Αλμπαϊράκ (τουρκικής καταγωγής) ήταν η μόνη από τους θαμώνες που τις προσέτρεξε. Αν το έκαναν περισσότεροι, το κορίτσι δεν θα ήταν νεκρό τώρα. 

http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/i-germania-tima-ti-foititria-poy-pethane-gia-na-prostatepsei-dyo-efibes-apo-parenoxl
Χιλιάδες Γερμανοί συγκεντρώθηκαν σε όλη τη χώρα για ολονύκτια αγρύπνια, κρατώντας πανό που έγραφαν "Ευχαριστώ", για το μάθημα θάρρους που τους έδωσε η Τούγτσε. Τη θλίψη για το θάνατό της και τον θαυμασμό του για την πράξη της εξέφρασε κι ο Πρόεδρος της Γερμανίας.

  • Έμαθα επίσης ότι μία από τις οροθετικές κοπέλες που διαπομπεύτηκαν τόσο άγρια από τον Ανδρέα Λοβέρδο όταν ήταν υπουργός Υγείας, αυτοκτόνησε χθες, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής! 
Όχι, ο υπουργός δεν έχει ακόμα εκφράσει τη θλίψη του. Ίσως είχε πολλούς καλεσμένους και ξενύχτησε.
 Καλό μήνα να έχουμε και αίσια εξέλιξη στο αίτημα του Νίκου Ρωμανού.

2 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Γενικά ο κόσμος είναι άγριος και όχι μόνο ο δυτικός.
Έτσι ήταν πάντα, μόνο που τώρα τα μαθαίνουμε όλα και γρήγορα λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας.
Το θέμα είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια κοσμοθεωρία που να μπορεί να προτείνει κάτι ώστε αυτός ο κόσμος να γίνει σωστός δίκαιος και ειρηνικός.
Υπάρχουν βέβαια και τα παραμύθια που μιλάνε για ένα τέτοιο κόσμο αλλά τα παραμύθια είναι μόνο για τα παιδιά.
Δυστυχώς...

Λωτοφάγος είπε...

@ Σαν να θέλουν να επαληθεύσει τα λεγόμενά σου, φίλε Κουκλίτη, μου έστειλαν ένα βίντεο από την Ινδία και θα το αναρτήσω τώρα.