Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Λαθροθήρες

"Είμαι κυνηγός. Αυτό είναι το χόμπι μου", λένε μερικοί.
Άλλοι, θρασύτεροι, υποστηρίζουν πως προστατεύουν το περιβάλλον, διατηρώντας... ισορροπία στον αριθμό των ζώων.
Στην πραγματικότητα είναι απλώς θρασύδειλοι που ηδονίζονται να σκοτώνουν αυτά τα υπέροχα πλάσματα, που δεν μπορούν να αμυνθούν. Κυρίως τα πουλιά.
Οφείλαμε να απαγορέψουμε το κυνήγι μεταναστευτικών ειδών τριάντα χρόνια τώρα. Αλλά το κυνήγι είναι σαν τα μονοπύθμενα τάνκερ των εφοπλιστών μας: προστατεύουμε και τα δύο με νύχια και με δόντια.
Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία έφτιαξε ένα ντοκιμαντέρ για το κυνήγι των τρυγονιών στο Ιόνιο -συγκεκριμένα στη Ζάκυνθο. Και θα το προβάλει δωρεάν στο Τριανόν, προτού ταξιδέψει για ξένα φεστιβάλ:


Το τρέιλερ είναι εδώ.

4 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω αυτούς τους τύπους που ¨στήνουν καρτέρι¨ για να σκοτώσουν κάτι που πετά ελεύθερο και αμέριμνο στον ουρανό.
Άβυσσος η ψυχή των ¨κυνηγών¨.

Λωτοφάγος είπε...

Το οποίο συνήθως δεν τρώνε, επειδή δεν πεινάνε, Κουκλίτη.
Έχω γνωρίσει και ανθρώπους που κάνουν υποβρύχιο ψάρεμα, μόνο και μόνο για τη "χαρά" να καμακώσουν ψάρια που δεν πρόκειται να φάνε!

Διαχειριστής είπε...

Διαστροφή! Τα δολοφονικά ένστικτα, το μίσος, η εξουσία επί του αδυνάτου στη λάιτ έκφραση τους. Είναι συνήθεια "πρωτόγονων" ανθρώπων, και κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Λωτοφάγος είπε...

@ Δεν είναι "λάιτ", Κερασιά, όταν επιτίθεσαι σε πλάσματα τόσο μικρά και τόσο ευάλωτα.
Ένας άνθρωπος μπορεί να σε αποκρούσει, έστω και ανεπιτυχώς. Το πουλί έχει μόνο τα φτερά του, για να ξεφύγει, ο λαγός μόνο τα πόδια του. Είναι ό,τι πιο βάναυσο και απάνθρωπο υπάρχει.