Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Υλικό για σκέψη



Χτυπημένος και εγκαταλειμένος στο οδόστρωμα
Του Μάριου Λώλου, από εδώ
Επιτέθηκαν και σε Γερμανό φοιτητή Erasmus, που αναρωτιέται τι χώρα είναι αυτή, όπου πρέπει να φοβάσαι την αστυνομία! Welcome to Greece, καημένο παιδί...

Επίθεση σε αλυσίδα διαδηλωτών στη Θεσσαλονίκη (alterthess):


Υπάρχουν μαρτυρίες για αυτενέργεια των ματατζήδων, ενώ είχαν αντίθετες εντολές.
Στα Εξάρχεια έσπασαν τζαμαρίες πολυκατοικιών και περίπτερο, πήραν ό,τι ήθελαν και προσήγαγαν τον περιπτερά!

Και ερωτώ: αν απαλλαγούμε από την ακροδεξιά κυβέρνηση και κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει κάποιο σχέδιο για την αναδιοργάνωση της αστυνομίας; Διότι αυτοί έχουν αφηνιάσει και ο καμένος τους εγκέφαλος δεν πρόκειται να αλλάξει με δημοκρατική διαπαιδαγώγηση.
Πάντως, σε λίγες μέρες διοργανώνεται στην Αθήνα διεθνές συνέδριο για τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας. Φαντάζομαι ότι εννοούν κάποια άλλη χώρα.

8 σχόλια:

Mia Petra είπε...

"Διοργανώνεται στην Αθήνα διεθνές συνέδριο για τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας"...το πιο σύντομο -ελληνικό- ανέκδοτο...

KOYKLITIS είπε...

Νομίζω ότι το ποιος και πως κυβερνά δίνει και το μέτρο συμπεριφοράς των οργάνων της τάξης.
Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιο ότι όλους αυτούς τους φανατισμένους δερβίσηδες θα τους αναγκάσει να περιοριστούν σε αυτό που τάχτηκαν να υπηρετούν χωρίς να αυθαιρετούν.
Υπάρχει και το προηγούμενο με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το ΄81 που στα πρώτα χρόνια η αστυνομία και τα ΜΑΤ κόντευαν να γίνουν ένα με τους διαδηλωτές.
Αυτή την εικόνα έχω εγώ τουλάχιστον που ήμουν καθημερινά στους δρόμους τότε...

Διαχειριστής είπε...

Το σχόλιο της πέτρα θα έγραφα αυτολεξεί. Αλλά και ο Κουκλίτης καλά λέει. Βέβαια όπως έχουν γίνει σήμερα τα χοιρινά, έχουν κάψει εγκέφαλο και δεν ξέρω αν σηκώνει επισκευή! Άσε που κάπως πρέπει να πληρώσουν... Για να μην ξεχνιόμαστε...!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Προσυπογράφω και από την πλευρά μου το πρώτο σχόλιο.

Οι μηχανισμοί της καταστολής έχουν έναν ανάλογο ρόλο στο κοινωνικό σύστημα. Δεν είναι "ουδέτεροι". Υπηρετούν την εκμεταλλευτική τάξη που άρχει στην κοινωνία, οπότε όσο αυτή εξουσιάζει τόσο και οι "πραιτοριανοί" της θα είναι "φύλακες πιστοί και αμείλικτοι" απέναντι στους "αμφισβητίες"...

Λωτοφάγος είπε...

@ Λέμε και καμιά μ@#$%#$ να περάσει η ώρα, Πέτρα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Φίλε Κουκλίτη, η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Αυτά τα όντα δεν πρόκειται ποτέ να σεβαστούν τους πολίτες, εκτός κι αν εφαρμόσεις θεραπείες τύπου "Κουρδιστό Πορτοκάλι". Το έχεις δει;
Όσο για τα πρώτα χρόνια του ΠΑΣΟΚ, επειδή το τελευταίο κυνηγητό της Δεξιάς το έφαγα επί Ράλλη το 1980, νομίζω πως δεν συγκρίνονται με την κατάσταση που θα αντιμετωπίσει μια άλλη κυβέρνηση.
Αυτές οι μονάδες είναι διαβρωμένες από τους Ναζί. Δεν είναι απλώς φασίστες. Είναι Ναζί. Όσο κι αν φοβίζει κάποιους η λέξη.
Μόνο από τύχη δεν θρηνούμε θύματα σε κάθε διαδήλωση.

Λωτοφάγος είπε...

@ Κερασιά, είναι καμένοι. Δεν διορθώνονται. Και κάθε φορά γίνονται χειρότεροι.
Η εξουσία και ο ναζισμός τρελαίνουν τα άδεια κρανία.

Λωτοφάγος είπε...

@ Μακάρι να κάνω λάθος, Ιχνηλάτη, αλλά δεν είναι αναστρέψιμη η κατάσταση. Δεν πρόκειται απλώς για υπακοή σε διαταγές. Σιγά σιγά αυτονομούνται.
Δεν θα υπηρετήσουν τη δημοκρατία. Και, όπως λέει κι η Κερασιά, θα πρέπει να τιμωρηθούν για τις πράξεις τους. Τα Εξάρχεια έχουν καταντήσει αρένα εκτόνωσής τους. Εναντίον όλων των κατοίκων!