Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Η ζωή είναι ωραία... σε ένα σινεμά

Απόψε δεν θα μιλήσω για πολιτική ή για όλα τα φοβερά που γίνονται στον πλανήτη.
Θα σας κάνω τρεις κινηματογραφικές προτάσεις. Τρεις θαυμάσιες ταινίες που είδα τελευταία και αξίζει να τις αναζητήσετε:


  • Η ζωή είναι ωραία, με τα μάτια κλειστά.
Στην Ισπανία του Φράνκο, ένας ανθρωπιστής δάσκαλος ξεκινά να συναντήσει τον Τζον Λένον που βρίσκεται σε μια άλλη περιοχή, για τα γυρίσματα μιας ταινίας. Στη διαδρομή θα τον συντροφέψουν ένα ανύπανδρο κορίτσι που εγκυμονεί και ένας έφηβος που το έσκασε από το σπίτι εξαιτίας του αυταρχικού πατέρα του. Οι απλοί αυτοί άνθρωποι παλεύουν με τη μοναξιά τους, τα διαψευσμένα τους όνειρα και τη λαχτάρα τους να ζήσουν. Μια αισιόδοξη ταινία για αυτούς που δεν παραιτούνται.


  • Lunchbox
Μια ινδική εταιρεία που παραδίδει στους εργαζόμενους της Βομβάης τα δοχεία με το φαγητό που τους στέλνουν οι γυναίκες τους, κατά λάθος δίνει σε έναν μονόχνωτο πενηντάρη το δοχείο που προοριζόταν για έναν νεαρό παντρεμένο. Έτσι αρχίζει μια αλληλογραφία με τη σύζυγο, η οποία προκαλεί σημαντικές αποφάσεις. Μια τρυφερή και πολύ ενδιαφέρουσα ταινία για αυτήν την τεράστια χώρα του ενός δισεκατομμυρίου κατοίκων.


  • Ιστορίες για αγρίους
Μαύρη κωμωδία από την Αργεντινή, που εξερευνά την ανθρώπινη φύση σε έξι αυτοτελείς ιστορίες . Γέλιο και έκπληξη, για το πού μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη ανοησία, εναλλάσσονται. Οι ηθοποιοί είναι πολύ καλοί και η παραγωγή ανήκει στον Πέδρο Αλμοδόβαρ.

2 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Γεια σου Λωτο.
Αν τις βρω στο διαδίκτυο θα τις δω, διαφορετικά όχι γιατί που να τρέχεις τώρα στο σινεμά...

Λωτοφάγος είπε...

@ Μου αρέσει το σινεμά και τρέχω να δω κάτι καλό -ιδίως όταν παίζεται κοντά μου και σε καλή τιμή.
Π.χ. 5 ευρώ το άτομο, Τρίτη και Τετάρτη.
Καλή σου μέρα, φίλε.