Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Γύρνα πίσω, Αλαμουντίν!

Έφυγε, λοιπόν, η Αμάλ Αλαμουντίν, διακεκριμένη νομικός, η οποία ήρθε να μας δώσει τα φώτα της και να εκμηδενίσει με την κομψή της εμφάνιση τις εγχώριες και κακόγουστες που εσείς ψηφίζετε, αγάπες μου:
http://www.efsyn.gr/?p=243671
Έδωσε, επίσης, την ευκαιρία στους πολιτικούς ταγούς να δείξουν πόσο αρχοντοχωριάτες είναι. Να, το γλείψιμο στην Αμάλ, να, η διαφήμιση του "Βαρούλκου", να, η περιγραφή των φαγητών. Μου θύμισε την εποχή του Ανδρέα στο νοσοκομείο και θα γελούσα με την ψυχή μου, αν δεν θυμόμουν πως όλες αυτές τις βλαχογκλαμουριές του Κώστα Τασούλα, εμείς τις πληρώσαμε.

Και τι συμβουλές μας έδωσε η στιλάτη νομικός, που δεν είχε τα κατάλληλα παπούτσια για να ανέβει στην Ακρόπολη;
Η αείμνηστη Μελίνα, που θα είχε προχθές τα γενέθλιά της, είχε επισημάνει ότι δεν μας συμφέρει να διεκδικήσουμε δικαστικά τα γλυπτά, διότι, αν χάσουμε τη δίκη, τότε χάνουμε και κάθε δυνατότητα να τα διεκδικήσουμε γενικώς! 
Άρα, γιατί την κάλεσαν; Μήπως επειδή δεν πάει καλά το σίριαλ Αμφίπολη; Μήπως επειδή το ΔΝΤ άδειασε μεγαλοπρεπώς τον Σαμαρά, κάτι που ήξερε εκ των προτέρων; Ή μήπως επειδή πάμε για νέο μνημόνιο και τους συνέφερε να δώσουν λίγο θέαμα χωρίς άρτον στο πόπολο;

Εκτός από τη Μελίνα, υπενθυμίζει η καθηγήτρια Μαριάννα Πολυχρονιάδου στη χθεσινή Ελευθεροτυπία, ένθερμος υποστηρικτής της επιστροφής των γλυπτών ήταν κι ο σύντροφός της Ζιλ Ντασέν, στον οποίο ελάχιστοι αναφέρονται και κανένας από τους πολιτικάντηδες. Ο Ντασέν, μάλιστα, είχε απαντήσει με τη φράση "Κύριε Έλγιν, λέτε ψέματα", στη συνέντευξη που είχε δώσει ο απόγονος του Έλγιν πριν από 20 χρόνια και στη δήλωσή του, "Δυστυχώς τα μισά βρίσκονται εδώ. Τα υπόλοιπα είναι στην Ελλάδα". Η ειρωνεία είναι πως, ο απόγονος αυτός είναι Έλγιν από πατέρα και Κόχραν (ο φιλέλληνας που πολέμησε με τον Καραϊσκάκη) από την πλευρά της μητέρας του.

Ένθερμος υποστηρικτής της επιστροφής των γλυπτών, χωρίς κανένας να του το ζητήσει ή να του στρώσει κόκκινο χαλί, είναι και ο συμπαθέστατος άγγλος ηθοποιός Στίβεν Φράι. Όπως γράφει η Αρχοντία Κάτσουρα στην Εφημερίδα των Συντακτών του σ/κ, ο Φράι αφηγήθηκε στον Guardian ότι μεγάλωσε σε ένα χωριό της κεντρικής Αγγλίας, όπου δεν υπήρχε άλλη ψυχαγωγία εκτός της τηλεόρασης. Από απέχθεια για το χαζοκούτι, έπεσε με τα μούτρα στο διάβασμα, που του άνοιξε την πόρτα του πανεπιστημίου και τον διαμόρφωσε ως άνθρωπο.
Ως τέτοιος άνθρωπος, πέρυσι τέτοια εποχή, επιχειρηματολόγησε υπέρ της επιστροφής των γλυπτών στην Ελλάδα:



Τέλος πάντων, αδέλφια, έφυγε η Αλαμουντίν -παρεμπιπτόντως, πόσο επιτυχημένη είναι μια γυναίκα που σπεύδει να αλλάξει το επώνυμό της, λες και διαλαλεί ότι "κουκούλωσε" τον υπερώριμο Κλούνεϊ;- και τα μέλη της σεβαστής μας κυβέρνησης έκριναν πως δεν χρειάζεται πια να δείχνουν γαλατική ευγένεια. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Μ.Χρυσοχοΐδης, αντί να κοιτάξει να φέρει καμιά αληθινή επένδυση ή να σώσει καμιά βιομηχανία, απείλησε ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ "θα γίνει της παλαβής"! Η δε εκπρόσωπος Σ.Βούλτεψη ισχυρίστηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ "λέει τρέλες" και ότι μέσα στο κόμμα "τα έχουν τελείως χαμένα",
Αυτές οι καθημερινές φράσεις γίνονται χυδαίες, στα χείλη των πολιτικών που ψήφισαν τα μνημόνια χωρίς να τα διαβάσουν, ενώ χαρίζουν εκατομμύρια στους εργολάβους για δρόμους που έπρεπε ήδη να έχουν ολοκληρωθεί. Διότι, όπως είχε πει κι ο ποιητής Λορέντζος Μαβίλης, "Χυδαία γλώσσα δεν υπάρχει, υπάρχουσι χυδαίοι άνθρωποι".

Θα το μάθατε ασφαλώς ότι εκείνη η απίθανη Ελένη-Σελήνη Κούρκουλα δήλωσε στην Εφη Μαρίνου πως "κάθε Έλληνας είναι ένας μικρός Τσοχατζόπουλος", πως ο Σημίτης είναι "παρεξηγημένος" και "Η Ιστορία θα καταγράψει τη συνεισφορά" του Βενιζέλου. Ρε, τι ψηφίζατε τόσα χρόνια;

4 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Τι να πρωτοσχολιάσεις...
Θα περιοριστώ στο τελευταίο που αναφέρεις σχετικά με την Ελένη Κούρκουλα,που δεν ήμουν και σίγουρος ότι ζει.
Μάλλον και κείνη το κατάλαβε πως τη θεωρούν πεθαμένη και έκανε αυτή την ξεκάρφωτη δήλωση για να βγει στην επιφάνεια.
Άλλη εξήγηση δεν μπορώ να δώσω, εκτός και έχει σαλτάρει!

Λωτοφάγος είπε...

@ Την είχες ποτέ για φυσιολογική, Κουκλίτη;
Τη σειρά όπου έπαιζε δεν την έβλεπα, αλλά καμιά φορά την πετύχαινα σε συζητήσεις, τότε που έβλεπα ακόμα τηλεόραση.
Διάβασε τη συνέντευξη, της οποίας δίνω το λινκ και θα δεις πως, όχι απλώς ζει, αλλά καλοζεί.

KOYKLITIS είπε...

Το διάβασα το κομμάτι της συνέντευξης λωτο και έμεινα... ενεός!
Εννέα θέατρα στην κατοχή της;
Μήπως έπαιρνε μερίδιο από τις μίζες του Τσοχατζόπουλου;

Mia Petra είπε...

Η Ελένη/Σελήνη είναι η γυναίκα του Διονύση Παναγιωτάκη, πράγμα που σημαίνει πως, μάλλον δεν ήταν και τόσο "Σελήνη" όσο πιστεύαμε... Καλό μεσημέρι!