Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Πανταζής σημαίνει "πάντα ζει"

Κάποιοι γελούν με τις εκκεντρικότητες (;) του Ψινάκη στον Δήμο Μαραθώνα.
Άλλοι εξοργίζονται με τα παγκάκια του Καμίνη, δημάρχου Αθήνας, ο οποίος φροντίζει διαρκώς να είναι στην επικαιρότητα για λάθος λόγους.
Μερικοί θίγουν τα τελευταία καμώματα του Μπουτάρη, δημάρχου Θεσσαλονίκης, συνδυάζοντάς τα με κάποιες ενδείξεις ότι παραγέρασε -το λέω κομψά.

Εκείνος, όμως, που ενσαρκώνει όλες τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας, καθώς και το σφιχταγκάλιασμά της με διεφθαρμένες ηγεσίες, είναι ο Πανταζής Χρονόπουλος, δήμαρχος Ζαχάρως, που χρημάτισε, ως αστυνομικός, προσωπικός φρουρός του αλήστου μνήμης Βαγγέλη Γιαννόπουλου. 

Αυτός ο απίθανος τύπος  πρωταγωνίστησε στο ντοκιμαντέρ Sugartown - Οι γαμπροί (2005), όπου η κάμερα παρακολουθεί δημότες και δήμαρχο της Ζαχάρως να πηγαίνουν στη Ρωσία για να βρουν νύφες, δεδομένης της έλλειψης γυναικών στην περιοχή.
Ακολούθησε η καταστροφική πυρκαγιά στην Ηλεία, το καλοκαίρι του 2007, με θύματα ανθρώπους, ζώα και δάση. Αργότερα, ο Χρονόπουλος θα καταδικαστεί πρωτόδικα σε 59 χρόνια κάθειρξη, ως ένας από τους υπευθύνους. Η κυβέρνηση του Κωστάκη πλήρωσε τους πληγέντες με επιταγές των 3.000 ευρώ και επανεξελέγη θριαμβευτικά.

Όπως και μετά το σεισμό του 1999, η ομογένεια έστειλε χρήματα. Ένα σεβαστό ποσόν, όμως, έστειλε κι η κυβέρνηση της Αυστραλίας, το οποίο έβαλε στο μάτι ο Χρονόπουλος, για να χτίσει δημαρχείο ανάλογο της ακτινοβολίας του. Την ίδια στιγμή εμπλεκόταν και σε ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας μέσα στο οικοσύστημα της λίμνης Καϊάφα, το οποίο είχε υποστεί μεγάλη καταστροφή.

από το άρθρο του Μάκη Νοδάρου στην Ελευθεροτυπία

Το 2010 κηρύχθηκε έκπτωτος του αξιώματος, αλλά την ίδια χρονιά επανεξελέγη δήμαρχος με 56%! Τα καθήκοντα άσκησε για 4 χρόνια ο πέμπτος σε σταυρούς δημοτικός του σύμβουλος.
Ωστόσο, οι δημότες Ζαχάρως προφανώς διαφωνούν με τις δικαστικές αποφάσεις, αφού και φέτος τον εξέλεξαν δήμαρχο, με 50,47%! Στις 15 Σεπτεμβρίου κηρύχθηκε ξανά έκπτωτος. Αυτό τον καιρό εκδικάζεται η έφεση κατά της κάθειρξης για την πυρκαγιά, ενώ εκκρεμούν σε βάρος του δεκάδες καταδίκες.

Αυτός είναι ο αειθαλής Πανταζής. Δείγμα τυπικόν της πασοκικής νοοτροπίας περί κράτους και θεσμών. Πιο πολύ φοβάμαι, όμως, την άρρωστη κοινωνία που επιμένει να εκλέγει τέτοιους εκπροσώπους.

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Διαβάζοντας την ανάρτηση σκεφτόμουν διαρκώς αν όντως γίνονται αυτά ή κάνεις κάποιο αστείο. Μετά θυμήθηκα ότι ζούμε στην Ελλάδα και κατάλαβα ότι μάλλον σοβαρολογείς.
Πώς είναι δυνατόν, από τη μία, ο Έλληνας να κατηγορεί όλους τους άλλους για το γεγονός ότι πάει κατά διαόλου η χώρα και από την άλλη να βγάζει τέτοια εκτρώματα για δημάρχους;
Τι να πει κανείς; Τελικά η Ελλάδα μόνο στη Δύση δεν ανήκει!

Λωτοφάγος είπε...

@ Δίνω τα σχετικά λινκ σε ό,τι γράφω, φίλε Έρασμε. Δυστυχώς συμβαίνουν και είναι πολύ παλιά ιστορία.
Κάθε φορά που πάω στην επαρχία προσπαθώ να καταλάβω τον τρόπο σκέψης. Φοβάμαι πως δεν θα τα καταφέρω ποτέ.
Και δεν σνομπάρω. Απλώς δεν το χωράει το μυαλό μου πώς είναι δυνατόν να σε καταστρέφουν, κι εσύ να τους επιβραβεύεις.

Διαχειριστής είπε...

Μάλλον οι εκπρόσωποι είναι απλώς η αντανάκλαση της κοινωνίας. Φοβερό όμως πραγματικά. Εκεί πέρα στην Ηλεία, με τα χασίσια και τα λοιπά ωραία, ποιος ξέρει τι άλλο κάνουνε και βγάζουν φράγκα βρώμικα οι κάτοικοι; Μην ξεχνάμε και τη Μανωλάδα με τους παλικαράδες που εκμεταλλεύονται τους δυστυχείς ανθρώπους και μετά τους σκοτώνουν κιόλας. Μιλάμε για μαφιόζους. Από την ιστορία με τις Ρωσίδες να καταλάβει κανείς το ποιόν.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ναι, τελικά η περιοχή είναι η επιτομή της ελληνικής λαμογιάς και του πιο χυδαίου αμοραλισμού, Κερασιά.
Ίσως έχεις διαβάσει και για τις επιθέσεις εναντίον του Μάκη Νοδάρου, που τους ξεμπροστιάζει στον τύπο.