Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Δεν πιάσαμε πάτο, επειδή δεν υπάρχει!

Ο ένας, ως υπουργός Οικονομικών επί Ανδρέα Παπανδρέου, επέβαλε την πρώτη περίοδο λιτότητας. Τώρα προαλείφεται για πρόεδρος της Δημοκρατίας. Λέγεται Κώστας Σημίτης -γνωστός και ως Κινέζος- και είναι κάτω από όποια πέτρα σηκώσεις.
Η παρέα του αποτελούνταν από στελέχη της Goldman Sachs και άλλων ευαγών ιδρυμάτων. Αρχικά μαγείρεψαν το έλλειμμα προς τα κάτω για να μπούμε στο ευρώ και αργότερα το μαγείρεψαν προς τα πάνω για να χρεοκοπήσουμε. Θέλετε ονόματα; Στουρνάρας, Χαρδούβελης, Γ. Παπακωνσταντίνου, Β. Ράπανος, Ν. Χριστοδουλάκης και άλλοι.

Ο άλλος ήταν πολύ... κουρασμένος για να κυβερνήσει και άφηνε τους υπουργούς να οργιάζουν. Λέγεται Κώστας Καραμανλής και είναι κάτοικος Ραφήνας. Όταν είδε πως δεν πήγαινε άλλο με τα σκάνδαλα και τα δάνεια, προκήρυξε εκλογές και μας απάλλαξε από την παρουσία του, παρότι συνεχίζουμε να τον πληρώνουμε αδρά, για να ψηφίζει μνημόνια και νόμους αντισυνταγματικούς.

Ο τρίτος, μόλις έγινε πρωθυπουργός, περιόδευσε σε όλο τον κόσμο, διαδίδοντας πως κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα. Διόρισε τους φίλους του από το γυμναστήριο σε υπουργικές θέσεις και με φόντο το Καστελόριζο μάς έβαλε τη θηλιά στο λαιμό. Εξακολουθούμε να πληρώνουμε και αυτόν και την παρέα του. Λέγεται Γιωργάκης σκέτο και είναι κληροδότημα του πατέρα του στη δύσμοιρη Ελλάδα. Για να μην απαλλαγούμε ποτέ από τους Παπανδρέου.

Ο τέταρτος, εκτός από μία πιτσαρία που "έσκισε", δεν ξέρει να κάνει τίποτε άλλο από το να ζει με έξοδα του ελληνικού δημοσίου -όπως και πολλοί άλλοι γόνοι. Ως υπουργός εξωτερικών ενός κρητικού γενάρχη πολιτικής οικογένειας, έκανε ό,τι μπορούσε για να μην δοθεί μια αξιοπρεπής λύση στο σκοπιανό πρόβλημα, με αποτέλεσμα, 30 χρόνια μετά, η χώρα να αποκαλείται FYROM μόνο από εμάς. Οι υπόλοιποι την ξέρουν ως Μακεδονία!
Σήμερα είναι πρωθυπουργός, κάνει ό,τι του πουν οι Γερμανοί, μας απειλεί διαρκώς με τις επτά πληγές του Φαραώ και εκφωνεί ό,τι του γράψουν οι σύμβουλοί του. Λέγεται Αντωνάκης Σαμαράς.

Τέλος, ο πέμπτος φοβάται πλέον πως δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός και σε λίγο δεν θα είναι ούτε καν αρχηγός του κόμματός του. Τον περσινό Αύγουστο, όταν όλη η ανθρωπότητα κρατούσε την ανάσα της και η ειρήνη κρεμόταν από μια κλωστή, αυτός καλούσε τη Δύση να βομβαρδίσει τη Συρία! Λέγεται Βενιζέλος και είναι γνωστός ως Βαγγέλας.

Όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι, μαζί με τους βουλευτές και τους παρατρεχάμενούς τους, ποτέ δεν είπαν ένα ΟΧΙ στους ισχυρούς. Αντιθέτως, υπαγορεύουν σε αυτούς διάφορα σαδιστικά μέτρα, διαλύοντας την όποια αξιοπρέπεια μας απέμεινε και υποθηκεύοντας ολόκληρη την Ελλάδα. Αυτοί, λοιπόν οι χατζηαβάτηδες έχουν το θράσος να ειρωνεύονται και να συκοφαντούν χώρες, οι οποίες είναι, είτε πολύ αδύναμες για να αντιδράσουν, είτε πολύ μακρινές για να ασχοληθούν με απολειφάδια.

Τελευταία έχουν βάλει στο στόχαστρό τους δύο λατινοαμερικάνικες χώρες, οι οποίες προσπαθούν χρόνια να περπατήσουν χωρίς τοκογλύφους και νταβατζήδες: τη Βενεζουέλα και την Αργεντινή.
Τον Μάιο δημοσιεύτηκε μια ευγενική επιστολή της βενεζουελάνικης πρεσβείας,  με την οποία ζητούσε από Αδώνηδες και λοιπούς να μην κάνουν άκαιρες και ανακριβείς δηλώσεις.
Επειδή, όμως, οι εξωνημένοι δεν έχουν ούτε τσίπα ούτε αυτογνωσία για να σταματήσουν, οι πρόεδροι των δύο χωρών Κριστίνα Φερνάντες και Νικολάς Μαδούρο αναγκάστηκαν να μηνύσουν την ελληνική κυβέρνηση για δυσφήμιση!
Η κίνηση αυτή προκάλεσε έκπληξη σε όλο τον κόσμο, ενώ σε εμάς -ελπίζω- απέραντη ντροπή. Αν όχι, τότε ας ετοιμαστούμε και για ασφαλιστικά μέτρα.

Κλείνω με ένα κάπως παλιό σκίτσο του Πέτρου Ζερβού, το οποίο, όμως, αποτυπώνει θαυμάσια τη θλίψη μας που το σλόγκαν του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανεδαφικό και καλλιέργησε φρούδες ελπίδες ότι πράγματι θα κατέρρεε η κυβέρνηση:


7 σχόλια:

Διαχειριστής είπε...

Τώρα τι να πω για τους ... που μας κυβερνάνε και αυτό το "λαό" που τους ψηφίζει; Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια -και τα πόδια- ψηλά!!!

Το σκίτσο, καλό! Χικ! Άντε γεια μας! Και η ζωή συνεχίζεται!

Καλημέρα Λωτό!

Μαζεστίξ είπε...

Συμφωνώ σε όλα.
Μια επισήμανση μόνο θέλω να κάνω.
Η "μήνυση" της Βενεζουέλας και της Αργεντινής είναι τρολιά.
Χαρακτηριστικά μπορείς να προσέξεις πως ο... ρεπόρτερ του Ρόιτερς ονομάζεταιι... "Φελίθ Ναβιδάδ", δηλαδή "Καλά Χριστούγεννα"!

KOYKLITIS είπε...

Εγώ δεν τάχω με όλους αυτούς, που σωστά τους σκιαγράφησες, αλλά με τους συμπολίτες μας που τους ψηφίζουν επειδή, προφανώς, τους θεωρούν ικανούς να μας κυβερνάνε.
Δεν ξέρω πια τι να υποθέσω.
Τόσο ηλίθιος είναι αυτός ο λαός ή τόσο ανίκανη η αριστερά που δυσκολεύεται να του δώσει όραμα και προοπτική;

Λωτοφάγος είπε...

@ Καλησπέρα, Κερασιά. Στην υγειά μας ας ευχηθούμε. Σωστά. Αν χρειαστούμε το ΕΣΥ... τη βάψαμε!

Όσο για τον λαό, ήταν που ήταν συντηρητικός και φοβικός, του την έπεσαν κι οι Πάσχοι, τι περίμενες να κάνει; Και πάλι καλά να λέμε.
Καλό σου βράδυ.

Λωτοφάγος είπε...

@ Επειδή ακριβώς είδα το όνομα, Μαζεστίξ, άρχισα να ψάχνω σιγομουρμουρίζοντας το τραγούδι. Χθες βράδυ, πάντως, δεν κατόρθωσα να βρω κάτι.
Είχαν όλοι αναπαραγάγει το ίδιο κείμενο.
Ωστόσο, δεν θα ήταν υπέροχο αν όντως κάποιος έκανε μήνυση στην κυβέρνηση; Βρήκα, λοιπόν, την ευκαιρία να ξαναθυμίσω τα τελευταία 25 χρόνια και τη συνεχιζόμενη επιρροή όλων αυτών των πολιτικών νάνων στη ζωή μας.
Καλό σου βράδυ

Λωτοφάγος είπε...

@ Και ηλίθιος είναι ο λαός και ανίκανη η Αριστερά, Κουκλίτη.
Όμως, όπως το έχω αναλύσει κι άλλες φορές, η συνεχής πλύση εγκεφάλου κι ο εκφοβισμός σε ανθρώπους που δεν έχουν άλλη διασκέδαση από την τηλεόραση, είναι φυσικό να οδηγήσει στην άνοδο της Χ.Α. και στην παραμονή των σαμαροβενιζέλων στην εξουσία.
Ωστόσο, να μην ξεχνάμε ότι στις εκλογές και η αποχή είναι μεγάλη και τα τέως μεγάλα κόμματα δεν έχουν πλειοψηφία.
Η Αριστερά, από την άλλη, άφησε ενάμιση χρόνο να πάει χαμένος μετά τις εκλογές, με αποτέλεσμα να απελπίσει όσους την πίστεψαν και να μην μπορεί να πείσει ότι νοιάζεται για οτιδήποτε άλλο εκτός από τις βουλευτικές έδρες.

Μαζεστίξ είπε...

Μακάρι να κατέθεταν τη μήνυση!
Όχι απλώς θα το χαιρόμουν, αλλά θα πήγαινα και στο δικαστήριο ως μάρτυρας κατηγορίας!
Αλλά δυστυχώς...
Το κείμενο πρωτογράφτηκε στο μπλογκ polyfimoss.wordpress.com που γενικώς γράφει σατιρικά κείμενα με... ύφος τρολιάς!
Κάτι σαν το "Κουλούρι", στο πιο ερασιτεχνικό του, δηλαδή.