Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Οδός Κεμάλ Ατατούρκ

Επέτειος της 4ης Αυγούστου 1936 σήμερα.
Της μέρας που επιβλήθηκε η δικτατορία του Ιωάννη Μεταξά. Ναι, αυτού που είπε το περίφημο "ΟΧΙ" στους Ιταλούς, την 28η Οκτωβρίου 1940. Ένα Όχι που ακόμα διχάζει τους ιστορικούς, επειδή ο Μεταξάς ήταν γερμανόφιλος, και το οποίο εξαγνίζει για πολλούς το πραξικόπημά του.

Στην εκπομπή του Α.Λυκεσά σήμερα το πρωί άκουσα πως ο Μεταξάς αρνήθηκε το 1922 να πάρει μέρος στη Μικρασιατική Εκστρατεία και ότι, μετά το θάνατο του Ατατούρκ το 1938 μετονόμασε -ευτυχώς για λίγο- την οδό Αποστόλου Παύλου της Θεσσαλονίκης σε... Κεμάλ Ατατούρκ!

από εδώ

Προφανώς αυτά δεν τα γνωρίζουν οι νοσταλγοί του, οι οποίοι συνήθως δεν διαβάζουν Ιστορία, αλλά κάτι γελοία συνωμοσιολογικά βιβλία επιπέδου Άδωνη και Λιακόπουλου.

Πάντως, στη Θεσσαλονίκη κονταροχτυπιούνται πάλι Μπουτάρης και Άνθιμος, επειδή ο δήμαρχος θέλει να αναγράφονται στους οδοδείχτες της πόλης και οι οθωμανικές ονομασίες, οραματιζόμενος εκατομμύρια τούρκων τουριστών που θα περάσουν τα σύνορα για να στηρίξουν τη χειμαζόμενη οικονομία μας.
Η Τουρκία, από την άλλη, προσκάλεσε επίσημα 5.000 έλληνες γιατρούς να κάνουν εκεί την ειδικότητά τους, υποσχόμενη παχυλούς μισθούς. 
Τι κι αν χάσουμε γιατρούς; Θα έχουμε τουρίστες. Αυτό θα πει "πολιτιστικές ανταλλαγές".
Επίσης, ο μητροπολίτης Άνθιμος κονταροχτυπιέται και με τη Θεολογική Σχολή, η οποία συμπεριέλαβε κύκλο ισλαμικών σπουδών. Όπως είπε ο πρόεδρός της, σκοπός είναι να μαθαίνουν οι θεολόγοι το Κοράνι, να το διδάσκονται σωστά οι μουσουλμάνοι της Ελλάδας και να γίνονται οι συζητήσεις μεταξύ των δύο θρησκειών με βάση τη γνώση και όχι την προκατάληψη.

Υ.Γ. Εκείνη η τροπολογία που διευκρινίζει τις τεχνικές λεπτομέρειες για την καύση νεκρών τι απέγινε; Ενώ ο νόμος την επιτρέπει εδώ και χρόνια, η Εκκλησία βάζει εμπόδια.
Κι έπειτα κάποιοι αποκαλούν "θεοκρατικό καθεστώς" το Ιράν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: