Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Το μπουγέλωμα της Δύσης

Τα τελευταία χρόνια με κάνουν έξω φρενών διάφορες εκστρατείες που σκαρφίζονται οι δυτικοί, προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα "για φιλανθρωπικούς σκοπούς": αγώνες δρόμου, λασποδρομίες, φεστιβάλ που καταλήγουν σε μεθύσι μέχρι αναισθησίας κ.ά. Αμφιβάλλω ακόμα και για το αν τα χρήματα καταλήγουν όντως σε φιλανθρωπίες.

Πρόσφατα ενέσκηψε το Ice Bucket. Το αυτομπουγέλωμα, δηλαδή, διαφόρων διασημοτήτων, το οποίο αποσκοπεί στη χρηματοδότηση της έρευνας για την ALS, την ασθένεια που παραλύει σιγά σιγά τον ασθενή, μέχρι να τον σκοτώσει. Κάτι σαν τη σκλήρυνση κατά πλάκας. η οποία τώρα τελευταία χτυπάει πολύ νεαρές ηλικίες.
Βεβαίως, κανείς δεν βλέπω να αναρωτιέται μήπως ο τρόπος ζωής και διατροφής, η εντατική κτηνοτροφία, η ρύπανση των φυσικών πόρων και η κλιματική αλλαγή συμβάλλουν στη νέα μάστιγα που ονομάζεται ευγενικά "αυτοάνοσα νοσήματα". Διότι αν, αντί να μαζεύουν λεφτά για τις φαρμακοβιομηχανίες, άρχιζαν να πιέζουν τις αρχές για λήψη μέτρων κατά της περιβαλλοντικής καταστροφής, τότε κάποιοι -το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού, δηλαδή- ίσως να ξεβολεύονταν.

Οι Παλαιστίνιοι, λοιπόν, των οποίων το δράμα ξεχάστηκε ξανά, γύρισαν βιντεάκια, όπου αυτομπουγελώνονται με συντρίμμια των ίδιων τους των κτηρίων ή με κόκκινη μπογιά που συμβολίζει το αίμα, αφού το νερό δεσμεύεται όλο σχεδόν από το Ισραήλ. Μας εξηγούν μάλιστα ευγενικά πως ίσως να μην μπορέσουν να ξεπλύνουν τη σκόνη και ζητούν προκαταβολικά συγγνώμη.
Στην δε Ινδία προτείνεται το Rice Bucket, δηλαδή η δωρεά ενός κουβά με ρύζι για τους πεινώντες.

Τα βιντεάκια εδώ, από το TVXS

4 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
KOYKLITIS είπε...

Η γελοιότητα σε όλο της το μεγαλείο.
Άκουσα πως κάποια εκπρόσωπος του κόμματος των πρασίνων στη Γερμανία,η οποία αυτομπουγελώθηκε,πρότεινε στον Τσίπρα να κάνει το ίδιο.
Ελπίζω πως το άγιο όρος ήταν η τελευταία άστοχη κίνηση του Αλέξη και δεν θα συνεχίσει με το μπουγέλωμα.

akrat είπε...

κανένα μπου.... χέσωμα γίνεται να πάω να συμμετάσχω;

Unknown είπε...

"Διότι αν, αντί να μαζεύουν λεφτά για τις φαρμακοβιομηχανίες, άρχιζαν να πιέζουν τις αρχές για λήψη μέτρων κατά της περιβαλλοντικής καταστροφής, τότε κάποιοι -το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού, δηλαδή- ίσως να ξεβολεύονταν."

Αυτό ακριβώς, Λωτοφάγε! Κανένας αγώνας, καμία μάχη. Κρίμα για τους ανθρώπους που πάσχουν από αυτή την τρομερή ασθένεια. Πρέπει να πιέσουμε να αλλάξει κάτι. Και να μην ξεχνάμε! Η σκέψη μου μαζί με τους πάσχοντες -τόσο από την ασθένεια τη σωματική, όσο και από την ασθένεια την κοινωνική-θρησκευτική-πολιτική!