Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Αντιπερισπασμοί

Ανάσα στη δική μας κυβέρνηση έδωσε η σύλληψη του Μαζιώτη, μέρα μεσημέρι στο Μοναστηράκι, ανάμεσα στα σουβλατζίδικα. Από τύχη -πάλι ο θεός της Ελλάδας έβαλε το χεράκι του!- δεν θρηνήσαμε θύματα. Ο Αυστραλός δήλωσε πως τον πυροβόλησε αστυνομικός. Τα παπαγαλάκια δεν το είπαν. Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε μπουνιές και κλοτσιές στον αιμόφυρτο φυγόδικο. Ούτε αυτό είπαν.
Έτσι είναι, αγάπες μου. Άλλοι φυγάδες κάνουν πάρτι στη Μύκονο και άλλοι νοσηλεύονται φρουρούμενοι, με την απειλή ισόβιας κάθειρξης.

Ανάσα στο Ισραήλ έδωσε το Μπόινγκ 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών. 295 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πύραυλο πάνω από το Ντονιέσκ, πριν προλάβουν να πουν κιχ. Ανάμεσά τους, λέει ο Guardian, πολλοί ειδικοί στο AIDS, οι οποίοι πήγαιναν σε συνέδριο. Νεαρός Ολλανδός, που πήγαινε στην Κουάλα Λουμπούρ με τη φίλη του, ανέβασε στο φ/β φωτογραφία του αεροπλάνου, αστειευόμενος με τη φράση, "Αν εξαφανιστούμε, έτσι μοιάζει το αεροπλάνο".

Τέτοιες ανθρώπινες ιστορίες δεν φτάνουν από τη Γάζα, καθώς οι Ισραηλινοί προελαύνουν. Η ρεπόρτερ του CNN Diane Magnay έγραψε στο τουίτερ (και μετά το έσβησε) πως απειλήθηκε από τους Ισραηλινούς, που ζητωκραύγαζαν βλέποντας τους πυραύλους να πέφτουν στη Γάζα, ότι αν έλεγε μια λάθος λέξη στην ανταπόκρισή της θα ανατίναζαν το αυτοκίνητο του τηλεοπτικού συνεργείου!

Ισραηλινοί μαθητές υπογράφουν τους πυραύλους που θα σκοτώσουν συνομήλικους Παλαιστινίους! (από εδώ)

ΗΠΑ και Ρωσία αλληλοκατηγορούνταν χθες για την κατάρριψη του αεροπλάνου. Λογικό. Αυτές απλώς εξοπλίζουν. Άλλοι οπλίζουν.

"Αποτροπιασμό και βαθύτατη θλίψη", δήλωσε το άτομο που πέρυσι το καλοκαίρι καλούσε, ως άλλος Ναπολέων, τον Ομπάμα να βομβαρδίσει τη Συρία, την ώρα που η ανθρωπότητα κρατούσε την ανάσα της. Φυσικά, ο πολύς Βαγγέλης Βενιζέλος δεν βρήκε μια λέξη να πει για τη γενοκτονία στη Γάζα.
Ίσως πει κάτι μόλις τα θύματα φτάσουν τα 295. Μέχρι στιγμής είναι μόλις 260. Θα περιμένουμε. Υπενθυμίζω πως είναι υπουργός Εξωτερικών. Η προσπάθειά του, όμως, να μην μπει φυλακή τού τρώει μεγάλο μέρος της μέρας. Την υπόλοιπη, απλώς τρώει.

2 σχόλια:

Διαχειριστής είπε...

Εξαιρετκό ποστ για την δραματική επικαιρότητα. Έπαθα πλάκα με τη φωτογραφία!

Λωτοφάγος είπε...

Κι εγώ. Γι' αυτό την ανέβασα.
Σ'ευχαριστώ πολύ.