Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Η καθόλου τυχαία Ελένη Θεοχάρους

Γνωρίζετε την ιστορία; Θα σας τη θυμίσω με δυο λόγια:

Στις 23 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας, ο τούρκος υπουργός Ευρώπης Μεβλούτ Τσαβούσογλου αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία "εκλιπούσα"! Η ευρωβουλευτίνα του κυβερνώντος κόμματος της Κύπρου Ελένη Θεοχάρους κατηγόρησε τον υπουργό Εξωτερικών και προεδρεύοντα της διάσκεψης Ευ.Βενιζέλο ότι δεν αντέδρασε όπως θα έπρεπε, στηρίζοντας την Κύπρο.
Αυτός απάντησε ότι η φράση "εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία" δεν ειπώθηκε ενώπιόν του, αλλά γράφτηκε σε κείμενο που του παραδόθηκε! 
Η κυρία Θεοχάρους δήλωσε πως η δικαιολογία προκαλεί θυμηδία.
Η Αθήνα έστειλε ρηματική διακοίνωση στο κυπριακό ΥΠ.ΕΞ, το οποίο δήλωσε ευχαριστημένο από τους χειρισμούς Βενιζέλου.

Ρίξτε μια ματιά στο βιογραφικό της. Θα εκπλαγείτε

Η Ε.Θεοχάρους, γνωρίζοντας ότι ο Βενιζέλος ζητά "την κεφαλήν της επί πίνακι", έγραψε στην προσωπική της σελίδα κοινωνικής δικτύωσης: "Να θυμίσω ή να γνωστοποιήσω στον κάθε κ.Βαγγέλη ότι ούτε η χούντα των φασιστοειδών του 1967 δεν μου έκλεισε το στόμα, ειδικά όταν έπρεπε να εκφράσω τις απόψεις μου, ότι δεν είμαι διορισμένη νομάρχης για να με πάψει, ούτε και είμαι αναρριχητικό που σκαρφάλωσα πάνω στο στιβαρό κορμό του, για να μου κόψει τις ρίζες".

Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης παρέβη διαβεβαιώνοντας ότι οι σχέσεις με τη μητέρα πατρίδα Ελλάδα είναι άριστες. Τι να πει κι αυτός;
Ο Ευ.Βενιζέλος έκανε μακροσκελή δήλωση, η οποία όμως εξόργισε τον Φαήλο Κρανιδιώτη και, χαρακτηρίζοντας το ύφος της "ναπολεόντειο", τόνισε πως ποτέ στο παρελθόν η Ελλάδα δεν έστειλε ρηματική διακοίνωση στο κυπριακό ΥΠ.ΕΞ. Συμπλήρωσε δε το σχόλιό του με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον υπουργό.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εξέλιξη.

8 σχόλια:

Βίκυ Δερμάνη είπε...

διάβασα το βιογραφικό της και με έπιασε δέος.
διάβασα τα όσα είπε και απάντησε και ένιωσα περηφάνια.
πόσο μικροί, πόσο φτηνοί απέναντί της οι Σαμαροβενιζέλιδες...

καλημέρα Λωτοφάγε!

KOYKLITIS είπε...

Μα πόσο αντιπαθής είναι αυτός ο άνθρωπος.
Κοντεύει να ξεπεράσει σε μαυροψυχία και τον Πάγκαλο-αν δεν τον έχει ξεπεράσει.

Λωτοφάγος είπε...

@ Το αναζήτησα, επειδή είπε για τη χούντα, Βίκυ. Ο χοντρός το διάβασε προτού τα βάλει μαζί της;
Δεν φαντάζομαι. Κάτι τέτοιοι, συνηθισμένοι στο γλείψιμο, νομίζουν πως όλοι είναι της ίδιας συνομοταξίας.
Καλή σου μέρα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Μπα, καμιά σύγκριση με τον Πάγκαλο, Κουκλίτη. Εκείνος απλώς αναπαύεται στα λίπη του, δεν δούλεψε ποτέ και πιστεύει πως όλοι του χρωστάμε μια θαυμάσια ζωή.

Ο Βενιζέλος ένα πράγμα ονειρεύτηκε: να γίνει πάμπλουτος και πρωθυπουργός. Κι ας είναι στρωμένος με πτώματα ο δρόμος. Αδιαφορεί. Και μισεί θανάσιμα όσους δεν τον αφήνουν να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Είναι δε ικανός για τα πάντα!
Καλή σου μέρα.

Mia Petra είπε...

Δεν παίρνει χαμπάρι η χούντα του Σαμαροβενιζέλου, όσο της κρατάει ο λαός τα μπόσικα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Δεν είναι τόσο μασίφ όσο φαίνεται, Πέτρα. Και κανείς δεν είναι αιώνιος, όσο κι αν τρομοκρατεί τους πάντες. Ακόμα κι οι χούντες έπεσαν κάποια στιγμή.
Καλή σου μέρα.

BUTTERFLY είπε...

μπραβο που το ανεδειξες!μεσα στο βουρκο των πολιτικων υπαρχουν και διαμαντια και πρεπει να τα ξερουμε ωστε οταν ερθει η ωρα να τα στηριξουμε!

Λωτοφάγος είπε...

@ Αναδεικνύω τα διαμάντια, για να μην μαυρίζει τόσο η ψυχή μας, Butterfly.
Υπάρχουν και καλά παιδιά. :))