Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Νομικά θεματάκια

Ο Νικολά Σαρκοζί, τέως πρόεδρος της Γαλλίας, τέθηκε επίσημα υπό δικαστική έρευνα για κάτι σκανδαλάκια.
Και στα δικά μας...

Μολονότι, βεβαίως, οι δικοί μας δικαστές δεν δείχνουν καθόλου διατεθειμένοι να δυσαρεστήσουν την κυβέρνηση, τώρα που για λόγους "κύρους" θα τους επιστραφούν οι περικοπές που έγιναν στους μισθούς τους.
Συνεπώς, μην περιμένετε κάποια ευνοϊκή απόφαση για την πλέμπα που δεν έχει "κύρος", όπως καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες, συνεταιριζόμενοι στη ΒΙΟΜΕ, απολυμένοι του MAD ή του Μετρόπολις.


Εσύ που αδιαφορείς για την απεργία πείνας χιλιάδων κρατουμένων στις άθλιες ελληνικές φυλακές, αύριο μπορεί να τις δεις από μέσα. Κυρίως αν οφείλεις στο δημόσιο πέντε ψωροχιλιαρικάκια.
Όσο για την ίδρυση πτέρυγας Γ, να θυμάσαι πως η διατύπωση των προϋποθέσεων -βάσει των οποίων κλείνεται κανείς σε φυλακές υψίστης ασφαλείας- είναι τόσο ασαφής, που αύριο μπορεί να είναι μέσα το παιδί σου, τα αδέλφια σου ή κι εσύ. Δεν είναι μόνο για "τρομοκράτες". Εξάλλου, οι αληθινοί τρομοκράτες είναι εκείνοι που μπαίνουν στο σπίτι σου με τις ειδήσεις των 8. Και με την άδειά σου, πάντα.


Το πρόβλημα με την εξουσία είναι πως ποτέ δεν είσαι αρκετά μακριά της, ώστε να νιώθεις ασφαλής.

2 σχόλια:

Mia Petra είπε...

"Οι αληθινοί τρομοκράτες είναι εκείνοι που μπαίνουν στο σπίτι σου με τις ειδήσεις των 8" ή μετά την απομάκρυνση από την κάλπη.. Καλή σου μέρα Λωτοφάγε.

Λωτοφάγος είπε...

Να είσαι καλά, Πέτρα μου. Και πάντα δυναμική.