Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Χορεύουν οι γυναίκες ζεϊμπέκικο;

Αυτή η ερώτηση μοιάζει με τις αντίστοιχες, "Μασάει η κατσίκα ταραμά;" ή "Τα ανδροειδή ονειρεύονται ηλεκτρικά πρόβατα;" (το διήγημα του Φίλιπ Ντικ, στο οποίο βασίστηκε η θρυλική ταινία Blade Runner).
Δεν υπάρχει απάντηση. Είναι καθαρά θέμα γούστου και προσωπικής έκφρασης.
Κι όμως, πολλοί κατέκριναν τη Ρένα Δούρου, επειδή το βράδυ του θριάμβου της χόρεψε ζεϊμπέκικο. Ενώ θα μπορούσαν να την επικρίνουν για όσα είπε και όσα δεν είπε τότε.
Και το χειρότερο; Αναπαρήγαγαν στο διαδίκτυο φωτογραφία, όπου μια κοπέλα με κόκκινο φόρεμα χτυπάει παλαμάκια στον... λεβέντη Άκη, παρόλο που είναι φανερό πως ούτε της μοιάζει ούτε και θα μπορούσε η έφηβη τότε Δούρου να παρευρίσκεται σε τέτοια συνάθροιση.


Ίσως, πάλι, να τους θύμισε τον περίφημο χορό της Γιάννας στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, τη βραδιά που τελείωσαν οι Ολυμπιακοί. Ποιος να ξέρει; Άβυσσος η ψυχή του διαδικτύου.

Πάντως, τώρα που κατακάθισε ο κουρνιαχτός των τριπλών εκλογών, είναι ευκαιρία να απαριθμήσω μερικά ευτράπελα ή και πιο σοβαρά παραλειπόμενα:

Όπως, για παράδειγμα, τη διαμαρτυρία της πρεσβείας της Βενεζουέλας για τη διαφήμιση της Ελιάς-ΠΑΣΟΚ. Τι έλεγε το σποτάκι; "Τώρα γνωρίζω ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος. Τώρα γνωρίζω τι έγινε όπου επιχειρήθηκε άλλος δρόμος. Τι έγινε στην Κύπρο. Τι γίνεται στην Αργεντινή. Στη Βενεζουέλα".
Η Κύπρος και η Αργεντινή δεν αντέδρασαν. Ίσως από αδιαφορία, ίσως επειδή έχουν τις δικές τους σκοτούρες. Η πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας, όμως, με μια αξιοπρεπή και λιτή ανακοίνωση, τονίζει πως "η επανειλημμένη χρήση του ονόματος της χώρας μας [...] για λόγους εσωτερικής πολιτικής [...] θα μπορούσε να βλάψει τις άριστες σχέσεις μεταξύ των χωρών μας". Και, αφού αναφέρει τα επιτεύγματα της κυβέρνησης Τσάβες, τονίζει ότι "έχει ανακτήσει τον έλεγχο των φυσικών της πόρων", έχει μειώσει την ακραία φτώχεια στο 5,5% και έχει εξαλείψει την πείνα και τον αναλφαβητισμό.
Προφανώς για να συγκρίνουμε τη δική τους πρόοδο με τη δική μας ραγδαία παρακμή και τους δικούς μας φαιδρούς μνημονιακούς με τους πολιτικούς της Βενεζουέλας.

Στο Ποντίκι διάβασα ότι, προεκλογικά, αυτός ο απίθανος τύπος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Αθηνών και υποψήφιος του Ποταμιού, ονόματι Σταύρος Τσακυράκης,


πρότεινε να αδελφοποιηθεί κάθε ελληνική οικογένεια με μια γερμανική, στην οποία θα μπορούσε να αναθέσει την πλήρη διαχείριση των οικονομικών της! "Κάθε πρωί, μέσω διαδικτύου ή τηλεφώνου, θα έβγαινε το πρόγραμμα της ημέρας και το βράδυ θα γινόταν ο σχετικός έλεγχος", εξήγησε.
"Τι ζωή, Χριστέ μου, σ' αυτή τη χώρα!" θα αναφωνούσε η αξέχαστη Ρένα Βλαχοπούλου.
Όλο το άρθρο με τις ρηξικέλευθες προτάσεις του κυρίου καθηγητή, εδώ

Να μην ξεχάσω, φυσικά, και τη νέα απόπειρα της ΚΝΕ να αποδείξει πως διαθέτει πηγαίο χιούμορ, βάζοντας ένα μωρό να ξεκαρδίζεται επειδή μπροστά του σκίζουν μνημόνια, νομίζοντας έτσι πως σατιρίζει -ποιον άλλον;- τον ΣΥΡΙΖΑ! .Κρίμα που τίποτε άλλο δεν υπήρχε άξιο σάτιρας ή έστω καυτηριασμού σε μια Ελλάδα όπου διαλύθηκε το όποιο κοινωνικό κράτος, η ανεργία έχει χτυπήσει ταβάνι, η φύση καταστρέφεται και η δημόσια περιουσία πετιέται στα σκυλιά. Από ό,τι βλέπω, η νέα γενιά του ΚΚΕ γαλουχείται με Κανέλλα και ουχί γαρύφαλα, κι αυτό τίποτε καλό δεν προοιωνίζεται.

Στο Ποντίκι διάβασα ότι το δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας Λευκαδίτικος Λόγος, σχετικά με συμφωνία νεοδημοκρατών και πασόκων υποψηφίων κάτω από το τραπέζι, ανέτρεψε τη δεύτερη Κυριακή το αποτέλεσμα, δίνοντας τη νίκη στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Δρακονταειδή.
(Όπως έχω ξαναγράψει, αρκεί να δεις το πρόσωπο, για να καταλάβεις ποιος είναι τι.)

Δυστυχώς δεν συνέβη το ίδιο με τους δημάρχους Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού-Αργυρούπολης, οι οποίοι πάλεψαν να σώσουν το Ελληνικό από το ξεπούλημα. Ο τραγικός θάνατος του παιδιού στο λούνα παρκ, και η λάσπη που έριξαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τους στέρησαν την επανεκλογή. Η απόφαση του ΣτΕ δεν δικαιώνει κατοίκους και φορείς, αλλά αφήνει ανοιχτό παραθυράκι για νέα προσφυγή όταν δημοσιευτεί το νομοσχέδιο. Ας μην τους εγκαταλείψουμε.

Ο Κρίτων Αρσένης δεν επανεξελέγη ευρωβουλευτής. Οι αγώνες του εναντίον των μεταλλαγμένων, της εμπορίας σπόρων, της καταστροφής των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο και της εξόρυξης στις Σκουριές δεν αναγνωρίστηκαν. Φαίνεται πως οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ τον έβαλαν στο ίδιο τσουβάλι με άλλους πασοκογενείς που εγκατέλειψαν το καράβι. Σε περιόδους κρίσης, η Φύση και ο πολιτισμός είναι τα πιο αθώα θύματα. Ωστόσο, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών μάς καλεί να μην εφησυχάζουμε, διότι τίποτε δεν τελείωσε ακόμα.

Στον Μαραθώνα ψήφισαν Ηλία Ψινάκη. Τι να πει κανείς; Κρατάω το σχόλιο του Σταμάτη Κραουνάκη: "Αν ήξερε ο Φειδιππίδης ότι θα έβγαινε Ψινάκης στον Μαραθώνα 2.500 χρόνια μετά, θα έλεγε, δεν γαμιέται; ας πάει άλλος"! 

Στο αρχείο μου βρήκα ένα απολαυστικό άρθρο της Μαρίλης Μαργωμένου στην Καθημερινή του 2009, όπου περιγράφει παλιές ιστορίες των πρώτων ελλήνων ευρωβουλευτών. Διαβάστε το. Θα γελάσετε με την ψυχή σας.

Τέλος, αν θέλετε να μάθετε για την πανάκριβη γραφειοκρατία των Βρυξελλών και τις απολαβές κατώτερων και -κυρίως- ανώτερων στελεχών, διαβάστε το άρθρο της Έλλης Πάνου στην Εφημερίδα των Συντακτών. Θα καταλάβετε πόσο υποκριτική είναι η κριτική που μας γινόταν για επιτροπές και φορείς του ελληνικού δημοσίου οι οποίοι δεν είχαν κανένα αντικείμενο.

4 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Πολύ "πίσω στο σπίτι" (ελληνικό σήριαλ) έβλεπε ο ποταμίσιος αυτός τύπος και πρότεινε την "αδελφοποίηση" με τους Γερμανούς, τι να πω! Θα χαρώ πολύ να σε δω στο νέο μου blog: "Μια Πέτρα", όπου θα ασχολούμαι με την φωτογραφία, που ξέρω ότι την αγαπάς κι εσύ. Καλή Κυριακή φίλε Λωτοφάγε!

http://mia-petra.blogspot.gr/

Καραμούζα είπε...

Απολαυστικά τα περιγραφόμενα.
Άμα βρώ καιρό θα ακολουθήσω όλες τις παραπομπές σου.

Να προσθέσω ένα δικό μου:
Μέσα στα ξεπουλούμενα από το ΤΑΙΠΕΔ είναι και το "Γουδί"... Το κατ' άλλους "πάρκο Γουδή".

Διαβλέπω σοβαρή σαμαροβαγγική υστεροβουλία:
Θα το ιδιωτικοποιήσουν για να ψαχνόμαστε «μετά» για το πού θα τους κρεμάσουμε, αν δεν προλάβουν το ελικόπτερο...

Καλό υπόλοιπο «τριήμερου».
Αν τυχόν συναντηθείτε και σείς με το Άγιο Πνεύμα, ρωτείστε το για το τί είδους ανασχηματισμό επιφοίτησε στον Αντωνάκη.

Λωτοφάγος είπε...

@ Με τούτα και με κείνα, Πέτρα μου, κατάφεραν και έπεισαν ότι είναι εναλλακτικοί. Λιγότερους από όσους περίμεναν, αλλά αρκετούς.
Θα έρθω.
Καλό βράδυ

Λωτοφάγος είπε...

@ Ε, εντάξει, Καραμούζα, δεν θα τα χαλάσουμε στην τοποθεσία.
Υπάρχει και η Πλατεία.
Είδα το απόγευμα τον Σαμαρά στη Ρηγίλλης. Πολύ σκεφτικός και βιαστικός μου φάνηκε. Χωρίς Άγιο Πνεύμα, θά'λεγα.