Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Γενναίοι και θρασύδειλοι

(αντί της λέξης θρασύδειλοι, μπορείτε να βάλετε όποια άλλη επιθυμείτε)

Από τις 6 το πρωί, οι γυναίκες που "καθαρίζουν για μας", δηλαδή οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, κατασκήνωσαν έξω από αυτό, διεκδικώντας δικαίωση. Η διαθεσιμότητά τους λήγει στις 18 Μαΐου. Από τις 19 θα είναι επισήμως άνεργες. Η αμοιβή τους ήταν λιγότερα από 600 ευρώ το μήνα! Τη θέση τους έχουν πάρει οι συνήθεις δούλοι των ιδιωτικών εταιρειών.
Υπενθυμίζω ότι ήταν οι μόνες που έκραξαν τους Τροϊκανούς στις τελευταίες τους επισκέψεις, αψηφώντας την "περιποίηση" των ματατζήδων.
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=593255
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι οι απολυμένες καθαρίστριες μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις σε ΚΕΠ ή σε γραμματείες δικαστηρίων και νοσοκομείων(!!!), επιβεβαιώνοντας ότι οι γόνοι που πήραν υπουργεία λόγω οικογενείας δεν έχουν καμία επαφή με την αληθινή κοινωνία.

Την περασμένη Κυριακή άνοιξαν και πάλι τα καταστήματα για τους ανύπαρκτους πελάτες. Την Κυριακή των Βα:ΐων, οι εμποροϋπάλληλοι είχαν διαδηλώσει στην Ερμού και εισέπραξαν χημικά και ξύλο από τα ΜΑΤ. Αυτή τη φορά ήταν στο MALL -αυτό το τεράστιο αυθαίρετο που πλήρωσε πρόστιμο μόλις 10.000 ευρώ!- και μοίραζαν φυλλάδια, έχοντας στο πλευρό τους τις καθαρίστριες και συνδικαλιστές του ΜΕΤΑ, της ΑΔΕΔΥ και της ΔΟΕ.
"Εσείς που μας κοιτάτε, σε λίγο θα πεινάτε", φώναζαν οι απεργοί, απευθυνόμενοι στους καταναλωτές, οι οποίοι σκέφτονται μόνο ως τέτοιοι και όχι ως πολίτες.
http://tvxs.gr/news/ellada/anoixta-ta-katastimata-tin-kyriaki-apergoyn-oi-ypalliloi

"Έτυχε κι έγινα βουλευτής της Χρυσής Αυγής", φώναζε κλαίγοντας σήμερα στη Βουλή ο ανεξάρτητος πλέον Στάθης Μπούκουρας, από τον οποίο αφαιρέθηκε η βουλευτική ασυλία, ενώ οι τέως συνάδελφοί του χαχάνιζαν. Όπως θα έλεγε, "έτυχε να δω φως και μπήκα".
Ένα περίεργο πράγμα, βρε παιδί μου: όταν οι αριστεροί οδηγούνταν στο απόσπασμα ή στην εξορία, βάδιζαν περήφανα ακολουθώντας το όραμά τους.
Αντίθετα, οι χρυσαυγίτες δεν έχουν το σθένος να παραδεχτούν την όποια ιδεολογία τους, ενώ η εγκληματική τους οργάνωση σπεύδει να τους απαρνηθεί, όπως θα πετούσε την τρίχα από το ζυμάρι.
Στον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, τον δεύτερο βουλευτή που έγινε ανεξάρτητος μετά τις κατηγορίες, οι χρυσαυγίτες κουνούσαν πενηντάρικα, υπονοώντας ότι χρηματίζεται. Ο Αλεξόπουλος δήλωσε ότι δεν αποχωρούσε από την οργάνωση, παρόλο που έβλεπε να γίνονται παράνομες πράξεις, επειδή φοβόταν για τη ζωή του. Την παροιμία, "Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρών' οι όρνιθες" δεν την ξέρετε εκεί στην Πελοπόννησο;
Ας σημειωθεί, τέλος, ότι οι τέσσερις χρυσαυγίτες βουλευτές οδηγήθηκαν στη Βουλή με χειροπέδες, και αυτό γίνεται για πρώτη φορά.

Η καθηγήτρια του Καποδιστριακού Μαίρη Βαβαγιάννη-Μαυρή υπήρξε μάρτυρας στο μαχαίρωμα του διδακτορικού φοιτητή Κώστα Διαλυνά από χρυσαυγίτες το 2007 και κατέγραψε τις πινακίδες του αυτοκινήτου, το οποίο αποδείχτηκε πως ήταν το εταιρικό όχημα του Η. Κασιδιάρη. Ο βουλευτής αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών και έσπευσε να μηνύσει την καθηγήτρια! Η δίκη της αναβλήθηκε για τις 12 Μαρτίου του 2015. Ένα ξεκάθαρο μήνυμα για όσα περιμένουν όποιον τολμήσει να καταγγείλει ένα έγκλημα.


Ο Χρήστος Κορτζίδης, δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, είναι ο καλύτερος δήμαρχος που πέρασε ποτέ από την Αττική -ίσως και ολόκληρη τη χώρα. Έκανε πολυήμερη απεργία πείνας, για να αποδοθεί η παραλία στους κατοίκους, αγωνίστηκε για να γίνει το Ελληνικό πάρκο, έστησε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο.
Στο θέμα του λούνα παρκ υπήρξε μια σειρά παραλείψεων, τόσο εκ μέρους του Δήμου όσο και της αστυνομίας και του αρμόδιου υπουργείου. Αποτέλεσμα; Ένα παιδί έχασε τη ζωή του.
Η επίθεση που του έγινε από τα ΜΜΕ δεν οφειλόταν στη συγκίνηση των Πρετεντέρηδων. Ο θάνατος του άτυχου μικρού τούς ήρθε κυριολεκτικά στο πιάτο, σε μια περίοδο που το Ελληνικό πουλήθηκε για πενταροδεκάρες στον Λάτση, και οι δημοτικές εκλογές είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για να απαλλαγούν από τον αγωνιστή δήμαρχο.
Όλα τα άλλα είναι παραμύθια για χαζούς. Πριν από μερικούς μήνες, ένα 8χρονο αγοράκι σκοτώθηκε στην Ηλιούπολη, όταν το τέρμα στο δημοτικό γήπεδο 5Χ5 διαλύθηκε και το καταπλάκωσε. Ακούσατε τίποτε για αυτό; Ξέρετε γιατί; Επειδή ο δήμαρχος Ηλιούπολης είναι πασόκος και η συντήρηση του γηπέδου είχε δοθεί σε ιδιωτική εταιρεία.

Αν, ύστερα από όσα περιέγραψα, ο ελληνικός λαός δώσει και πάλι την εξουσία σε αυτούς που του διέλυσαν τη ζωή, αν υποκύψει στους εκβιασμούς των παπαγάλων των ΜΜΕ, τότε η Ελλάδα θα αποτελέσει μια μακρινή ανάμνηση, μια σελίδα στο βιβλίο της Ιστορίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: