Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ο Σταύρος, ο κυρ Σταύρος κι ο αφέντης τσουτσουλομύτης

Πολύς θόρυβος έχει γίνει στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και στα συμβατικά ΜΜΕ, για το αν είναι σεξιστικό το βιντεάκι του Ποταμιού "Πρώτη φορά".
Δεν το θεωρώ σεξιστικό. Δεν το θεωρώ ούτε καν αστείο.


Είναι προβοκατόρικο. Έτσι απλά. Κάποιοι επικοινωνιολόγοι έπεισαν τον κυρ Σταύρο -που δεν φημίζεται ούτε για την εξυπνάδα ούτε για την οξυδέρκειά του- ότι θα κάνει μπούγιο και θα του αποφέρει κέρδος επικοινωνιακό. "Ας μιλούν για μένα κι ας με βρίζουν", έλεγε ο Νταλί, πολύ πριν από αυτούς.
Και φυσικά πέτυχαν το στόχο τους.
Επειδή, όμως, οι περισσότεροι είναι πασοκοθρεμμένοι, δηλαδή αισθητικά ακαλλιέργητοι, το βιντεάκι κάνει μόνο για λυκειόπαιδα της δεκαετίας του '70! Διότι τα σημερινά παιδιά τα έχουν λυμένα όλα αυτά. Απευθύνεται, λοιπόν, στη γενιά της Μεταπολίτευσης με όρους παρωχημένους και αντιαισθητικούς. Με αποτέλεσμα να γίνεται απωθητικό.


3 σχόλια:

Μαζεστίξ είπε...

Ούτε εγώ το βρίσκω σεξιστικό.
(τι μοδάτη καραμέλα κι αυτή του... σεξισμού;)
Είναι απλώς ηλίθιο.
Πιο απολιτίκ δε γίνεται.
Απευθύνεται σε ηλίθιους.
Από ηλίθιους...

Διαχειριστής είπε...

Το βίντεο είναι χυδαίο από κάθε άποψη. Και γιατί χρησιμοποιεί ένα τόσο λεπτό θέμα με δήθεν "χιούμορ" - το χιούμορ του μαλάκα θα έλεγα εγώ - και γι αυτό που επί της ουσίας λέει: οτι θα μας πηδήξει! Τι άλλο πια να μας πούνε οι άνθρωποι; Είναι ειλικρινείς!

Δεν είναι καθόλου του γούστου μου όλη αυτή η κουλτούρα, και δείχνει και πόσο χαμηλού επιπέδου είναι ο Θεοδωράκης, φτινιάρης εντελώς, εκτός των άλλων...

Λωτοφάγος είπε...

Η Αγγέλικα Ψαρρά έγραψε σήμερα ένα πολύ καλό άρθρο για όλα αυτά, στην Εφημερίδα των Συντακτών:

http://www.efsyn.gr/?p=200353