Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Μπράβο μας!

111.930 πολίτες υπογράψαμε στο Avaaz.org εναντίον του νομοσχεδίου για τον αιγιαλό, το οποίο αποσκοπεί στην καταστροφή και ιδιωτικοποίηση των ακτών.

111.930 υπογραφές μαζεύτηκαν μέσα σε έξι μέρες. Είναι η πρώτη φορά που ο "ακτιβισμός του πληκτρολογίου" -σύμφωνα με τον απαξιωτικό χαρακτηρισμό κάποιων- λειτούργησε σαν τσουνάμι.
Και ας μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα δεν έχει παράδοση σε τέτοιες εκστρατείες. 

Χθες το πρωί, ο Γενικός Διευθυντής της WWF Ελλάς (αριστερά) Δημήτρης Καραβέλλας παρέδωσε τις υπογραφές στο Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας Αβραάμ Γούναρη.

Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποσύρει το νομοσχέδιο, με την ελπίδα να το ξαναφέρει μετά τις ευρωεκλογές -αν είναι ακόμα κυβέρνηση φυσικά.
Η πρώτη μάχη κερδήθηκε. Ο αγώνας συνεχίζεται.

5 σχόλια:

Βίκυ Δερμάνη είπε...

και βέβαια μπράβο μας!
όμως ότι το απέσυραν -προς το παρόν- πριν τις εκλογές, δεν πρέπει να μας εφησυχάζει σε καμία περίπτωση.
ας μην ήταν οι εκλογές και θα σου έλεγα κατά πόσο θα λάμβαναν υπ' όψη τους τις υπογραφές...
μίζερη σκέφτεσαι πως είμαι Λωτοφάγε;

Πειραχτήρι είπε...

Πιο αποτελεσματική υπογραφή θα είναι η ψήφος μας στις προσεχείς εκλογές...

Λωτοφάγος είπε...

@ Όχι, Βίκυ μου, δεν είσαι. Τις τελευταίες δεκαετίες έχω λάβει μέρος σε διαμαρτυρίες για την καταστροφή του περιβάλλοντος, όπου είμασταν τρεις κι ο κούκος. Έχω βάλει την υπογραφή μου σε εκατοντάδες εκστρατείες.
Επίτρεψέ μου, λοιπόν, να χαίρομαι που οι συμπατριώτες μας κινητοποιήθηκαν τόσο γρήγορα και τόσο μαζικά, και να αναπτερώνεται το ηθικό μου.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ασφαλώς, αγαπητό Πειραχτήρι. Και ελπίζω αυτή τη φορά να είναι το μυαλό μας στη θέση του. Δεν είναι πανάκεια. Είναι ένα πρώτο βήμα.

Λωτοφάγος είπε...

Υ.Γ. Ξέχασα να τονίσω ότι, με 100.000 υπογραφές μπορούμε πλέον να στείλουμε το θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο.