Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

"Αν τουλάχιστον, μέσα στους ανθρώπους αυτούς, ένας πέθαινε από αηδία" (Κ.Καρυωτάκης, Πρέβεζα)

Στο κέντρο της πρωτεύουσας -πιο κέντρο δεν γίνεται- εξερράγη αυτοκίνητο με 75 κιλά εκρηκτικά! Αυτό από μόνο του δείχνει και προέλευση και αυτουργούς, και γι' αυτό το προσπερνώ.
Όμως, σε μια ευνομούμενη χώρα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης θα παραιτούνταν πάραυτα, μαζί με τα ανώτατα στελέχη της αστυνομίας. 
Διότι, όποιος δουλεύει ή διέρχεται από το κέντρο καθημερινά, βλέπει τους ρόμποκοπ σε κάθε γωνία. Σχεδόν πέφτει πάνω τους. Πώς γίνεται, λοιπόν, να άφησε κάποιος νυχτιάτικα κοτζάμ αυτοκίνητο μπροστά στα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος, όπου η στάθμευση απαγορεύεται κι όπου επίσης συχνάζει ο Πολ Τόμσεν;
Μας δουλεύετε;

Χθες επίσης δανειστήκαμε 3 ολόκληρα δισεκατομμύρια από τους γύπες των "αγορών", με επιτόκιο 4,95%, για το οποίο στα επόμενα πέντε χρόνια θα πληρώσουμε 742,5 εκατομμύρια ευρώ σε τόκους (http://www.efsyn.gr/?p=189060) Την ίδια στιγμή που οι Ιρλανδοί εξέδωσαν δεκαετές ομόλογο ενός δισεκατομμυρίου, με μόλις 2,917%!
Αν στους πιο πάνω τόκους προσθέσουμε τα 500 εκατομμύρια που θα μοιράσουν οι Σαμαροβενιζέλοι σε φτωχούς και ενστόλους και τα 2,4 εκατομμύρια προμήθεια στους νταβατζήδες που ανέλαβαν την πώληση του ομολόγου μας, φτάνουμε το 1.244.900.000! Τη στιγμή που η Τρόικα διαβεβαίωνε πως δεν θα χρειαστούμε άλλα χρήματα μέχρι το τέλος του χρόνου.
Θέλετε να προσθέσουμε τα έξοδα της παρέλασης και τις υπερωρίες των αστυνομικών το τελευταίο 48ωρο; Να αθροίσουμε και τις υποχρεώσεις που το κράτος δεν πληρώνει, προκειμένου να έχει πρωτογενές πλεόνασμα; Τους προμηθευτές αναλωσίμων, τους γιατρούς, τους καθηγητές, τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς που ζουν με δανεικά;

Όλα αυτά, για να κερδίσει τις εκλογές αυτή η κατάπτυστη κυβέρνηση, η οποία σε ένα ευνομούμενο κράτος θα είχε πέσει από τα συνεχή σκάνδαλα και την παραβίαση δεκάδων άρθρων του συντάγματος. Τις πιο ακριβές εκλογές από κτίσεως ελληνικού κράτους.

Τι να περιμένει, όμως, κανείς, από έναν πρωθυπουργό που στάθμευσε με την κουστωδία του στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά και έφυγε αφήνοντας φέσι στον ξενοδόχο; Και που επαίρεται ότι κάποτε έστησε στην Αμερική μια πιτσαρία που "έσκισε";

Ελπίζω η τόση σκέψη να μας οδηγήσει κάπου!  (η φωτο από εδώ)

2 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Ξέρεις ποιο είναι το χειρότερο έτσι; Θα εκλεγούν (πιο σωστά, θα επανεκλεγούν)... Οπότε οι κατάπτυστοι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι μόνο εκείνοι... Καλό σου απόγευμα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Εννοείται, καλή μου Τζόαν. Αν όλη αυτή η ησυχία οδηγήσει στην ολική επαναφορά, καλύτερα να ζητήσουμε άσυλο στην Αλάσκα.