Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Καθένας με τα προβλήματά του

  • Προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση με τους Σοσιαλδημοκράτες, η Άγκελα Μέρκελ δέχτηκε τη θέσπιση κατώτατου μισθού 8,5 ευρώ την ώρα, αλλά από 1.1.2015. Να βγάλουν λίγα ακόμα υπερκέρδη οι Γερμανοί βιομήχανοι! Μέχρι τότε, το Δημόσιο υποχρεούται να καλύπτει τη διαφορά.
Στην περίπτωση ενός δικηγορικού γραφείου, το ωρομίσθιο δύο υπαλλήλων ορίστηκε στα... 1,54 και 1,65 ευρώ αντίστοιχα! Το Δημόσιο εξαμάνη και κατέφυγε στα δικαστήρια, όπου έχασε μεγαλοπρεπώς! Οι Γερμανοί επιχειρηματίες διατείνονται πως θα πάψουν να προσλαμβάνουν ανέργους, τερματίζοντας την κοινωφελή τους δράση, επειδή δεν... βγαίνουν.
http://www.topontiki.gr/article/72437/Germania-Upalliloi-me-154-euro-tin-ora
  • Για να δημιουργηθεί πολιτική ομάδα στο ευρωκοινοβούλιο, χρειάζονται 25 εκλεγμένοι ευρωβουλευτές από 7 διαφορετικές χώρες. Το Μαρινάκι η Λεπέν έχει αποδυθεί σε αγώνα συγκέντρωσης αυτού του αριθμού. Μέχρι στιγμής έχει εξασφαλίσει Ολλανδούς, Φλαμανδούς, Αυστριακούς, Ιταλούς και μάλλον Σουηδούς.
Αν θα βολιδοσκοπήσει και τη Χρυσή Αυγή; Όχι. Δεν λερώνει τα χέρια της. Σε αυτή τη φάση δεν τη συμφέρει να σχετιστεί με υπόδικους και εγκληματίες. Το παίζει δημοκράτισσα...
  •  Οι Πορτογάλοι υποδηματοποιοί διαφώνησαν από την πρώτη στιγμή με τους μισθούς πείνας. Επένδυσαν σε καλύτερους σχεδιαστές, αντί για περικοπές έδωσαν αυξήσεις και κατάφεραν τα τελευταία χρόνια να αυξήσουν θεαματικά τις εξαγωγές τους, αποδεικνύοντας ότι διαλύοντας τους εργαζόμενους, διαλύεις και τη χώρα.
  •  Χιλιάδες σπίτια στην Ελλάδα παραμένουν άδεια, παρόλο που τα ενοίκια έχουν μειωθεί πάρα πολύ. Το ενοίκιο πλέον δεν αποτελεί σημαντική δαπάνη για τους εργαζόμενους, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στις υπόλοιπες χώρες του ευρώ. Εκεί, όμως, τα είδη διατροφής είναι προσιτά, ενώ σε εμάς πανάκριβα. 
 
Τρανταχτό παράδειγμα το γάλα, το οποίο φορολογείται με 13% αντί για 23% πέρυσι. Ενδεικτικά, οι Βρετανοί δεν το φορολογούν καν, ενώ σε χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Κύπρος, η Ολλανδία και η Πορτογαλία, ο φόρος είναι από 4-6%. Τα διόδια και η τιμή του πετρελαίου επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο το αγαθό αυτό, ενώ ο κτηνοτρόφος παίρνει μόνο 44 λεπτά για κάθε κιλό! Εμείς, φυσικά, το πληρώνουμε τουλάχιστον 1,25 στα σούπερ μάρκετ και 1,40 στο γαλακτοπωλείο της γειτονιάς.
  • Αυτά, όμως, είναι προβλήματα μόνο για το πόπολο. Οι σαμαροβενιζέλοι έχουν άλλα στο κεφάλι τους και γι' αυτό όρισαν αυθαίρετα τη χρηματοδότηση των κομμάτων σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα του... 2009 και όχι του 2012!
Τι κι αν τότε η ΝΔ ήταν "μια μεγάλη παράταξη", όπως είπε η Ντόρα, ενώ σήμερα είναι "ένα μικρό κόμμα"; Τι κι αν το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να εξαφανιστεί, μετά το 5% του 2012; Το 1,4 εκατομμύριο που θα πάρει επιβραδύνει τη χρεοκοπία, την ίδια ώρα που ο εισαγγελέας ψάχνει πού πήγαν 150 εκατομμύρια που δώσαμε στο κόμμα ως επιχορήγηση.
Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει μόλις 353.000.
Το ίδιο θα ήθελαν να ισχύσει και για τον χρόνο εμφάνισης των υποψηφίων στα ΜΜΕ, αλλά αναδιπλώθηκαν μετά την κατακραυγή.

(από το μπλογκ της Ακαδημίας Πλάτωνος)
  Δεν μένει παρά να περιμένουμε. Σήμερα στον Κολωνό, χιλιάδες πολίτες στριμώχνονταν για να πάρουν σακούλες με φρούτα από τους παραγωγούς λαϊκών αγορών που διαμαρτύρονται για την προσπάθεια εξαφάνισής τους. Φουσκωτοί, μάλλον χρυσαυγίτες, επωφελήθηκαν της κατάστασης, για να χτυπήσουν δύο νεολαίους που μοίραζαν φυλλάδια της Ανοιχτής Πόλης του Γαβριήλ Σακελαρίδη.
Και τα δύο συμβάντα είναι εξίσου ανησυχητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: