Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Ελληνική Δικαιοσύνη

Καλό μήνα σε όλους. Πάμε απόψε μια βόλτα στην άγρια πλευρά αυτής της χώρας;
  • Εξεπλάγην ευχάριστα χθες όταν έμαθα ότι, με μια μικρή καθυστέρηση 20 ετών και άπειρες αναβολές, ο Δημήτρης Μελισσανίδης καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκιση για λαθρεμπόριο πετρελαίου. Ναι, αυτό το μικρό παράπτωμα, για την πάταξη του οποίου είχαμε αυτή την τεράστια αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και το θάνατο τόσων ανθρώπων από αναθυμιάσεις τους δύο τελευταίους χειμώνες.
Ισχυρός άντρας χωρίς πουράκλα δεν υπάρχει.
 Μιλάμε για τον άνθρωπο που ο οικουμενικος πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει ανακηρύξει "Άρχοντα Κουροπαλάτο"(!!), για τον άνθρωπο που πρόκειται να χτίσει το, θαυμαστής αρχιτεκτονικής σύλληψης, γήπεδο της ΑΕΚ,
Βλαχομπαρόκ!
για τον άνθρωπο που μήνυσε τον δημοσιογράφο Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο του περιοδικού Unfollow ζητώντας του μισό εκατομμύριο ευρώ, επειδή έγραψε για το λαθρεμπόριο πετρελαίου για το οποίο Μελισσανίδης και Καρράς καταδικάστηκαν χθες! Κάλλιο αργά παρά ποτέ.
  • Πέρα από όλα τα παραπάνω, ο Αντωνάκης χάρισε στον φίλο του τον Μελισσανίδη τον κερδοφόρο ΟΠΑΠ. Και τί είπε σήμερα στην πρωινή του εκπομπή ο Κώστας Βαξεβάνης; Ότι σε ν/σ για τα... μοσχεύματα, ο Άδωνης συμπεριέλαβε άρθρο το οποίο επιτρέπει το κάπνισμα μέσα στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ! Για να μπορούν οι θεριακλήδες να περνούν όλη τη μέρα τους παίζοντας και δίνοντας κέρδη στον Μελισσανίδη, χωρίς να χρειάζεται να βγαίνουν ούτε για τσιγάρο!
  • Οι προχθεσινές προτάσεις μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να μην πέτυχαν την αναβολή της ψήφισης του 3ου Μνημονίου, αλλά προκάλεσαν τσουνάμι στο ΠΑΣΟΚ: έξαλλος ο Βενιζέλος αποκάλεσε "πουστόγερο" τον Απόστολο Κακλαμάνη -τον μόνο συμπαθή από τη σφηκοφωλιά. Ταυτόχρονα κατηγόρησε για πολιτική αλητεία τον ΓΑΠ και είπε πως "έχει εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ". Αυτό προφανώς συνδέεται με παλαιότερη δήλωσή του, κατά την οποία ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός άφησε χρέη εκατομμυρίων.
Αυτά τα χρήματα, αδέλφια, δεν ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ. Προέρχονται από τη δική μας χρηματοδότηση, καθώς και από τραπεζικά δάνεια, τα οποία πήρε με εγγύηση τη μελλοντική χρηματοδότηση. Μόνο που η συρρίκνωση του κόμματος συρρικνώνει και το ποσόν που του αναλογεί.
Εδώ κάπου θα έπρεπε να επέμβει εισαγγελέας, αλλά δυστυχώς δεν επενέβη κανείς, ούτε όταν ο Βενιζέλος δήλωσε περιχαρής ότι έχει σπίτι του τα αμυντικά σχέδια της χώρας!
  • Στην εκπομπή του Βαξεβάνη αναφέρθηκε επίσης ότι το 1996, ως υπουργός Δικαιοσύνης, ο Βενιζέλος τροποποίησε αυθαίρετα τον ποινικό κώδικα, επιτρέποντας την αποφυλάκιση 400 Θεσσαλονικέων, οι οποίοι κατηγορούνταν για μετεγγραφές Ελλήνων φοιτητών από πανεπιστήμια των Βαλκανίων. 
  • Όλα αυτά, την ίδια στιγμή που οι φυλακές είναι η κόλαση επί της Γης για τους φουκαράδες που δεν έχουν χρήματα για να εξαγοράσουν τις ποινές τους ή για τους ασθενείς που στοιβάζονται στο "νοσοκομείο κρατουμένων".
  • Και είναι να απορεί κανείς με όλους αυτούς που χαίρονταν με τον βασανιστικό θάνατο του Ιλί Καρέλλι: ενός βαρυποινίτη για ληστείες, που έγινε έξαλλος όταν δεν του έδωσαν άδεια για να παραβρεθεί στην κηδεία της μητέρας του. Λένε πως τα σημάδια στα χέρια από ηλεκτροσόκ έγιναν ακριβώς από τον φύλακα-θύμα του, ο οποίος ήταν γνωστός ως "ηλεκτρολόγος". Μεταξύ Μαλανδρίνου, Σερρών και Νιγρίτας, ο Καρέλλι βασανίστηκε άγρια και τελικά πέθανε μέσα σε φοβερούς πόνους. Γιατί χάρηκαν, λοιπόν; Μήπως επειδή ήταν Αλβανός;
Παραδόξως, έχουν ήδη συλληφθεί για το θάνατό του 14 φύλακες και αστυνομικοί, ενώ η σορός έφτασε στην Αλβανία, όπου ακούστηκαν συνθήματα εναντίον της Ελλάδας.

Μια και βλέπω κάποια κινητοποίηση των εισαγγελέων, μήπως να κοίταζαν λίγο και εκείνη την ιστορία με τα τέσσερα νέα παιδιά που λήστεψαν την τράπεζα στον Βελβεντό, έφαγαν το ξύλο της αρκούδας και φωτογραφήθηκαν από τον περήφανο Δένδια;

Γενικότερα, μήπως είναι πια καιρός να ασχοληθούν οι εισαγγελείς με την κατάφωρη καταπάτηση των στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων από την ελληνική αστυνομία;

Υ.Γ. Ο θάνατος σε τροχαίο του αιθουσάρχη του Τριανόν Λεωνίδα Παπαγεωργίου με λύπησε πολύ.
 Ο άνθρωπος αυτός αγωνιζόταν για τον πολιτισμό εδώ και πολλά χρόνια, σε πείσμα των καιρών. Έχω δει εκατοντάδες ταινίες στον κινηματογράφο του, πολλά ντοκιμαντέρ και φυσικά τις Εκκλησιάζουσες από τους "Γαλάτες" της Ιερισσού τον Γενάρη. Καλό ταξίδι και ευχαριστώ, Λεωνίδα Παπαγεωργίου.

8 σχόλια:

Βίκυ Δερμάνη είπε...

ελληνική τι;
κάπου χάθηκε εδώ και καιρό και δεν ξέρω αν και πότε θα βρεθεί...
καλό ξημέρωμα Λωτοφάγε

KOYKLITIS είπε...

Αυτή η είδηση περί καταδίκης του Μελισανίδη πνίγηκε πίσω από τη φοβερή απάτη της μητέρας της Κωνσταντοπούλου που έπαιρνε 28€ μηνιαίο επίδομα από το ταμείο της χωρίς να το δικαιούται...
Καλό μήνα.

Mia Petra είπε...

Πόση αλητεία υπάρχει γύρω μας πια; Δεν αντέχεται. Κι αναρωτιέμαι: τόσα λεφτά, που θα τα βάλουν αλήθεια;; Άντε να μην πω.. Κρίμα για τον άνθρωπό της τέχνης, έφυγε σιωπηλά, ενώ τα λαμόγια όχι μόνο ζουν, αλλά κάνουν και θόρυβο.... Καλό μήνα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Δεν ξέρω αν υπήρχε και ποτέ, Βίκυ. Απλώς έχει γίνει πλέον αμείλικτη για τους φουκαράδες και πολύ ελαστική έως λαστιχωτή για τους κατέχοντες.
Καλό σου βράδυ.

Λωτοφάγος είπε...

@ Περίμενες να τη βγάλει ο Χατζηνικολάου, Κουκλίτη; Ελάχιστες ιστοσελίδες τη φιλοξένησαν.
Καλό βράδυ.

Λωτοφάγος είπε...

@ Κύμβαλα αλαλάζοντα, Πέτρα μου. Οι σπουδαίοι άνθρωποι δημιουργούν χωρίς φανφάρες. Και την ευλογία της ύπαρξής τους την καταλαβαίνουμε μόνο εάν εκλείψει.
Καλό σου βράδυ.

BUTTERFLY είπε...

Χειμαρρος εισαι σημερα!
Η καταδικη του Μελισσανιδη ειναι γελοια! 5 χρονια εξαγορασιμη ποινη; ποσα 30-40 χιλιαρικα για μερικα εκατομμυρια που εφαγε; Ποια δικαιοσυνη; Σιλβερ Αλερτ χρειαζεται και παλι δεν θα τη βρουμε...

Λωτοφάγος είπε...

@ Άσε, Πεταλούδα μου, γιατί σίλβερ αλέρτ εκδώσαμε και για τον πρωθυπουργό, αλλά ακόμα δεν βρήκαμε.
:))
Καλο σ/κ.