Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Real News?

Είχα κάποτε έναν συνάδελφο, ο οποίος κάθε μήνα ξεψείριζε την απόδειξη μισθοδοσίας του. Εμείς οι υπόλοιποι αδιαφορούσαμε: πέντε κάτω-πέντε πάνω, τα λεφτά ήταν πάντα λίγα!
Τον ξαναθυμήθηκα πριν από λίγα χρόνια, όταν το ταμείο μου ανακάλυψε πολύ καθυστερημένα πως κακώς μου έδινε επίδομα τέκνου για τη μικρή μου κόρη και μου κράτησε το ποσόν αναδρομικά! Επισήμανα πως το λάθος δεν ήταν δικό μου και πως δεν ήξερα καν το ποσοστό του στο οικογενειακό. Εις μάτην. Με αντιμετώπισαν λιγάκι σαν απατεώνα, που έπαιρνε επίδομα τυφλότητας. Για κάποιους μήνες στριμωχτήκαμε άγρια, κι ας μην είχαν αρχίσει ακόμα οι περικοπές.

Αυτή η ιστορία μού ήρθε στο μυαλό όταν διάβασα για το επίδομα τέκνου (28 ευρώ μηνιαίως) που έπαιρνε η Λίνα Αλεξίου, μητέρα της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου, συνταξιούχος δημοσιογράφος και αντιπρόεδρος του ΕΣΡ. Το θέμα έγινε πρωτοσέλιδο στη Real News του Ν. Χατζηνικολάου. Για να δείξει τι, άραγε; Ότι είναι και αυτή απατεώνας και χρεώνει το ελληνικό δημόσιο; Σιγά, καλέ, μην σκίσετε κανα καλσόν! Όταν κάθε τόσο χαρίζονται εκατομμύρια σε κομματικούς φίλους ή στελέχη, εσείς τι θέλετε να δείξετε με αυτό; Ότι οι αριστεροί κλέβουν επίσης; Λίγο άχαρη είναι αυτή η δουλειά. Δεν συμφωνείτε;

Ο Στέλιος Χαραλαμπόπουλος του Unfollow, δίνει τρεις ακόμα εκδοχές:
  • θέλουν να εκδικηθούν για τα πρόστιμα που τους ρίχνει το ΕΣΡ
  • εκθέτουν τη Ζ. Κωνσταντοπούλου, για να την τιμωρήσουν επειδή είχε καταφέρει αρχικά να μπλοκάρει μια τροπολογία που χάριζε πρόστιμα εκατομμυρίων στους πετρελαιάδες, και η οποία τελικά πέρασε με την πέμπτη προσπάθεια, τις προάλλες.
  • εκθέτουν τη Ζ. Κωνσταντοπούλου, για να την τιμωρήσουν επειδή είναι συνήγορος του Unfollow στην αγωγή που υπέβαλε ο Δημήγτρης Μελισσανίδης.
Ασκήστε σωστά τον έλεγχο στην εξουσία, παιδιά, και αφήστε τις κουτοπονηριές. Η "τέταρτη εξουσία" δεν είναι θεόσταλτη. Κρίνεται και αυτή. Εκτός κι αν είστε βέβαιοι πως ο λαός είναι κουκουρούκου και το γνωστό σύνθημα "Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι" αφορά άλλον κλάδο.


5 σχόλια:

Διαχειριστής είπε...

Κοίτα, άκουσα σήμερα το πρωί τον Χατζηνικολάου που έλεγε για το θέμα. Αυτή η Αλεξίου, που δεν ήξερα οτι είναι μητέρα της Κωνσταντοπούλου, έριξε πρόστιμο στον real επειδή λέει διαβάζει με πάθος τα διαφημιστικά μηνύματα. Το θέμα είναι τι κάνει ως αντιπρόεδρος του ΕΣΡ με αυτό το αίσχος που είναι τα ελληνικά media; Παλαιότερα έλεγε ο Τράγκας οτι του είχε ρίξει πρόστιμο - είχε υπερψηφίσει και η Αλεξίου νομίζω - επειδή έβριζε τη Μέρκελ. Πραγματικά νομίζω το θέμα δεν είναι απλό. Το ΕΣΡ έχει τεράστιες ευθύνες για το ότι προβάλλονται όλα αυτά τα αίσχη από τα κανάλια, οτι υπάρχει όλη αυτή η προπαγάνδα, όλη αυτή η χυδαιότητα. Τις προάλλες ο ΑΝΤ1 έδειξε κανονική τσόντα μέσα στο δελτίο ειδήσεων των 8:00.

Βγάλανε αυτή την ιστορία με το επίδομα προφανώς επειδή τους έχουν ταράξει αδικώς στα πρόστιμα. Και όπως είπε ο Χατζηνικολάου, αφού την ενοχλεί το πάθος με το οποίο διαβάζουν τα διαφημιστικά μηνύματα, σημαίνει οτι η ίδια είναι αμέμπτου ηθικής! Δεν είναι όμως!

Η ουσία είναι τι κάνει αυτή η κυρία στο ΕΣΡ και η Κωνσταντοπούλου γι αυτό πρέπει να μας πει.

Λωτοφάγος είπε...

@ Κερασιά μου, αφενός μαζί με την Αλεξίου συνέχιζαν να παίρνουν το επίδομα άλλες 400 δημοσιογράφοι -κάτι το οποίο δεν αναφέρθηκε- και αφετέρου οι επιθέσεις κατά παντός αντιπολιτευόμενου γνωρίζουν νέες ευφάνταστες εκδοχές.
Γιατί, λοιπόν, να δεχτώ τα λεγόμενα του Χατζηνικολάου;
Για το ΕΣΡ και την Κωνσταντοπούλου, έχω πολλές ενστάσεις. Στη συγκεκριμένη περίοδο, όμως, είναι τόσο γελοίο να κρεμούν στα μανταλάκια κάποιον για 28 ευρώ το μήνα!

Ναπoλέων είπε...

ΕΚΔΟΧΗ 5η
(και φαρμακερή)

Τον Νικολάκη ουκ εά καθεύδειν το του Σταυράκη τρόπαιον και ετοιμάζει νέο κόμμα με τίτλο:

Ο Οχετός.

ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ
----------------
Θα πέσει πολύς κλαυσίγελως μέχρι τις εκλογές.
Εκτός εάν...
Εκτός εάν πέσει ο Σαμαράς ώς τότε και έχουμε ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ πανηγύρι.

Ναπoλέων είπε...

Υ.Γ.
Εσείς πάντως, οι εχέφρονες, από τα νέα κόμματα να διαλέξτε το "ΒΟΥΝΟ"!

Διαβάστε την διακήρυξή του
http://tovouno2014.blogspot.gr και προσχωρείστε.
Για το καλό της ανθρωπότητας!

Λωτοφάγος είπε...

@ Χαχαχα! "Οχετός" ή "Βόρβορος", που έχει και περισσότερη μουσικότητα;

Μόνος του δεν πέφτει ο Σαμαράς, Ναπολέων. Και δεν νομίζω ότι οι χλέμπουρες θα καταψηφίσουν το ν/σ για το γάλα.
Γιατί "Βουνό" κι όχι "Τσακίστε τους απ' το βουνό";